logo


Γράφει το Δελτίο Τύπου του Δήμου: “Χθες Τρίτη 25 Ιουλίου κοινοποιήθηκε στο Δήμο Διονύσου από την Περιφέρεια Αττικής, το υπ’αριθμ. 77528/5090 έγγραφο της Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης (ΔΙ.Π.Α.) του Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με θέμα «Διαβίβαση προς δημοσιοποίηση και διαβούλευση του φακέλου ΜΠΕ για την εκμετάλλευση τεσσάρων (4) λατομείων μαρμάρων συνολικού εμβαδού 803.745 m2 στη θέση ‘‘ΒΑΘΕΙΑ ΧΟΥΝΗ ΡΑΠΕΝΤΩΣΑΣ’’ της Δ.Ε. Διονύσου Δήμου Διονύσου Αττικής»”.

Χθες Τρίτη 25 Ιουλίου στις 5 το απόγευμα ξεκίνησε και η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο διήρκεσε τρεισήμιση ώρες, η μιάμιση από αυτές αφιερώθηκε σε ερωτήσεις (και αντεγκλήσεις) και θέματα εκτός Ημερησίας Διατάξεως, στελέχη της Δημοτικής Αρχής και ο ίδιος ο Δήμαρχος πήραν το λόγο ουκ ολίγες φορές είτε για να απαντήσουν είτε για να στηρίξουν τις εισηγήσεις τους- και κανείς, μα κανείς, δεν ενημέρωσε επί τόπου το Σώμα πως η ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ καθόλου δεν έχει εγκαταλείψει τα σχέδιά της να εγκαταστήσει και πάλι λατομεία στην Πεντέλη. Και ποια η καταλληλότερη στιγμή; Τον Αύγουστο. Γιατί τότε, μέσα στον Αύγουστο, λήγει η αποκλειστική προθεσμία των 30 ημερών για τη διαβούλευση πάνω στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Κι αυτή τη φορά η εταιρεία άλλαξε τακτική: Μια που ο δρόμος μέσω Αποκεντρωμένης Διοίκησης και κομματιάσματος της έκτασης δεν τελεσφόρησε, ξαναενώνει την έκταση, 800 και στρέμματα, και απευθύνεται στο Υπουργείο που αυτό πλέον είναι αρμόδιο για τις αδειοδοτήσεις. Οι πολιτικοί προϊστάμενοι του οποίου προεκλογικά εντός και εκτός Βουλής διερρήγνυαν τα ιμάτιά τους, “λατομεία στην Πεντέλη δεν θα μπουν”.

Η διαπαραταξιακή επιτροπή μάς τελείωσε, οι κάτοικοι θα ξεκινήσουν να φεύγουν σιγά σιγά για τις καλοκαιρινές διακοπές τους, απαρτία στα συλλογικά όργανα που θα κληθούν να διαβουλευθούν πάνω στη Μελέτη δύσκολο να επιτευχθεί, την ίδια στιγμή η Πεντέλη κρατιέται στη ζωή με νύχια και με δόντια.

Γρηγορείτε.

Σημείωση της Ο.Δ.: Μετά από διευκρίνιση του Γραφείου Τύπου του Δήμου, αποσαφηνίστηκε πως το έγγραφο από την Περιφέρεια εστάλη χτες 25/7 το μεσημέρι και περιήλθε σε γνώση της Δημοτικής Αρχής μόλις σήμερα Τετάρτη 26 Ιουλίου.