logo


Σειρά συναντήσεων με τους υποψήφιους Δημάρχους, ενόψει των προσεχών αυτοδιοικητικών εκλογών, οργανώνει ο Εμπορικός και Επαγγελματικός Σύλλογος Διονύσου. Μέχρι στιγμής στα γραφεία του Συλλόγου έχουν προσέλθει η νέα παράταξη “Ο Διόνυσος του αύριο”, με ομάδα στελεχών και την επικεφαλής και υποψήφια Δήμαρχο Κ. Μαϊχόσογλου, καθώς και η “Δύναμη Ευθύνης για τον Διόνυσο”, την οποία εκπροσώπησαν ο νυν και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης με Αντιδημάρχους της Δημοτικής Αρχής.

“Ο Διόνυσος του αύριο” στην πρώτη αυτή επαφή με το Σύλλογο κατέθεσε τις προτάσεις του αναφορικά με τον εμπορικό κόσμο και την επιχειρηματικότητα στην περιοχή:

* Εκδηλώσεις & Δράσεις Φορέων: Ο Δήμος θα στέκεται αρωγός στο μέτρο του δυνατού. Θα συνεργάζεται με όλους τους φορείς για το καλό του τόπου.

* Θεσμοθέτηση ετήσιων εκδηλώσεων από το Δήμο (π.χ. Καρναβάλι).

* Θα βοηθήσει στην ανάπτυξη της τοπικής επιχειρηματικότητας με ενίσχυση της εμπορικής δραστηριότητας σε όλες τις κοινότητες.

* Συνεργασία του Δήμου με τα καταστήματα προκειμένου να κρατηθούν οι καταναλωτές στην περιοχή & τόνωση της εμπορικής αγοράς.

* Στόχευση και στην προσέλκυση της νεολαίας.

*Αξιοποίηση Κονδυλίων & Προγραμμάτων με παράλληλη λειτουργία από πλευράς του Δήμου μηχανισμού/ελεγκτικού φορέα παρακολούθησης και ανατροφοδότησης.

* Καλλωπισμός του Δήμου, όμορφες και βιώσιμες πόλεις.

* Περιβαλλοντικός τουρισμός.

Δέσμευση για αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού του Δήμου στο μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό.

Η παράταξη της Διοίκησης, από την άλλη πλευρά, παρέθεσε τον απολογισμό πεπραγμένων, ενώ κατέθεσε με τη σειρά της τι θα επιδιώξει στο μέλλον:

Ολοκλήρωση όλων των έργων που είναι ήδη σε εξέλιξη ή και σε στάδιο δημοπράτησης ή συμβασιοποίησης και προγραμματισμός  νέων.

* Οικιστικό

* Περιουσιακό

* Δασικό

* Αποχέτευση

* Υπογειοποίηση καλωδίων μέσης τάσης

* Δημιουργία κεντρικού διευρυμένου αμαξοστασίου

* Σχέδιο Πόλεως, ΤΠΣ, Πολεοδομικός Κανονισμός.

*Ανανέωση στόλου οχημάτων του Δήμου (λεωφορείο, απορριματοφόρα κ.ά)

*Ενημέρωση για την πορεία της ανακύκλωσης και της προσθήκης νέων σημείων ανακύκλωσης και καφέ κάδων σε όλες τις Ενότητες

* Ανάπλαση εισόδων πόλης.

* Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Αγ. Στεφάνου (από Τραπεζούντος μέχρι ΟΣΕ και Α’ Δημοτικο Σχολείο).

* Ψηφιακός οδηγός.

* Τρία νέα σχολεία υπό κατασκευή.

* Ανακαίνιση και χρησιμοποίηση ΤΥΠΕΤ.

* 5 νέα Πάρκα τσέπης.

* Γκρέμισμα ΚΑΜΕΛΙΑΣ.

* Φυσικό αέριο στην περιοχή

* Εκσυγχρονισμός του ΟΣΕ προς ασφάλεια των  πολιτών (μπάρες, διαχωριστικά κ.λπ.).

* Σταθμός τρένου Κρυονερίου.

Οι προτάσεις του Εμπορικού Συλλόγου ήταν κοινές προς τις δυο πρώτες παρατάξεις που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση και περιλαμβάνουν τα παρακάτω:

* Να υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ Δήμου και ΕΣΔ, ευρύτερη και να μην περιορίζεται μόνο στις δράσεις.

* Να οριοθετηθεί ο Δήμος (καλλωπισμός εισόδων, πινακίδες, πυλώνες με τις επιχειρήσεις και τα καταστήματα κ.λπ.)

* Να ορισθεί πλαίσιο (κανόνες) για τις επιχειρήσεις/ καταστήματα που θα ακολουθείται από όλους.

* Να γίνουν πιο προσβάσιμες και αποτελεσματικές ως προς το επιχειρείν οι υπηρεσίες του Δήμου.

* Να υπάρξει συνεργασία προκειμένου να αλλάξει το ΦΕΚ και να προβλέπονται αποζημιώσεις σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης (πανδημία, χιόνια κ.λπ.) ή και ελαφρύνσεις (δημοτικά τέλη κ.λπ.).

* Να αποτελέσει ο ΕΣΔ, για τον Δήμο, συμβουλευτικό όργανο για όποιον προγραμματισμό δράσεων και ενεργειών που αφορούν και επηρεάζουν τον εμπορικό κόσμο.

* Να γίνει σωστή αριθμοδότηση δρόμων

* Να βελτιωθεί το συγκοινωνιακό (αύξηση δρομολογίων ΟΣΕ, επέκταση ωραρίου αστικών λεωφορείων, διεύρυνση δημοτικής συγκοινωνίας).

* Ενοποίηση κοινοτήτων/αλληλεπίδραση.

* Να υπάρχει πρόβλεψη για ανοικτά γήπεδα στο Δήμο για τα παιδιά.

Αντίστοιχες προσκλήσεις για μια πρώτη συνάντηση έχουν απευθυνθεί σε όλες τις παρατάξεις που θα πάρουν μέρος στην εκλογική διαδικασία, ενώ σύμφωνα με τον Πρόεδρο Ν. Πίλτση, αμέσως μετά θα ακολουθήσει νέος γύρος συναντήσεων, όπου ο Εμπορικός Σύλλογος θα προσέλθει με συγκεκριμένο ερωτηματολόγιο προς τους υποψήφιους.