logo


Πραγματοποιήθηκαν χθες Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου στην Άνοιξη, με την παρουσία αρκετού κόσμου- στελεχών, υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων, μελών και φίλων- τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της παράταξης “Εύπολις”. Σημειώνεται πως παράλληλα με την εκδήλωση, πραγματοποιήθηκε και ανθρωπιστική δράση για τη στήριξη των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας, με τη συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης. Επιπλέον μέρος του ποσού που θα διατίθετο για το συνηθισμένο κέρασμα αφιερώθηκε για τον ίδιο σκοπό, την ανακούφιση όσων χτυπήθηκαν από την κακοκαιρία, ενώ στη μνήμη όσων χάθηκαν κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Παρόντα στα εγκαίνια και μέλη της παράταξης “ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο” καθώς και της κίνησης “Βήμα μπροστά για τον Διόνυσο”, η συνεργασία με τις οποίες ανακοινώθηκε και επισήμως χθες.

Η συνεργασία, η δημοκρατία, η χρηστή διοίκηση, η διαφάνεια, η αποτελεσματικότητα, ήταν μερικές από τις αξίες στις οποίες επέμεινε ιδιαιτέρως στην ομιλία του ο επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Κ. Κουριδάκης, αποδίδοντας τα εύσημα στους συνεργάτες του και όλους τους υποψηφίους του συνδυασμού για την ανιδιοτέλειά τους και τη διάθεση για προσφορά χωρίς ανταλλάγματα.

Απαριθμώντας εν συνεχεία τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, τόσο κληρονομιά από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές όσο και αποτέλεσμα ατομικών πρακτικών και συμπεριφορών,  o υποψήφιος Δήμαρχος στάθηκε ιδιαιτέρως στο οικιστικό- δασικό, στα αντιπλημμυρικά έργα, στην καθαριότητα, στην ασφάλεια, στις φυσικές καταστροφές που έχουν προκαλέσει ζημιά στο περιβάλλον και μείωση στην αξία των περιουσιών των κατοίκων, αλλά και στις απειλές που δέχεται ο τόπος με την εγκατάσταση νέων Λατομείων στην Πεντέλη. Υπογράμμισε επιπλέον την παρουσία του Εύπολι στην πρώτη γραμμή, με έμφαση στα θέματα περιβάλλοντος και με σειρά προτάσεων που αγνοήθηκαν από τη Διοίκηση του Δήμου.

Κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή για προεκλογικά έργα, για κάλπικα και ψεύτικα λόγια και για ερασιτεχνισμό, όπως για παράδειγμα στην πρόοδο της αποχέτευσης και στην αποκομιδή των απορριμμάτων, αλλά και για “ημετερεοποίηση” στην άσκηση της διοίκησης, ο κ. Κουριδάκης δεσμεύθηκε για αναδιάρθρωση των υπηρεσιών του Δήμου και εναλλακτικούς, σύγχρονους, τρόπους επίλυσης των προβλημάτων και κάλεσε τους δημότες σε διάλογο και ανταλλαγή απόψεων για να μπει ένα λιθαράκι που θα κάνει το καλό, το ευ, για την πόλη.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυνε στους παρευρισκόμενους και ο Δ. Βάτσος εκ μέρους των “ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο”, αλλά και ο Δ. Ζαφειρόπουλος από την κίνηση “Βήμα μπροστά για τον Διόνυσο”, υπογραμμίζοντας πως μοιράζονται τις ίδιες αξίες και αρχές, και είναι αυτές που έφεραν τα τρία σχήματα κοντά με στόχο μια διαφορετική επόμενη ημέρα για το Δήμο Διονύσου και καλώντας τους δημότες να στηρίξουν τον Εύπολι.

Τα εγκαίνια έκλεισαν με την παρουσίαση των υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων ανά Κοινότητα και με την πρόσκληση στους δημότες και κατοίκους να μη διστάσουν να απευθύνονται στο εκλογικό κέντρο (επί της οδού Αλ. Παπαναστασίου, στην Άνοιξη, απέναντι από τον Σκλαβενίτη) για γνωριμία με την παράταξη και ανταλλαγή απόψεων και σκέψεων.

Στα εγκαίνια, τέλος, παρευρέθηκαν και πολλοί υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι, και από το Δήμο Διονύσου όπως ο Τ. Καρασαρλής (Αττική Μπροστά), η Λ. Φέρμελη και η Μ. Κοροβέση (Αττικός Κύκλος Συνεργασίας και Εμπιστοσύνης), o Β. Τσαγκαράκης (Αττική- Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση), o Δ. Ζαρρής (Οικολογική Συμμαχία), αλλά και εκτός, όπως η Γ. Τσούπρα και ο Π. Αντωνίου  (Αττική- Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση) και άλλοι.