logo


Με δυο υποψήφιους αναδόχους συνεχίζει η διαγωνιστική διαδικασία για την προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Διονύσου, μια που ο τρίτος εξ αυτών αποκλείστηκε μη έχοντας προσκομίσει εγγυητική επιστολή συμμετοχής, κι έτσι η προσφορά του κρίθηκε απαράδεκτη από την αρμόδια επιτροπή.

Το ύψος της εν λόγω προμήθειας, που θα προέλθει κατόπιν ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού, ανέρχεται στις 347.000 ευρώ περίπου και σύμφωνα με τη μελέτη του Αυτοτελούς Τμήματος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού και Κοινωνικής Προστασίας περιλαμβάνει:

>Προμήθεια και τοποθέτηση ηλεκτρονικού πίνακα αποτελεσμάτων, ηλεκτρονικά χρονόμετρα και κεντρικό χειροκίνητο, καθώς και ταμπλώ στις μπασκέτες στο Κλειστό του Αγ. Στεφάνου, ταμπλώ στο γήπεδο της οδού Ναυαρίνου στην Άνοιξη, καθίσματα σταδίου, καθώς και τέρματα και δίκτυα, στα γήπεδα της πόλης, πάγκους για παίκτες και διαιτητές, καθώς και κερκίδα, στο γήπεδο μπάσκετ στο Κόκκινο Χωράφι.

Περιλαμβάνει, τέλος, την τοποθέτηση ακρυλικού και συνθετικού τάπητα στις παρακάτω αθλητικές εγκαταστάσεις:

Γήπεδο 5χ5 και γήπεδο μπάσκετ στο Κρυονέρι

Στα γήπεδα επί της οδού Νάξου και επί της οδού Ναυαρίνου, καθώς και στους Αγίους Αγγέλους στην Άνοιξη

Στα γήπεδα μπάσκετ και τέννις στη Σταμάτα

Στο Κόκκινο Χωράφι στη Δροσιά.

Εντωμεταξύ παραδόθηκε σε χρήση το- κατά γενική ομολογία, εντυπωσιακό πλέον- ανοιχτό γήπεδο Διονύσου, μετά τις εργασίες συντήρησης και επισκευών, καθώς και επίστρωσης ελαστικού τάπητα. Στη διάρκεια των εργασιών, υπενθυμίζεται, επισημάνθηκε από τη Λ. Φέρμελη, δημοτική σύμβουλο με τους ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο, υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο πλέον, η ανάγκη μεταφύτευσης σε άλλο σημείο του γηπέδου ενός πλατανιού 40 ετών, που τελικά πραγματοποιήθηκε με τη συντονισμένη, γιγάντια, προσπάθεια Δήμου, Κλιμακίου Πολιτικής Προστασίας Διονύσου, πλήθους εθελοντών και πολλών ειδικών μηχανημάτων.

Στην ίδια εργολαβία με το γήπεδο Διονύσου, εντάσσεται και η επίστρωση με ελαστικό τάπητα στο ανοιχτό της Δροσιάς, που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο προσεχές Σαββατοκύριακο, αλλά και μια σειρά εργασιών επισκευής, συντήρησης και ενίσχυσης του φέροντα οργανισμού, όπου απαιτείται, των κτιριακών εγκαταστάσεων-αποδυτηρίων στα ανοιχτά γήπεδα Διονύσου (σ.σ. όπου τελικά, σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδη, δεν απαιτήθηκε), της Δροσιάς, της Άνοιξης και του Αγ. Στεφάνου. Ο συνολικός αρχικός προϋπολογισμός της σχετικής μελέτης της Υπηρεσίας ανερχόταν στο 1 εκατομμύριο ευρώ- 600.000 ευρώ με χρηματοδότηση από το ΥΠΕΣ και 400.000 ευρώ από Ίδιους Πόρους- ενώ στο διαγωνισμό επικράτησε η προσφορά των 770.000 ευρώ. Πάντως, συμπληρώνει ο κ. Κριεμάδης, ο έλεγχος και οι επεμβάσεις επεκτάθηκαν σε όλους τους τομείς των παραπάνω εγκαταστάσεων- ηλεκτρομηχανολογικά, ηλεκτρικοί πίνακες, συστήματα πυροπροστασίας κ.λπ.