logo


Συνεχίζοντας τη συνοπτική παρουσίαση του προεκλογικού προγράμματός της, η παράταξη «Νέος Διόνυσος» καταγράφει το έλλειμμα των υποδομών στο Δήμο Διονύσου και τις σχετικές προτάσεις της:

ΜΕΡΟΣ Γ΄ –  ΥΠΟΔΟΜΕΣ

Η κατάσταση των υποδομών (με κριτήρια την πληρότητα και την ποιότητα) υπολείπεται σημαντικά ενός αποδεκτού επιπέδου για ένα δήμο της Αττικής, με τα χαρακτηριστικά και τα πλεονεκτήματα που έχει ο Διόνυσος.

Ο Δήμος, λοιπόν, ΔΕΝ διαθέτει πλήρες αποχετευτικό σύστημα και οι προοπτικές για την ολοκλήρωση μελετών, δημοπρατήσεων, εκτελέσεων και παραδόσεωναραλαβών είναι δυσοίωνες, δεδομένης της αδιαφορίας και ατολμίας της απερχόμενης δημοτικής αρχής.

Ο Δήμος ΔΕΝ είναι προστατευμένος έναντι πλημμυρών και ουδεμία μελέτη έχει εκπονηθεί ώστε να ληφθούν υπόψη τα διαρκώς εντεινόμενα, ως προς την συχνότητα εμφάνισης, τη διάρκεια και τον όγκο βροχής, φαινόμενα. Το αυτό ισχύει και για την οριοθέτηση, διευθέτηση, ενδεχόμενη διάνοιξη και προστασία των ρεμάτων.

Ο Δήμος ΔΕΝ έχει εξασφαλισμένη, υψηλής ποιότητας και αδιάλειπτη παροχή νερού στους πολίτες. Υπάρχουν ακόμη μεγάλα τμήματα του δικτύου με αμιαντοσωλήνες, οι διακοπές είναι πολύ συχνές, πολύ συχνότερες των διεθνώς αποδεκτών ορίων, οι  αποκαταστάσεις καθυστερούν υπερβολικά και οι πιέσεις στο δίκτυο εμφανίζουν ακραίες αυξομειώσεις. Για τις δεξαμενές δεν έχει προβλεφθεί ούτε καν η στοιχειώδης προστασία. Χρήσιμη η τηλεμετρία και οι έξυπνοι υδρομετρητές, όπου και όπως και όποτε εγκαταστάθηκαν, αλλά δεν είναι προτεραιότητα σε ένα δίκτυο που περιλαμβάνει αμιαντοσωλήνες.

Ο Δήμος απέτυχε να αντικαταστήσει το δίκτυο του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού εφαρμόζοντας ενεργειακά αποδοτικές και περιβαλλοντικά φιλικές τεχνολογίες LED.

Ο Δήμος, σκανδαλωδώς, ΔΕΝ προστατεύει την δημοτική περιουσία και σπαταλά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως για να καταβάλλει ενοίκια σε διεσπαρμένα ανά τον δήμο κτίρια. Ο Δήμος, σκανδαλωδώς, ΔΕΝ διεκδικεί περιουσία που του ανήκει και κωλυσιεργεί στην αποκατάσταση της νομιμότητας και του δικαίου.

Ο Δήμος ΔΕΝ διαθέτει κατάλληλο κτίριοΔημαρχείο για τη στέγαση των υπηρεσιών του. Ο Δήμος ΔΕΝ έχει επιλύσει το πρόβλημα Σχολικής Στέγης. Ο Δήμος ΔΕΝ έχει ένα σύγχρονο Αμαξοστάσιο με ένα, έστω, υποτυπώδες συνεργείο για το στόλο οχημάτων και για τη συντήρηση των μηχανημάτων. Ο Δήμος ΔΕΝ διαθέτει επαρκείς αθλητικούς χώρους. Ο Δήμος ΔΕΝ έχει λύσει το πρόβλημα των Κοιμητηρίων και του κορεσμού τους.

Ο Δήμος ΔΕΝ διαθέτει επαρκές και ικανοποιητικής ποιότητας οδικό δίκτυο για τον συγκοινωνιακό φόρτο που σημειώνεται στον Διόνυσο. Η διαπλάτυνση των οδών  ΧελμούΚρυονερίου, από την Άνοιξη μέχρι τη διασταύρωση με την Εθνική Οδό, παραμένει μακρινό όραμα, όπως και οι διανοίξεις οδών για την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και την εξασφάλιση πρόσβασης, σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και εναλλακτικών οδών διαφυγής και εκκένωσης, σε περιπτώσεις κινδύνου. Το συγκοινωνιακό θα οξυνθεί δεδομένου ότι εκκρεμούν τα ζητήματα των διοδίων και η λειτουργία των λατομείων.

Επειδή όλα τα παραπάνω αφορούν στις βασικές υποδομές που ένας Δήμος επιβάλλεται να διαθέτει, ο Νέος Διόνυσος προτείνει την, με άμεση προτεραιότητα, επιτάχυνση των διαδικασιών για

          (α) ολοκλήρωση του δικτύου αποχέτευσης,

          (β) αντικατάσταση των σωλήνων αμιάντου, παρεμβάσεις στα προβληματικά σημεία, πλήρη τηλεμετρία στο δίκτυο ύδρευσης και εξασφάλιση υψηλής ποιότητας νερού,

          (γ) προστασία των ρεμάτων και αντιπλημμυρικά έργα,

          (δ) δημοτικό οδοφωτισμό με τεχνολογία LED,

          (ε) διεκδίκηση και κατοχύρωση της δημοτικής περιουσίας,

          (στ) ιδιόκτητο δημαρχείο,

          (ζ) νέο αμαξοστάσιο,

          (η) επίλυση του προβλήματος σχολικής στέγης,

          (θ) δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών,

          (ι) νέο δημοτικό Κοιμητήριο,

          (ια) αποσυμφόρηση στις εισόδουςεξόδους της πόλης, και

          (ιβ) επανασχεδιασμό των λεωφορειακών γραμμών με κυκλικές ενδοδημοτικές διαδρομές και διαδρομές express προς τον σταθμό της Κηφισιάς.

Επιπλέον, ο Νέος Διόνυσος προτείνει:

          (α) την αξιοποίηση κάθε πρόσφορου μέτρου για την αποτροπή της εγκατάστασης διοδίων και της λειτουργίας νέων λατομείων,

          (β) τον άμεσο αντισεισμικό έλεγχο και την αντισεισμική θωράκιση, εφόσον αποδειχθεί αναγκαία, των χώρων συνάθροισης κοινού (δημοτικών κτηρίων, σχολείων, εκκλησιών)  

ΣημείωσηΙσχύουν οι διευκρινίσεις που δόθηκαν στην παρουσίαση των Μερών Α και Β (ως εισαγωγή και ως κατακλείδα). Παραπέμπουμε σε αυτές.

Νίκος Καρυστινός

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Νέος Διόνυσος