logo


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Η δημοτική αρχή Καλαφατέλη, η δημοτική αρχή των απευθείας αναθέσεων, των κουμπάρων και των παραχωρήσεων, υπηρετώντας για άλλη μια φορά τα επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής, στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 19 Αυγούστου του 2023 ψήφισε την κατεδάφιση της ΚΑΜΕΛΙΑΣ.

Είναι γνωστό από τότε που ξενοικιάστηκε η ΚΑΜΕΛΙΑ ότι τα επιχειρηματικά συμφέροντα της περιοχής θέλουν το ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΑΚΙΝΗΤΟ να κατεδαφιστεί, να βγουν τα μαγαζιά τους μπροστά σε πλατεία, για να την γεμίσουν στην συνέχεια με τραπεζοκαθίσματα.

Η πίεση τόσων χρόνων δεν πήγε χαμένη. Ο πιστός υπηρέτης τους, η δημοτική αρχή Καλαφατέλη και μάλιστα προεκλογικά, για να λάβει και την ανάλογη πριμοδότηση από αυτούς σε ψήφους, αποφάσισε να χαρακτηρίσει το δημοτικό οικοδομικό τετράγωνο που περιέχει το δημοτικό ακίνητο σε «κοινόχρηστο χώρο», με αποτέλεσμα να θεωρηθεί το κτίσμα αυτόματα αυθαίρετο και κατά συνέπεια κατεδαφιστέο.

Τρυκ των μηχανικών, δηλαδή, ως πρόφαση για να διευθετήσει το χάος με το χωροταξικό του κέντρου του Αγίου Στεφάνου. Ποιο χάος; Το χάος, από τα πεζοδρόμια που δεν έχουμε, τους χώρους στάθμευσης, τους ελεύθερους χώρους και τα υπόλοιπα που ταλαιπωρούν καθημερινά τους κατοίκους. Διάλεξε 40 ημέρες πριν από τις εκλογές να πάρει απόφαση για την ΚΑΜΕΛΙΑ.

Κατεδαφίζει ένα δημοτικό ακίνητο την ίδια στιγμή που οι ίδιοι έχουν καταφέρει να μην μπορεί κανείς να χτίσει στην περιοχή, αντί να αξιοποιηθεί η ΚΑΜΕΛΙΑ και να γλυτώσουμε από τα δυσβάσταχτα ενοίκια που πληρώνουμε για να στεγαστούν οι υπηρεσίες και τα σχολεία η δημοτική αρχή πήρε εντολή από τους επιχειρηματίες και εκτελεί χωρίς δεύτερη σκέψη το εντελώς παράλογο σχέδιό της.

Έγραψε και στα παλιά του τα παπούτσια τις εκκλήσεις για μετατροπή σε χώρο νεολαίας, από την Ένωση Γονέων. Ένα χώρο που θα μπορεί η νεολαία να δημιουργεί και να απασχολείται από παιδαγωγούς και επιστήμονες. Καλύτερα κατά αυτούς οι νέοι να βρίσκονται στον δρόμο και να αλληλομαχαιρώνονται. Δε διστάζουν να αποκαλέσουν, μάλιστα, την πρόταση της ΕΝΩΣΗΣ ΓΩΝΕΩΝ για την ΚΑΜΕΛΙΑ που υπάρχει εδώ και 5 χρόνια ως «μπιλιαρδάδικο» και «εντευκτήριο». Πρόταση που όταν ήταν στην αντιπολίτευση ο κ. Καλαφατέλης έβγαζε φωτογραφίες μπροστά από το κτήριο και υπόσχονταν την επόμενη ημέρα από τις εκλογές να κάνει την ΚΑΜΕΛΙΑ κέντρο νεότητας.

Βέβαια την απόφαση ΔΕΝ την πήρε μόνος του. Την είχε ψηφίσει ομόφωνα στην επιτροπή ποιότητας ζωής και ο κ. Κουριδάκης επικεφαλής και υποψήφιος δήμαρχος του «ΕΥΠΟΛΙΣ». Ταυτόχρονα, στο δημοτικό συμβούλιο, το είχε ψηφίσει και η κ. Μαϊχόσογλου με την έκκληση να μην γκρεμιστεί μέχρι τις 31 του Δεκέμβρη μπας και αλλάξει η δημοτική αρχή. Με λίγα λόγια και η κ. Μαϊχόσογλου να βγει, έχει ψηφίσει κατ’ ουσίαν ήδη να κατεδαφιστεί το κτίριο. Κανονική κοροϊδία δηλαδή.

Οι κάτοικοι του Αγίου Στεφάνου πρέπει να καταδικάσουν τις αποφάσεις αυτές και την πορεία που έχει πάρει ο δήμος μας να μην αφήσει τίποτα όρθιο όσο αφορά τις υποδομές του δήμου, την παραχώρηση με απευθείας ανάθεση όλων των υπηρεσιών σε εργολάβους που παρέχουν πολύ ακριβές κακής ποιότητας υπηρεσίες.

 *** 

Στις 8 του Οκτώβρη στις τοπικές εκλογές ο λαός και η νεολαία του δήμου Διονύσου να τους τιμωρήσει, ψηφίζοντας τα ψηφοδέλτια του άλλου δρόμου ανάπτυξης, του δρόμου του αγώνα, αυτούς που όλα τα προηγούμενα χρόνια βρήκαν πλάι τους στην καθημερινότητα τους και όχι απέναντί τους.

ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ
Στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών

Όχι για τα κέρδη των λίγων

Ψηφίζουμε Λαϊκή Συσπείρωση!

Στον δήμο Διονύσου με υποψήφιο Δήμαρχο τον

Παντελόγλου Τεύκρο

Στην Περιφέρεια Αττικής με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον

Γιάννη Πρωτούλη