logo


Με 21 θετικές ψήφους σε σύνολο 22 παρευρισκομένων δημοτικών συμβούλων έγινε δεκτή η υποψηφιότητα του Στ. Ουσταμπασίδη για το αξίωμα του Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή 6 Αυγούστου. Υπενθυμίζεται πως η θέση του Αντιπροέδρου, που προέρχεται σύμφωνα με τη νομοθεσία από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, έμεινε κενή, ως αποτέλεσμα της πρόσφατης ανεξαρτητοποίησης του Ιω. Αμπαρτζίδη.

Ο κ. Ουσταμπασίδης προτάθηκε από την παράταξη των Ανοιχτών Οριζόντων, μετά από συνεννόηση μεταξύ των μόλις τεσσάρων παρόντων μελών τους χθες στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου στον Άγ. Στέφανο.

Εν συνεχεία, και εφόσον δεν υπήρξε άλλη υποψηφιότητα, ακολούθησε ψηφοφορία στο σύνολο των παρευρισκόμενων δημοτικών συμβούλων, η οποία ανέδειξε το δημοτικό σύμβουλο της μείζονος νέο Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για τους επόμενους 5 μήνες, μέχρι δηλαδή να λήξει η παρούσα δημοτική θητεία.

Ο κ. Ουσταμπασίδης τα τελευταία τριάμιση χρόνια έχει κάνει αισθητή την παρουσία του στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με κατά καιρούς εύστοχες ερωτήσεις σχετικά με προβλήματα καθημερινότητας στην πόλη. Ταυτόχρονα υπήρξε ο αρνητικός πρωταγωνιστής τον Φεβρουάριο του 2022, όταν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με ξεχασμένο ανοιχτό το μικρόφωνό του απέδωσε επαίσχυντο χαρακτηρισμό σε γυναίκα, όταν συζητείτο ο ορισμός Προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου, υπόθεση για την οποία εκκρεμεί εναντίον του μηνυτήρια αναφορά για εξύβριση.

Ο ίδιος μετά από την εκλογή του χτες δεν προέβη σε κάποια δήλωση, αλλά αργότερα προχώρησε σε ευχαριστήρια ανάρτηση στον τοίχο του στο facebook: 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Διονύσου πού στήριξαν την υποψηφιότητα μου ,για την θέση του  Αντιπροέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Διονύσου.

Σας ευχαριστώ πολύ όλους για την τιμή που μου κάνατε”.