logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εντυπωσιακή ήταν η προσέλευση των πολιτών στα εγκαίνια του Εκλογικού Κέντρου της «Δύναμης Ευθύνης για τον Διόνυσο» και την παρουσίαση των υποψηφίων του συνδυασμού, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 18 Σεπτεμβρίου στην Άνοιξη (Μαραθώνος 77 & Χελμού 2), μέσα σε κλίμα ενότητας αλλά και αισιοδοξίας για την έκβαση του εκλογικού αποτελέσματος.

Στην αρχή της εκδήλωσης και πριν από την ομιλία του Δημάρχου Διονύσου και εκ νέου υποψηφίου Γιάννη Καλαφατέλη, υπήρξε ειδική αναφορά για τα θύματα που υπήρξαν στη Λιβύη και τη Θεσσαλία και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Ο επικεφαλής της «Δύναμης Ευθύνης για τον Διόνυσο» έστειλε με την ομιλία του Μήνυμα Νίκης από την πρώτη Κυριακή, ενώ αναφέρθηκε αναλυτικά τόσο στα πεπραγμένα της δημοτικής αρχής κατά τη διάρκεια της παρούσας θητείας, με έργα και μελέτες άνω των 106 εκ. ευρώ, όσο και στο σχεδιασμό για τη νέα πενταετία.

Έθεσε επίσης το δίλημμα, για το ποιοι αποδεδειγμένα είναι αυτοί που έχουν τη γνώση, τη διοικητική εμπειρία αλλά και την πρόσβαση στα κέντρα λήψης αποφάσεων, προκειμένου να διαχειριστούν τις τύχες του Δήμου Διονύσου την επόμενη μέρα των Δημοτικών Εκλογών.

Στην επιτυχημένη εκδήλωση έδωσαν μεταξύ άλλων το «παρών» ο πρώην Υπουργός και Βουλευτής Ανατολικής Αττικής Στέλιος Πέτσας, ο πρώην Υπουργός Χρήστος Φώλιας, οι Αντιπεριφερειάρχες Αττικής Θανάσης Αυγερινός και Βασίλης Κόκκαλης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Αγίου Στεφάνου Στέλιος Κοροβέσης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος, ο Πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Τάσος Αγγέλικας, οι πρώην Δήμαρχοι Αγίου Στεφάνου Παναγιώτης Βορριάς και Διονύσης Σακελλαρίου, ο πρώην Πρόεδρος ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων Νίκος Σαράντης, ο πρώην Πρόεδρος Σταμάτας Σταμάτης Κριεμάδης και οι Υποψήφιοι περιφερειακοί Σύμβουλοι Τάσος Καρασαρλής, ΔημήτρηςΑγγελής, Γιάννα Τσούπρα, Μυρτώ Κοροβέση, Βασίλης Μπούτσης και Πολυχρόνης Μπαϊρακτάρης.

Από το Γραφείο Τύπου

Ακολουθεί η ομιλία του κ. Καλαφατέλη:

Καλησπέρα σε όλες και όλους,

Πριν ξεκινήσω την ομιλία μου, θα ήθελα να μου επιτρέψετε να κάνω δύο σύντομες αλλά επιβεβλημένες αναφορές.

Η πρώτη αφορά στο τραγικό τροχαίο δυστύχημα που συνέβη την Κυριακή στη Λιβύη, κατά το οποίο 5 Έλληνες, στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, έχασαν τη ζωή τους.

Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι από ένα ακόμη βαρύ πένθος που χτύπησε δυστυχώς τη χώρα μας και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η δεύτερη αναφορά μου είναι στο δράμα που βιώνουν οι πληγέντες συνάνθρωποί μας της Θεσσαλίας, οι οποίοι πριν από 10 περίπου μέρες έζησαν μία πρωτόγνωρη φυσική καταστροφή, με τραγικά αποτελέσματα. 17 συνάνθρωποί μας έχουν χάσει τη ζωή τους, χιλιάδες περιουσίες έχουν καταστραφεί ενώ έχουν σημειωθεί και τεράστιες απώλειες σε φυσικό και ζωικό κεφάλαιο.

Την προηγούμενη Πέμπτη είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ την Καρδίτσα, μαζί με συναδέλφους μου αντιδημάρχους, προκειμένου να παραδώσουμε τη βοήθεια που προσέφεραν απλόχερα οι κάτοικοι του Δήμου μας.

Δυστυχώς η εικόνα που είδα με τα μάτια μου ήταν απόκοσμη και αποκαρδιωτική. Θα χρειαστούν σημαντικοί οικονομικοί πόροι, πολύς χρόνος και κυρίως μεγάλη ψυχική δύναμη και αντοχή για να ανακάμψουν αυτοί οι άνθρωποι.

Εγώ αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους τους συμπολίτες μας από το Διόνυσο καθώς και άλλες περιοχές, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και υπήρξαν αρωγοί των πληγέντων.

Και ασφαλώς θα συνεχίσουμε όλοι μαζί να βοηθάμε, μέχρι οι άνθρωποι να μπουν σε μία σειρά και να αρχίσουν σταδιακά να ανακάμπτουν από το κακό που τους βρήκε. Μέχρι τότε, θα είμαστε δίπλα τους για ό,τι χρειαστεί, αλληλέγγυοι και συμπαραστάτες.  Άλλωστε οι Έλληνες στα δύσκολα είμαστε ενωμένοι, ανεξάρτητα από κόμματα, παρατάξεις ή ομάδες.

Αγαπητές Φίλες και Φίλοι,

Η παρουσία σας στην σημερινή μας εκδήλωση μας τιμά ιδιαίτερα.

Μας δίνει δύναμη, αυτοπεποίθηση, και πάνω απ’ όλα, τη βεβαιότητα της νίκης.

Μιας νίκης των συνδημοτών μας.

Μιας νίκης, που θα επιβραβεύσει την προσπάθεια που κάναμε μέσα σε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες, για να βελτιώσουμε τη ζωή όλων των συμπολιτών μας, πέρα από παρατάξεις και ιδεολογίες.

Σας ευχαριστώ που είστε εδώ.

Σας ευχαριστώ, που είστε δίπλα μας.

Που στηρίζετε την προσπάθειά μας, να δημιουργήσουμε αξία για την πόλη μας, με γνώση και σχέδιο.

Αξία για την καθημερινότητά μας.

Αξία για εμάς τους ίδιους και για όλους αυτούς που αγαπάμε.

Πριν από τέσσερα χρόνια, μας δώσατε μια ξεκάθαρη εντολή: να πάμε τον τόπο μας μπροστά.

Αυτή την εντολή, ξεκινήσαμε να φέρουμε σε πέρας.

Παραλάβαμε ένα Δήμο:

– Με μηδενικό απόθεμα έργων και μελετών

– Με μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό

Στην πορεία μας προέκυψαν πανδημίες, φυσικές καταστροφές, όπως ήταν η «Μήδεια»,  καταστροφικές πυρκαγιές αλλά και μια οικονομική ενεργειακή κρίση. 

Ξεκινήσαμε, για να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από σοβαρά προβλήματα.

Όπως ενδεικτικά:

 Αποχέτευση ακαθάρτων σε στασιμότητα,

 Αντιπλημμυρική Προστασία χωρίς σχεδιασμό

– Δίκτυο Ύδρευσης, απαρχαιωμένο και προβληματικό

 Οδικό Δίκτυο, κακοσυντηρημένο με λακκούβες παντού

– Χωροταξική και πολεοδομική αβεβαιότητα

– Καθαριότητα

– Πολιτική Προστασία

– Ζητήματα ασφάλειας των πολιτών

Τα προβλήματα τα γνωρίζαμε.

Δεν ψάξαμε για άλλοθι.

Δεν αναζητήσαμε δικαιολογίες.

Σηκώσαμε τα μανίκια και στρωθήκαμε στην δουλειά.

– Προχωρήσαμε σε  νέες μελέτες

– Διεκδικήσαμε και εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση, «σκουπίζοντας» κυριολεκτικά όλα τα διαθέσιμα προγράμματα.

Με αποτέλεσμα, να έχουμε δημιουργήσει σήμερα ένα συνολικό απόθεμα μελετών και έργων ύψους άνω των 106 εκατομμυρίων ευρώ.

Έργων που αναβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής μας.

Έργων με προτεραιότητα:

– Την ολοκλήρωση της αποχέτευσης ακαθάρτων, που στις 5 Δημοτικές Κοινότητες προχωράει με πολύ ικανοποιητικούς ρυθμούς.

– Την αντιπλημμυρική προστασία, με νέα έργα που θα θωρακίσουν την ανθεκτικότητά μας απέναντι σε φυσικές καταστροφές.

– Την κατασκευή σύγχρονου δικτύου ύδρευσης με τοποθέτηση ψηφιακών υδρομετρητών και συστήματος τηλεελέγχου – τηλεμετρίας.

– Την ενίσχυση των υποδομών καθαριότητας με νέο στόλο οχημάτων,3 Κέντρα Ανακύκλωσης, 20 Γωνιές Ανακύκλωσης, 20 συστήματα υπόγειων κάδων και 3 καφέ απορριμματοφόρα για την αποκομιδή των βιοαποβλήτων.

– Την επίλυση των πολεοδομικών και χωροταξικών ζητημάτων, μέσω του εργαλείου των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων, το οποίο εξασφαλίσαμε και θα προχωρήσει άμεσα η – συμβασιοποίησή του

– Την κατοχύρωση της Δημοτικής Περιουσίας που κινδύνευε να χαθεί, με νομικές και διοικητικές ενέργειες.

– Τη συντήρηση του οδικού δικτύου, την οποία βλέπετε να υλοποιείται, μετά από πολλά χρόνια απραξίας.

– Τις απαραίτητες αναπλάσεις και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις για να ανασάνουν οι περιοχές μας.

– Την καλύτερη οργάνωση του Δήμου με νέο Οργανισμό Εσωτερικών Υπηρεσιών και νέες ψηφιακές εφαρμογές που θεσπίσαμε.

– Την κατασκευή 3 νέων βιοκλιματικών σχολικών μονάδων.

– Τη μέριμνα για καλύτερη ασφάλεια των πόλεων μας, μέσα από σύστημα καμερών για τις οποίες έχουμε υποβάλλει πρόταση χρηματοδότησης αλλά και μέσω της ίδρυσης Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας.

– Την ενίσχυση, ασφαλώς, της πολιτικής προστασίας, η οποία έχει κομβικό ρόλο για την περιοχή μας.

– Την αναβάθμιση των παιδικών χαρών των Νηπιαγωγείων.

– Την αναβάθμιση των αθλητικών μας γηπέδων και τη δημιουργία για πρώτη φορά ταρτάν στίβου στα ανοιχτά δημοτικά γήπεδα Διονύσου και Δροσιάς. Δύο σύγχρονα αθλητικά στάδια στη διάθεση των δημοτών μας.

– Τη δημιουργία σύγχρονου δικτύου πεζοδρομικών και ποδηλατικών διαδρομών άνω των 200 χιλιομέτρων.

– Την οικονομική ανακούφιση των πολιτών και επαγγελματιών μέσω της μείωσης, στο μέτρο του εφικτού, των ανταποδοτικών τελών και των τελών ύδρευσης, παρά την αύξηση των δημοτικών δαπανών.

– Το νοικοκύρεμα του Δήμου ο οποίος παραμένει εύρωστος και με σημαντικό ταμειακό απόθεμα παρά το δυσμενές περιβάλλον.

Πρωτοστατήσαμε και αγωνιστήκαμε, σε συνεργασία και με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, κατά των Λατομείων, στη Ραπεντώσα αλλά και κατά των Διοδίων, με θετικά αποτελέσματα. Ο αγώνας μας ασφαλώς θα συνεχιστεί για να λύσουμε οριστικά και τα δύο αυτά ζητήματα.

Για αυτά τα έργα και για πολλά άλλα ακόμα που δεν προλαβαίνω να αναφέρω σε μια ομιλία,  ενημερώσαμε αναλυτικά τους δημότες, με τον απολογισμό μας για την περίοδο 2019-2023.

Δικό μας χρέος και αποστολή είναι να επικοινωνήσουμε αυτό το έργο στους πολίτες, πόρτα πόρτα.

Κάποιοι, βεβαίως, επιχειρούν να μηδενίσουν αυτό το έργο.

Άραγε το κάνουν από άγνοια ή άρνηση ;

Λένε ότι είναι όλα τα έργα είναι προεκλογικά…
Προφανώς αυτό τους βολεύει να λένε.

Η αλήθεια όμως είναι ότι όλα ξεκινούν από το σχεδιασμό.

Εμείς ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε το 2019 και παρ’όλα τα προβλήματα και τις καθυστερήσεις, λόγω των εκτάκτων καταστάσεων που ζήσαμε, σήμερα τα έργα εκτελούνται.
Ο Διόνυσος αλλάζει.

Δικαίωμά τους είναι να αρνούνται την πραγματικότητα, όταν μάλιστα τα δικά τους προεκλογικά προγράμματα δεν περιέχουν ρεαλιστικές προτάσεις για τον τόπο, παρά μόνο γενικόλογες διαπιστώσεις και ευχολόγια.

Όμως, η σύγκριση του σήμερα με το χθες που υποστηρίζουν, είναι καταλυτική.

Παραλάβαμε μηδενικό απόθεμα έργων και μελετών και παραδίδουμε τέσσερα χρόνια μετά, ένα απόθεμα άνω των 106 εκατομμυρίων ευρώ. Αν ψάξετε, δεν θα βρείτε πολλούς Δήμους που να έχουν εξασφαλίσει αντίστοιχη χρηματοδότηση.

Μας ασκούν κριτική για την αντιπλημμυρική προστασία…

Και σας κρύβουν ότι καταψήφισαν  το έργο αντιπλημμυρικής προστασίας για τη λεωφόρο  Δροσιάς – Σταμάτας. Ένα έργο, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Αττικής.

Ξέρετε γιατί;

Για να προστατεύσουν το συμφέρον ενός μόνο ιδιοκτήτη οικοπέδου, που θα έπρεπε να απαλλοτριωθεί.

Προφανώς, έχουν τους λόγους τους και ο νοών νοείτω…

Προτίμησαν να καθυστερήσουν για αυτό το λόγο την έναρξη του έργου, παρά να συμβάλλουν στην αντιπλημμυρική  θωράκιση του τόπου μας.

Για αυτό και στις εκλογές που έρχονται, η μεγάλη πλειοψηφία των συνδημοτών μας, θα τους στείλει το μήνυμα που τους αξίζει.

Και κάτι ακόμα.

Πρόσφατα είχαμε τη φωτιά στη Σταμάτα.

Ήμασταν όλοι εκεί.

Στην πρώτη γραμμή: Δημοτική Αρχή, εργαζόμενοι, Πολιτική Προστασία, εθελοντές.

Με όλες τις υδροφόρες.

Με δημοτικό λεωφορείο, για να μεταφέρουμε τους πολίτες από τα σπίτια τους, σε περίπτωση που χρειαστεί,

Με εμφιαλωμένα νερά.

Με μέριμνα για τα αδέσποτα.

Αν αυτό δεν δείχνει οργάνωση, εμπειρία και αποτελεσματικότητα, τότε τι; 

Ήμασταν όλοι εκεί, με κάθε μέσο, για να βοηθήσουμε τους πυροσβέστες και τους εθελοντές στο έργο τους.

Ε λοιπόν, την ώρα της μάχης, ορισμένοι έκαναν από τον καναπέ τους αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ασκώντας ανέξοδη κριτική εις βάρος της Δημοτικής Αρχής.

Οι απόντες ασκούσαν κριτική στους παρόντες.

Όλοι όμως στο τέλος κρινόμαστε…

Το ερώτημα είναι:

Ποιοι θέλουμε να διαχειρίζονται τέτοιες κρίσεις;

Οι άνθρωποι που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αποδεδειγμένα ή όσοι ασκούν εύκολα κριτική από τον καναπέ τους;

Ποιον θα εμπιστευόσασταν;

Φίλες και φίλοι

Αισθάνομαι την υποχρέωση να κάνω μια ειδική αναφορά στο θέμα της πολιτικής προστασίας.

Γιατί, όπως βλέπετε, η κλιματική κρίση είναι εδώ.

Είναι η νέα κανονικότητα και πρέπει να θωρακίσουμε την περιοχή μας.

Για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις, τώρα και στο μέλλον.

Θέλω, λοιπόν, να γνωρίζετε τα εξής:

Πρώτον,

ο Δήμος μας αξιοποιεί μέχρι και το τελευταίο ευρώ που μας δίνει το κράτος, για να κάνουμε κάθε χρόνο καθαρισμούς, αποψιλώσεις, διανοίξεις δασικών δρόμων και αντιπυρικές ζώνες.

Ο Δήμος μας καθαρίζεται συνεχώς και με συστηματικό τρόπο.
Είναι πρωτοφανείς οι καθαρισμοί, αποψιλώσεις και υλοτομίες που υλοποιούμε καθημερινά σε όλο το Δήμο, για να αισθάνονται οι συμπολίτες μας ασφαλείς.

Στους κρατικούς πόρους, που δεν είναι αρκετοί, προσθέτουμε και δικούς μας. Οι ίδιοι πόροι για την πολιτική προστασία έχουν ξεπεράσει τα 800.000 ευρώ.

Με την ευκαιρία και για να τελειώνει η καραμέλα και η λάσπη που εκτοξεύουν ορισμένοι περί δήθεν «απευθείας αναθέσεων», σας διαβεβαιώνουμε ότι ακολουθήσαμε ανοιχτές και διαφανείς διαδικασίες, όπως ακριβώς όριζε ο νόμος και μάλιστα στις χαμηλότερες τιμές της αγοράς. Για να μπορέσουμε να επαναφέρουμε την κανονικότητα στην πόλη μας.

Ο Δήμος μας, επίσης, κάθε χρόνο στέλνει ειδοποιητήρια στους ιδιοκτήτες οικοπέδων

και τους ζητά να κάνουν καθαρισμούς.

Σε όλους όσοι δεν ανταποκρίνονται σε αυτή την υποχρέωση, επιβάλλονται πρόστιμα.

Πρόστιμα χιλιάδων ευρώ, παρά το πολιτικό κόστος.

Δεύτερον,

Όπως γνωρίζετε και έχετε διαπιστώσει, μετά τη «Μήδεια», την οποία μετατρέψαμε σε «ευκαιρία» για να γίνουμε καλύτεροι, βελτιώνουμε συνεχώς τον εξοπλισμό, τις υποδομές και τις λειτουργίες μας.

Θωρακίζουμε για πρώτη φορά τις περιοχές μας με υποδομές που έλειπαν, όπως υπογειοποίηση καλωδίων του ηλεκτρικού δικτύου μέσης τάσης 160 χιλιομέτρων, εγκατάσταση γεννητριών, ενεργειακή αναβάθμιση αντλιοστασίων κλπ.

Τρίτον,

Ο Δήμος μας, για να αισθάνονται οι συμπολίτες μας πιο ασφαλείς, έχει δημιουργήσει Δίκτυο Εθελοντών Δημοτών αλλά και Μητρώο Ευπαθών Ομάδων.

Επίσης έχει ενισχύσει τα κλιμάκια πολιτικής προστασίας, με κάθε διαθέσιμο τρόπο και μέσο.

Τέταρτον,

Ο Δήμος Διονύσου πρωτοπορεί: Έχει προχωρήσει στην πλήρη λειτουργία συστήματος έγκαιρης ανίχνευσης και διαχείρισης πυρκαγιών, στην περιοχή Αγίων Αγγέλων και Φασιδέρι.

Με την τοποθέτηση 44 αυτόνομων αισθητήρων, που καλύπτουν μια περιοχή 1.000 στρεμμάτων.

Πέμπτον,

Στη μάχη πρόληψης κατά των πυρκαγιών ο Δήμος μας επιστράτευσε το νέο υπερσύγχρονο και πρωτοποριακό Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας που δημιουργήσαμε, το οποίο το τελευταίο χρονικό διάστημα ξεκίνησε να λειτουργεί πιλοτικά με smart εφαρμογές. Στο πλαίσιο αυτό, και σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρία, εξασφαλίσαμε μέσα από το Κέντρο του Δήμου μας την επιτήρηση του αστικού, περιαστικού και δασικού πρασίνου με τη χρήση drone  τελευταίας τεχνολογίας.

Το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία μέσα στους επόμενους μήνες και θα συνδεθεί με πολλές ακόμη ψηφιακές εφαρμογές «έξυπνης πόλης».

Και βέβαια δεν λέμε ότι… ΘΑ το φτιάξουμε. Μπορείτε να το επισκεφθείτε κι εσείς και να διαπιστώσετε αν λέμε αλήθεια.

Έκτον,

Ο Δήμος μας πέρα από τις τακτικές ενέργειες σε κάθε αντιπυρική περίοδο (έλεγχος πυροσβεστικών κρουνών και δεξαμενών, πρόσληψη πυροφυλάκων κλπ) έχει φροντίσει για την ενίσχυση του στόλου με 19 νέα οχήματα και μηχανήματα, εκ των οποίων τα 5 αφορούν την πολιτική προστασία.

Βλέπετε λοιπόν ότι προσπαθούμε κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι.

Να ενισχύουμε το έργο μας.

Να είμαστε παρόντες στην πρώτη γραμμή.

Τους καναπέδες, τα μεγάλα και τα εύκολα λόγια, τα αφήνουμε σε άλλους…

Οι οποίοι αν και συνειδητά έχουν επιλέξει να είναι μόνιμα απόντες από το πεδίο της δράσης και των προβλημάτων, αρέσκονται ωστόσο, και ειδικά το τελευταίο προεκλογικό διάστημα, να εμφανίζονται ως σωτήρες.

Ή μάλλον ως άλλοι μαθητευόμενοι μάγοι…

Φίλες και Φίλοι,

Ο Διόνυσος αλλάζει με σχέδιο και γνώση.

Σας καλώ όλους να μελετήσετε το έργο μας και να το διαδώσετε στους συμπολίτες μας.

Είμαστε περήφανοι για αυτό!

Να ενημερωθείτε επίσης για τις συγκεκριμένες δεσμεύσεις που αναλαμβάνουμε

για κάθε Δημοτική Ενότητα.

Σας καλώ να μεταφέρετε τα επιχειρήματά μας παντού.

Σας καλώ να διεκδικήσουμε μαζί τη θετική ψήφο των συμπολιτών μας.

Σπίτι – σπίτι, γειτονιά με γειτονιά. 

Γιατί η επιλογή για το ποιος θα είναι Δήμαρχος, ποια δημοτική ομάδα θα διοικήσει και με πιο πρόγραμμα θα πορευτούμε τα επόμενα πέντε χρόνια, είναι μια πάρα πολύ σοβαρή υπόθεση.

Για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας.

Για το μέλλον της πόλης που αγαπάμε.

Σας ζητώ να σκεφτείτε και να αποφασίσετε:

– Ποιος μπορεί να παρέμβει στα κέντρα λήψης των αποφάσεων

– Ποιος μπορεί να διεκδικήσει  αποτελεσματικά από το κεντρικό κράτος και την περιφέρεια,

– Ποιος μπορεί να εξασφαλίσει πόρους, έργα και αποφάσεις, προκειμένου να ολοκληρώσουμε:

– τον χωροταξικό και πολεοδομικό μας σχεδιασμό;

– το αποχετευτικό μας δίκτυο,

– την αντιπλημμυρική μας προστασία,

– το δίκτυο ύδρευσης

– τη συνέχιση των ασφαλτοστρώσεων στο εσωτερικό οδικό δίκτυο ;

– Ποιος μπορεί να σχεδιάσει και να υλοποιήσει ένα συγκροτημένο σχέδιο, για την προετοιμασία της πόλης απέναντι στην κλιματική αλλαγή;

– Ποιος μπορεί να οργανώσει τις υπηρεσίες καθαριότητας ;

Κι επειδή μπορεί κάποιοι θα μας πουν -και δικαίως-  ότι υπάρχουν ακόμη προβλήματα και δυσλειτουργίες στην καθαριότητα, θα τους απαντήσω ότι ναι έχουν δίκιο. Εμείς δεν κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί.

Λέμε όμως ότι βάλαμε τις βάσεις έτσι ώστε η αυριανή μέρα να είναι πολύ καλύτερη.

Προσθέσαμε τον αναγκαίο εξοπλισμό που χρειάζεται η υπηρεσία καθαριότητας για να μπορεί να προσφέρει κάθε μέρα και καλύτερες υπηρεσίες σε κάθε γειτονιά.   

Εκσυγχρονίσαμε τον στόλο μας και σε συνδυασμό με τη συστηματική προσπάθεια που καταβάλλουμε για την ενίσχυση της ανακύκλωσης, για να μη στέλνουμε όλα τα σκουπίδια μας στη Φυλή, αυτό θα φέρει θετικά αποτελέσματα.

Γιατί όλοι πρέπει να ξέρουν:

ότι μέχρι το 2030 θα πρέπει να στέλνουμε μόνο το 10% των απορριμμάτων που παράγουμε στους ΧΥΤΥ.

Το υπόλοιπο 90% θα πρέπει να το ανακυκλώνουμε.

Αυτός είναι ο μόνος διαθέσιμος δρόμος που έχουμε, για να προστατεύσουμε το περιβάλλον, αλλά και για να μην κληθούμε να πληρώνουμε πολύ περισσότερα χρήματα.

– Ποιος επίσης μπορεί να σχεδιάσει και να δημιουργήσει νέες, σύγχρονες υποδομές και δράσεις, για να αποκτήσει η πόλη μας ακόμα πιο ισχυρή πολιτιστική και αθλητική ταυτότητα;

– Ποιος μπορεί να στηρίξει τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας που δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους;

– Ποιος μπορεί να διασφαλίσει το δικαίωμα των ανθρώπων της τρίτης ηλικίας για ενεργή συμμετοχή στον πολιτισμό, τη ψυχαγωγία, τη δια βίου μάθηση;

– Ποιος μπορεί να σχεδιάσει και να δημιουργήσει μια ψηφιακή και έξυπνη πόλη;

– Ποιος μπορεί να στηρίξει τις εργαζόμενες οικογένειες κάνοντας δεκτές όλες τις αιτήσεις και διευρύνοντας το ωράριο λειτουργίας στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς;

– Ποιος μπορεί να προχωρήσει το έργο για τοποθέτηση οδοφωτισμού σύγχρονης τεχνολογίας led, που θα ενισχύσει τον φωτισμό σε κάθε γειτονιά και θα μειώσει το κόστος του ηλεκτρισμού τουλάχιστον κατά 50%;

Τα ερωτήματα είναι αρκετά και κρίσιμα.

Όλοι θέλουν το καλύτερο για την πόλη μας.

Το κρίσιμο ερώτημα είναι:

– ποιος έχει την διοικητική εμπειρία

– ποιος έχει τη γνώση

– ποιος έχει την πρόσβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων για να αλλάξει το Διόνυσο με σχέδιο και γνώση. 

Δεν υποστηρίζουμε ότι τα κάναμε όλα καλά. 

Άλλωστε όσοι εργάζονται και προσπαθούν, πάντα  κάνουν λάθη.

Όμως το ισοζύγιο είναι θετικό και η σύγκριση με το χθες καταλυτική.

Γι’ αυτό παραμένουμε η μόνη ασφαλής επιλογή για το Δήμο μας. 

Εμείς έχουμε την πεποίθηση, ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε ακόμη καλύτερα.

Με γνώση, με σχέδιο και πολλή δουλειά.

Σε αυτή την προσπάθεια, έχει στρατευτεί μαζί μου μια εκλεκτή ομάδα συμπολιτών μας.

– Μια ομάδα ικανή

– Αποτελεσματική

– Δυναμική

– Πάνω από κόμματα και τεχνητούς διαχωρισμούς.

– Ενώνουμε όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας.

– Φιλοδοξούμε να κερδίσουμε τη μεγάλη πλειοψηφία των δημοτών μας.

Από την πρώτη Κυριακή.

Μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.

Αυτή την υπέροχη, καταπληκτική και δυναμική ομάδα θέλω να σας παρουσιάσω στη συνέχεια.   

134 άτομα ικανά, δυναμικά, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.`