logo


Προς δυο μέτωπα η καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης Διονύσου αναφορικά με τη χτεσινή επικίνδυνη φωτιά στη Σταμάτα. Το πρώτο στρέφεται κατά του τέως Αντιδημάρχου Χ. Τσεβά, τον οποίο η παράταξη της μειοψηφίας κατηγορεί για επίθεση κατά μελών της με χυδαία φρασεολογία, την ώρα που είχαν ενώσει τις δυνάμεις τους με αυτές των δασοπυροσβεστών και των κατοίκων για να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Ενώ το δεύτερο βάλλει κατά της Δημοτικής Αρχής την οποία κατηγορεί για αμέλεια στον καθαρισμό της περιοχής:

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΣΤΑΜΑΤΑ

Για άλλη μια φορά στο ίδιο έργο θεατές.

Την ώρα που, για άλλη μια φορά, μια καταστροφή πλήττει την περιοχή και τις γειτονιές μας…

Την ώρα που ο λαός και οι εθελοντές δασοπυροσβέστες του Δήμου δίναν αγώνα για να μην επεκταθεί η φωτιά και να σώσουν τα σπίτια γύρω από το μέτωπο…

Αυτή την ίδια ώρα αποφάσισε η Δημοτική αρχή από το στόμα του τέως Αντιδημάρχου κ. Χρήστου Τσεβά, όχι μόνο να αποσοβήσει για άλλη μια φορά τις τεράστιες ευθύνες που έχει η διοίκηση του Δήμου, αλλά να κάνει επίθεση με χυδαία φρασεολογία απέναντι σε μέλη της Λαϊκής Συσπείρωσης που βρίσκονταν στο χώρο.

Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Από την πρώτη στιγμή της φωτιάς, κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης έσπευσε στο σημείο επιχείρησης, για να συνδράμει στην προσπάθεια κατάσβεσης. Σε ένα αρκετά δύσβατο σημείο, ακαθάριστο, όπου οι φλόγες βρίσκονταν σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια. Δόθηκε μάχη με αυταπάρνηση από τους εθελοντές και απλό κόσμο στην πρώτη γραμμή . Σε αυτές τις συνθήκες έδωσε τις δυνάμεις της και η Λαϊκή Συσπείρωση.

Αφού, λοιπόν, το μέτωπο είχε τεθεί υπό έλεγχο, ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τεύκρος Παντελόγλου πέρασε στην καταγγελία της δημοτικής αρχής. Στα 50 μέτρα από την Πυρκαγιά βρίσκονταν ακαθάριστες εκτάσεις, με σπασμένα δέντρα και κλαδιά, αλλά και τεράστιες σωροί από πευκοβελόνες και σκουπίδια να είναι στοιβαγμένα σε διάφορα σημεία. Η ίδια κατάσταση επικρατούσε και στο χώρο που προηγουμένως εξαπλωνόταν η φωτιά.

Εκείνη τη στιγμή ο κ. Χρήστος Τσεβάς προέβη σε λεκτική επίθεση προς τον Τ. Παντελόγλου και τη Λαϊκή Συσπείρωση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αληταράδες», «Εσείς θέλετε να καεί ο τόπος για να έχετε να λέτε», «Γιατί δίνετε βήμα στο ΚΚΕ».

Ο κ. Τσεβάς μέσα από το καθαρό κάτασπρο μπλουζάκι του, κουνούσε το δάχτυλο σε αυτούς που συνέδραμαν στην κατάσβεση, στον κόσμο γύρω που του έλεγε πως αυτή η κατάσταση επικρατεί χρόνια. Αλλά μάλλον ο κόσμος της περιοχής, αλλά και όλου του δήμου δεν ξέρουνε τι βιώνουν στις γειτονιές τους. Ξέρει καλύτερα ο κ. Τσεβάς.

Δεν ξέρει, ούτε εκείνος, ούτε η υπόλοιπη δημοτική αρχή πως ο δήμος βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης εδώ και 3 χρόνια. Δεν ξέρει πως το μόνο που κάνει η δημοτική αρχή είναι να δίνει εκατομμύρια σε εργολάβους και λύση ουσιαστική να μην υπάρχει. Δεν ξέρει πως τα μέτρα πρόληψης που παίρνει είναι ανύπαρκτα και το μόνο που ξέρει είναι να πηγαίνει και να χτυπάει φιλικά την πλάτη στους εθελοντές και στους δημότες που πλήττονται ανάλογα με την περίπτωση. Είτε αυτό είναι καταστροφή από πλημμύρα, από χιόνια, από φωτιά.

Αυτή είναι η πολιτική επιλογή της Δημοτικής αρχής και του επιτελικού κράτους. Ένα κράτος που αφήνει κρίσιμες υπηρεσίες, όπως οι δασικές υπηρεσίες χωρίς εργαζόμενους. Ένα κράτος που στο όνομα του κέρδους, μας κάνει να παρακολουθούμε εκκενώσεις λες και βρισκόμαστε σε εμπόλεμη ζώνη.

Εμείς με σύνθημά μας ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟ ΛΑΟ καλούμε τους εργαζόμενους και τον απλό λαό για άλλη μια φορά να βγάλει τα συμπεράσματά του, να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να τους τιμωρήσει μέσα σε κάθε δουλειά, σε κάθε μαζικό χώρο και γειτονιά

Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου 4/9/2023