logo


Με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση των νέων Λατομείων στην Πεντέλη, η παρακάτω παρέμβαση του καθηγητή Π. Γεωργιάδη έρχεται να προσθέσει κι άλλα ερωτήματα, πέραν αυτών που τέθηκαν στο χθεσινό δημοσίευμα της Οδού Διονύσου:

Διόνυσος 28 Ιουλίου 2023,

Η εμπιστοσύνη πολλών κατοίκων στους χειρισμούς της Δημοτικής Αρχής για την αποτροπή εγκατάστασης λατομείων στο Πεντελικό όρος και πιο συγκεκριμένα στη βορεινή πλευρά προς το Δήμο Διονύσου κλονίστηκε για μια ακόμα φορά.

Με ένα χρονικά προκατασκευασμένο (25/7) δελτίο τύπου, μια μέρα πριν παραληφθεί (26/7) το έγγραφο της Περιφέρειας, και χωρίς την δημοκρατική ευαισθησία ενημέρωσης του Δημοτικού Συμβουλίου που βρισκόταν σε συνεδρίαση (25/7) υπό τον φόβο μην προκληθούν έντονες αντιδράσεις, η “μαχητική” Δημοτική Αρχή επεχείρησε να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της.

Με τρόπο σχεδόν πανηγυρικό το γραφείο τύπου του Δήμου μας, ενημερώνει για μια καλοκαιρινή διαβούλευση για το θέμα των λατομείων, που γίνεται για γραφειοκρατικούς λόγους, στην συνεχή  προσπάθεια της ενδιαφερόμενης εταιρείας, να παρακαμφθεί η ουσία και να επικρατήσει η αδράνεια και ο αντιπερισπασμός.

Το δημοσίευμα της “Οδός Διονύσου” (26/7 -τον Αύγουστο που’ναι παχιές οι μύγες) περιλαμβάνει κρίσιμα ερωτήματα και θέτει τα δάκτυλα επί τον τύπο των ήλων χωρίς περιστροφές και εύκολους πανηγυρισμούς.

Θα ήθελα να προσθέσω  ένα ακόμα ερώτημα που αφορά  στην εκδίκαση των προσφυγών στο δικαστήριο (15 Ιουνίου 2023) και για την οποία δεν έχουμε καμία ενημέρωση από τα δελτία τύπου της Δημοτικής Αρχής.

Προκαλεί εντύπωση η αδράνεια της Δημοτικής Αρχής να μην απευθυνθεί εγγράφως στον νέο αρμόδιο Υπουργό και να ζητήσει συνάντηση ώστε το θέμα να ενταχθεί  ψηλά στις προτεραιότητες του Υπουργού για να λυθεί οριστικά, όπως το  υποσχέθηκε αλλά ουδέν έπραξε η προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της “Οδός Διονύσου” η διαπαραταξιακή επιτροπή μάς τελείωσε.
Σύμφωνα με τα πεπραγμένα της, η νυν Δημοτική Αρχή σύντομα ολοκληρώνει  το βίο της.

Ο χειρισμός των λατομείων πρέπει να περάσει στα χέρια και την ευθύνη μαχητικών εκπροσώπων της κοινωνίας.

Παναγιώτης Γεωργιάδης, Ιδρυτικό Μέλος της Παράταξης Νέος Διόνυσος

Ομότιμος Καθηγητής Πληροφορικής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)