logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Αρχή αρχίζει δειλά – δειλά να αντιλαμβάνεται την λανθασμένη στρατηγική που σθεναρά υπερασπιζόταν μέχρι πολύ πρόσφατα, επιτρέποντας στην ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ και τους πιθανούς υποστηρικτές  της να προετοιμάσει το έδαφος ώστε να επαναφέρει το θέμα ίδρυσης νέων λατομείων στο Πεντελικό όρος με νεότερη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ).

Η  Δημοτική Αρχή για δεύτερη φορά θριαμβολογούσε ότι ενήργησε γρήγορα και δυναμικά. Για δεύτερη φορά θριαμβολογούσε ότι απέσπασε τη δέσμευση αρμόδιου κρατικού λειτουργού ότι θα δοθεί σημαντική χρονική παράταση στην ασφυκτική καλοκαιρινή προθεσμία για υποβολή γνωμοδότησης στην εκτενή ΜΠΕ που κατέθεσε αιφνιδίως η ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ.

Η αρνητική απάντηση του αρμόδιου Υπουργείου στο αίτημα της Δημοτικής Αρχής παρά την αρχική διαβεβαίωση πρέπει να προβληματίσει έντονα την Δημοτική Αρχή. Η υπόδειξη της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης  του αρμόδιου Υπουργείου να ακολουθήσουμε γραφειοκρατικές μακρόσυρτες διαδικασίες είναι μια συνταγή δημιουργίας αρνητικών τετελεσμένων,  σε αντίθεση με την απαίτηση της κοινωνίας να λήξει το θέμα εδώ και τώρα με νομοθετικές πρωτοβουλίες της εκτελεστικής εξουσίας.

Η ανακοίνωση της παράταξης Νέος Διόνυσος με ημερομηνία 1 Αυγούστου 2023 και με τίτλο «Τα λατομεία δεν πάνε διακοπές» πρότεινε τις πολιτικές  προτεραιότητες και τις επακόλουθες δράσεις που θα έπρεπε εγκαίρως να ακολουθήσει η Δημοτική Αρχή ως μπροστάρης και όχι παθητικός ουραγός.

Προτείνουμε  στην ΔΑ να μελετήσει προσεχτικά την ανακοίνωση αυτή.

Θα παρακολουθήσουμε αδιαλείπτως το θέμα στην εξέλιξή του και δεν θα εφησυχάσουμε με καθυστερημένες προεκλογικές  ωραιοποιήσεις περί δήθεν  οδικού χάρτη όταν έως τώρα δεν υπήρχε ούτε πυξίδα ούτε σταθερός προσανατολισμός.

Άλλωστε, η Δημοτική Αρχή κατά την προσφιλή της μέθοδο που ακολούθησε τα δυο τελευταία χρόνια, προσπαθεί μάταια, χωρίς συγκεκριμένες  πράξεις και χρονοδιαγράμματα, να ωραιοποιήσει τα πράγματα και να παραπλανήσει για ακόμη μία φορά τους πολίτες του Διονύσου.

Οι πολίτες του Διονύσου  δεν εμπιστεύονται πλέον τη Δημοτική Αρχή των συμβιβασμών, των   ψεύτικων υποσχέσεων και των ανούσιων πανηγυρισμών.

Η Δημοτική Αρχή παραμένει απολύτως υπόλογη για την απραξία και τις υπεκφυγές να δράσει με αποφασιστικότητα και δυναμισμό.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας