logo


ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Το υποστελεχωμένο και με ελλιπή υλικοτεχνικά μέσα Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Στεφάνου αδυνατεί να ανταποκριθεί ικανοποιητικά στις ανάγκες ασφαλείας ενός τόσο μεγάλου Δήμου, στον οποίο η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα αυξάνονται και σε συχνότητα και σε ένταση περιστατικών. Οι δημότες αντιλαμβάνονται ότι η προστασία είναι πλημμελής.

Ο Νέος Διόνυσος προτείνει:

  1. Επιδίωξη ενίσχυσης του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος με υποβολή αιτήματος και άσκηση πίεσης στην Πολιτεία, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στοιχειωδώς, καθώς και με ενεργοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας, ώστε να συνδράμει επικουρικά.
  2. Ανάθεση σε εταιρεία της φύλαξης των δημοτικών κτηρίων, εγκαταστάσεων, υποδομών, αθλητικών χώρων, πλατειών κ.λπ.
  3. Ενεργοποίηση του Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας, προς αξιολόγηση των υφιστάμενων απειλών, χαρτογράφηση της παραβατικότητας και προγραμματισμό δράσεων, σε συνεργασία με το οικείο Αστυνομικό Τμήμα. Ετήσια αξιολόγηση της κατάστασης με βάση συγκεκριμένους δείκτες.
  4. Ενισχυμένη επιτήρηση των δημοτικών χώρων, δρόμων, πλατειών και πάρκων και βελτίωση των συνθηκών φωτισμού.
  5. Δημιουργία και ενίσχυση κοινωνικών δικτύων με σκοπό την ενημέρωση, συμμετοχή και εγρήγορση πολιτών για την πρόληψη της εγκληματικότητας, σε συνεργασία με το οικείο Αστυνομικό Τμήμα.
  6. Αξιοποίηση της Συμβουλευτικής και Ψυχολογικής Υπηρεσίας του Δήμου, για την λήψη προληπτικών μέτρων σχετικά την παραβατικότητα ανηλίκων.

Νίκος Καρυστινός

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ