logo


Στο Γραφείο του Προέδρου του Μονομελούς Πρωτοδικείου συζητήθηκε σήμερα Πέμπτη 13 Ιουλίου η αίτηση του Δήμου για προσωρινή διαταγή διακοπής λειτουργίας της κεραίας κινητής τηλεφωνίας, που έχει εγκατασταθεί από τη VODAFONE σε χώρο του ΟΣΕ στον Άγ. Στέφανο.

Από πλευράς Δήμου Διονύσου παρίστατο ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης και ο δικηγόρος- εξωτερικός συνεργάτης Γ. Μελανίτης, στον οποίο έχει ανατεθεί ο χειρισμός της υπόθεσης, αλλά και τρεις κάτοικοι της περιοχής, ανάμεσά τους και ο πρώην Δήμαρχος Αγ. Στεφάνου Π. Βορριάς, που είχε εξουσιοδοτήσει σχετικά το δικηγόρο. Απέναντί τους οι δικηγόροι των εταιρειών κινητής VODAFONE και WIND.

Στην κατάθεσή του ο κ. Καλαφατέλης ανέφερε όλους τους λόγους για τους οποίους η πόλη ήταν και είναι αντίθετη με την εγκατάσταση κεραίας, που στο ύψος ξεπερνάει τα σπίτια, δίπλα σε παλαιότερη κεραία, και μάλιστα μέσα στον οικιστικό ιστό, σε απόσταση λίγων μέτρων από 4 Νηπιαγωγεία και ένα Γηροκομείο, όταν σε ισχύ και χωρίς να έχει προσβληθεί ποτέ βρίσκεται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου του 2013 που απαγορεύει κεραίες μέσα στον αστικό ιστό.

Η απόφαση για την έκδοση ή όχι προσωρινής διαταγής αναμένεται μέσα σε 48 ώρες από τη σχετική συζήτηση και θα αποτελέσει το πρόκριμα για τον εν συνεχεία προσδιορισμό της συζήτησης των ασφαλιστικών μέτρων: Αν γίνει δεκτή η αίτηση της προσωρινής διαταγής, τότε τα ασφαλιστικά μέτρα προσδιορίζονται να συζητηθούν μέσα σε 30 ημέρες, άλλως προσωρινή διαταγή δεν χορηγείται.