logo


Επιστολή- πρόσκληση προς τους επικεφαλής των παρατάξεων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Διονύσου απέστειλε σήμερα Δευτέρα 7 Αυγούστου ο ανεξάρτητος Ν. Καρυστινός, υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης “Νέος Διόνυσος”. Αφορμή για την επιστολή στάθηκε άρθρο της ευρωβουλευτού Α. Διαμαντοπούλου, που πραγματεύεται τη δυνατότητα επιστράτευσης της σύγχρονης τεχνολογίας στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης, κυρίως στο μέτωπο των πυρκαγιών. Η πρόταση του κ. Καρυστινού περιλαμβάνει την σύσταση διαπαραταξιακής ομάδας, που θα αναλάβει δράση απευθυνόμενη προς κάθε φορέα που διαθέτει τεχνογνωσία, ώστε να αναληφθούν και να δρομολογηθούν μέτρα για την πρόληψη και την άμεση επέμβαση σε περίπτωση εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών:

ΔΙΟΝΥΣΟΣ  7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

ΠΡΟΣ: ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ

ΘΕΜΑ: Ο ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙ ΜΕ ΤΕΧΝΗΤΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ (ΑΙ)

Αγαπητοί συνάδελφοι,

το παρακάτω άρθρο της κυρίας Άννας Διαμαντοπούλου με τίτλο “Τεχνητή Νοημοσύνη εναντίον Φωτιάς” που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Καθημερινή (1/08/2023) ίσως δεν έχει υποπέσει στην αντίληψή σας.

Επιτρέψτε μου να παραθέσω τον σύνδεσμο

https://www.kathimerini.gr/society/562544746/arthro-annas-diamantopoyloy-techniti-noimosyni-enantion-fotias-eikones-apo-to-simera/

για την πληρέστερη ενημέρωσή σας καθώς και ένα μικρό απόσπασμα από την εισαγωγή στο ενδιαφέρον αυτό άρθρο.

“Οι καταστροφικές επιπτώσεις της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής μπορούν να αντιμετωπισθούν και πάλι από την ανθρώπινη ευφυΐα. Η πολιτική «γκρίνια» χωρίς προτάσεις είναι μια μίζερη επανάληψη χωρίς νόημα.”

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχουν πυκνώσει οι φωνές και οι καινοτόμες προτάσεις για την πρόληψη και άμεση επέμβαση σε περίπτωση εκδήλωσης δασικών πυρκαγιών. Εμείς εδώ στο Δήμο Διονύσου έχουμε το φυσικό προνόμιο να συνυπάρχουμε με το αιωνόβιο δάσος και οφείλουμε να προνοήσουμε για την διαφύλαξή του με κάθε μέσο και ειδικότερα με τα νέα πρωτοποριακά αλγοριθμικά μοντέλα που εισάγει η τεχνητή νοημοσύνη.

Θα ήθελα λοιπόν να σας καταθέσω μια πρόταση που διαπερνά όχι μόνο τις παρατάξεις που έχουν υποχρέωση να δράσουν συναινετικά, αλλά είναι και διαχρονική απειλή αν δεν την αντιμετωπίσουμε μεθοδικά σε βάθος χρόνου.

Η πρότασή μου εν συντομία έχει ως εξής και ασφαλώς παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφόρηση.

1.όλες οι παρατάξεις να ορίσουν έναν εκπρόσωπο για να συγκροτηθεί μια ολιγομελής ομάδα δράσης (task force) που θα σχεδιάσει και εφαρμόσει ένα μακροπρόθεσμο έργο (project) με προτεινόμενο τίτλοΟ ΔΙΟΝΥΣΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙ ΜΕ ΑΙ

2.η ομάδα αυτή ως πρώτη ίσως πρωτοβουλία, αν ίδια το κρίνει, αναλαμβάνει να επικοινωνήσει με την κ. Άννα Διαμαντοπούλου, και να της μεταφέρει την πρόσκληση ολόκληρης της κοινωνίας Διονύσου για μια διάλεξη-εκδήλωση είτε πριν είτε μετά τις εκλογές.

Θα μπορούσε η εκδήλωση να περιλαμβάνει και άλλους διακεκριμένους ομιλητές σε ένα στρογγυλό τραπέζι διαλόγου.

Με την ενέργεια αυτή προκαλούμε ένα ισχυρό ερέθισμα στους πολίτες να αγκαλιάσουν τα επόμενα βήματα του project και η συλλογική προσπάθεια εφαρμογής μέτρων να αποκτήσει ευρύτερη πολιτική υποστήριξη χωρίς μικροκομματικές  σκοπιμότητες.

Προφανώς η ομάδα έχει ως αποστολή να οργανώσει χρονικά και ουσιαστικά την εκδήλωση για να έχει μαζικό χαρακτήρα.

Θα πρέπει επίσης να φροντίσει για την αποστολή προσκλήσεων σε δημόσια και πολιτικά πρόσωπα χωρίς αποκλεισμούς.

 3.η πρώτη αυτή προτεινόμενη πρωτοβουλία δεν αποτελεί την μόνη κύρια  αποστολή της ομάδας task force αλλά το εφαλτήριο για να διατηρήσει επαφή με το Δίκτυο  της κυρίας  Διαμαντοπούλου  ή/και κάθε άλλο ερευνητικό/πανεπιστημιακό ίδρυμα που διαθέτει τεχνογνωσία  ώστε να υπάρξει κάθε  δυνατή διεθνής και ελληνική υποστήριξη, τεχνική και οικονομική ώστε να δρομολογηθούν πρακτικά μέτρα εφαρμογής με τον  απόλυτο συντονισμό των αρμοδίων φορέων της Πολιτείας.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

ελπίζω να αποδεχτείτε την πρόσκληση αυτή που δεν αποσκοπεί σε προβολή και μονομερή αξιοποίηση, αλλά ειλικρινώς αποσκοπεί στην μεθοδική προετοιμασία για διαφύλαξη του περιβαλλοντικού μας πλούτου και που εν τέλει υπερβαίνει τη διάρκεια ζωής μιας Δημοτικής Αρχής.

Τα προβλήματα λόγω κλιματικής αλλαγής δεν έχουν κομματικό χρώμα.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Νίκος Καρυστινός

Επικεφαλής της Παράταξης Νέος Διόνυσoς

Υποψήφιος Δήμαρχος