logo


Στο Δημαρχείο Κηφισιάς την περασμένη Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε κοινή συνέντευξη Τύπου των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου, την οποία συντόνισε η δημοσιογράφος Ζ. Θεοδωρακοπούλου και όπου παρουσιάστηκαν οι λεπτομέρειες για τη διεξαγωγή του δρομικού γεγονότος “Τρέχουμε στα ίχνη του θηρίου” την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου. Η δράση, που πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχή χρονιά με τη συνεργασία των δυο Δήμων και στο πλαίσιο της εβδομάδας BeActive, θα περιλαμβάνει ημιμαραθώνιο, με αντίστροφη φέτος κατεύθυνση, Κηφισιά- Άγ. Στέφανος- Κηφισιά, αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων, καθώς και αγώνα 1000 μέτρων για παιδιά, ενώ προβλέπεται όπως και πέρυσι η συμμετοχή ΑΜΕΑ.

Στη συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε αφενός στη σκιά της τραγωδίας στη Θεσσαλία και αφετέρου με το μυαλό στη μαύρη επέτειο της Μικρασιατικής καταστροφής παρευρέθηκαν ο Γ. Γραμματέας Αθλητισμού Γ. Μαυρωτάς, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γ. Θωμάκος, ο εντεταλμένος αθλητισμού εκ μέρους του Δήμου Διονύσου Π. Λουκάτος (σ.σ. την ίδια ώρα ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης παρέδιδε μαζί με συναδέλφους του αιρετούς και υπηρεσιακούς παράγοντες την πρώτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στον Παλαμά Καρδίτσας), ο Διευθυντής της Τροχαίας Αττικής Γ. Χαλκιαδάκης, ο Ν. Πολιάς πολυνίκης Μαραθωνοδρόμος, εκ μέρους της εταιρείας που έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη των αγώνων και ο Πρόεδρος της οργάνωσης «Το Χαμόγελο του Παιδιού” Κ. Γιαννόπουλος.  Άλλωστε, το δρομικό γεγονός που εξελίσσεται σε θεσμό, όπως τόνισαν όλοι οι συντελεστές, είναι στενά συνδεδεμένο τόσο με την ανάπτυξη του μαζικού και υγιούς αθλητισμού και τη γνωριμία με τον τόπο, όσο και με την κοινωνική προσφορά και τη στήριξη του έργου του Χαμόγελου.

“Επιτυχημένη συνταγή με τρία συστατικά” χαρακτήρισε τη διοργάνωση ο κ. Λουκάτος, αναφέροντας την αθλητική διάσταση, με τον κόσμο να βγαίνει έξω για να γυμναστεί, την εξωστρέφεια των δυο Δήμων- «πολλοί μπορούμε πιο πολλά”- αλλά και το ιστορικό αφήγημα, με την ένωση δυο σταθμών τρένου- της Κηφισιάς με του Αγ. Στεφάνου.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί, η αναφορά τόσο του Δημάρχου Κηφισιάς όσο και του εκπροσώπου του Δήμου Διονύσου στον κοινό και ανυποχώρητο αγώνα κατά της εγκατάστασης νέων Λατομείων στην Πεντέλη, θέμα που συνεχίζει να ταλαιπωρεί τις περιοχές επί δυο και πλέον χρόνια.