logo


Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δυο πιλότων που εκείνη την ώρα έχαναν τη ζωή τους εκτελώντας με αυτοθυσία το καθήκον τους, παλεύοντας με τη φωτιά στην Κάρυστο, κρατήθηκε- με πρωτοβουλία του προεδρεύοντος Ιω. Αμπαρτζίδη– από το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου στη συνεδρίασή του την περασμένη Τρίτη 25 Ιουλίου. Τη θλίψη τους για την απώλεια των δυο ηρωικών ιπτάμενων εξέφρασαν όσοι δημοτικοί σύμβουλοι πήραν το λόγο στη διάρκεια της συνεδρίασης, με το Δήμαρχο Γ. Καλαφατέλη να υπογραμμίζει πως η σκέψη όλων είναι με όσους- κατοίκους, πυροσβέστες, εθελοντές- μάχονται με τις φλόγες, αλλά και να υπενθυμίζει την ύψιστη προσοχή που ο καθένας πρέπει να επιδεικνύει καθόλη την αντιπυρική περίοδο στον πράσινο Δήμο Διονύσου.

Στην εκτός Ημερησίας Διατάξεως διαδικασία που ακολούθησε, ένα από τα θέματα που απασχόλησε όλες τις παρατάξεις της μειοψηφίας ήταν η κεραία κινητής τηλεφωνίας που η VODAFONE εγκατέστησε πρόσφατα στο χώρο του ΟΣΕ στον Άγ. Στέφανο. Όπως έγινε γνωστό, η προσωρινή διαταγή διακοπής λειτουργίας της κεραίας, που συζητήθηκε την Πέμπτη 13 Ιουλίου, απορρίφθηκε, ενώ για τον προσεχή Νοέμβριο προσδιορίσθηκε η εκδίκαση του επόμενου ένδικου μέσου των ασφαλιστικών μέτρων.

Για την εξέλιξη αυτή, ομοβροντία αιτιάσεων από τις παρατάξεις της μειοψηφίας δέχθηκε η Δημοτική Αρχή, με κύρια αιχμή την ολιγωρία της να αντιδράσει δυναμικά μόλις πληροφορήθηκε την πρόθεση για την εγκατάσταση της κεραίας, αλλά και τον ισχυρισμό της πως ενημερώθηκε για την κεραία την τελευταία στιγμή.

Εκ μέρους της μείζονος η Κ. Μαϊχόσογλου, υποψήφια Δήμαρχος με την παράταξη “Ο Διόνυσος του αύριο”, χαρακτήρισε αναποτελεσματική τη Διοίκηση μια που δεν λειτούργησε άμεσα, δεν προσέβαλε διοικητικά την πράξη έγκρισης ενεργειών από την Πολεοδομία του Δήμου και δεν άσκησε από το Μάιο κιόλας, όταν η υπόθεση έγινε γνωστή, ασφαλιστικά μέτρα.

Ιδιαιτέρως οξύς ήταν για το ίδιο θέμα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τ. Παντελόγλου, που αμφισβήτησε πλήρως τον ισχυρισμό της Δημοτικής Αρχής ότι αγνοούσε μέχρι την τελευταία στιγμή την εγκατάσταση της κεραίας, μια που και η Πολεοδομία είχε υπογράψει σχετικό έγγραφο αλλά και τη δουλειά είχαν αναλάβει τοπικοί εργολάβοι, οι ίδιοι που σε ερώτηση της παράταξης απαντούσαν ψευδώς πως επρόκειτο για κεραία τηλεδιοίκησης του ΟΣΕ, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παντελόγλου. Ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης προσέθεσε ακόμη πληροφορίες για το θέμα, όπως ακούστηκαν σε σχετική συνάντηση του Εμπορικού Συλλόγου, όπου είχε προσκληθεί και ο δικηγόρος ο οποίος έχει αναλάβει την υπόθεση: Οι διαβεβαιώσεις του αρμόδιου υπουργού Γ. Γεραπετρίτη, πως δεν επρόκειτο να μπει κεραία, διήρκεσαν ακριβώς όσο και η προεκλογική περίοδος- λίγες ημέρες μετά τις εκλογές η κεραία είχε κιόλας εγκατασταθεί. Χαρακτήρισε τέλος τη Δημοτική Αρχή συνυπεύθυνη των κυβερνήσεων που ευνόησαν με σειρά νόμων την εγκατάσταση κεραιών, ενώ την κατηγόρησε πως αν και γνώριζε δεν  κινητοποίησε τον κόσμο για να σταματήσει  δυναμικά τη διαδικασία, ούτε έφερε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, “παρά εκ των υστέρων έβαλε ένα δικηγόρο, για να χαθεί η υπόθεση και να πει ότι κάτι έκανε”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Παντελόγλου.

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο ανεξάρτητος Ν. Καρυστινός, υποψήφιος Δήμαρχος με τον παράταξη “Νέος Διόνυσος”, που ως δικηγόρος ασχολήθηκε με τη νομική πλευρά της υπόθεσης: “Βλέπουμε πως η κεραία διαθέτει όλες τις νόμιμες άδειες. Συνεπώς τι καινούργιο εισάγαμε στη συζήτηση για την προσωρινή διαταγή; Ζητήσαμε ασφαλιστικά μέτρα. Πήγαμε οπλισμένοι με μια τεχνική έκθεση, που να δείχνει είτε πως η συγκεκριμένη κεραία έχει υπερβεί τις αδειοδοτήσεις που έχει λάβει είτε πως υπάρχει κάποιο νέο στοιχείο, το οποίο ίσως δεν ελήφθη υπόψη; Και αν μετά την προσωρινή διαταγή, χάσουμε και τα ασφαλιστικά μέτρα; Έχουμε καταθέσει κάποιο άλλο δικόγραφο; Αυτά είναι θέματα που πρέπει να αντιμετωπίσετε θεσμικά και με επιστημονική επάρκεια”, κατέληξε ο κ. Καρυστινός.