logo


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όπως αποδεικνύεται από την τρέχουσα επικαιρότητα, η δημοτική αρχή συνεχίζει να παραμένει ουραγός στις τοπικές υποθέσεις μείζονος σημασίας. Τρανή απόδειξη η σπασμωδική αντίδραση του κ. Δημάρχου στο θέμα της εγκατάστασης κεραίας κινητής τηλεφωνίας στον Άγιο Στέφανο. Αφού ο Δήμος, γνώριζε για παραπάνω από ένα χρόνο την ειλημμένη απόφαση για εγκατάσταση της κεραίας και γνώριζε επίσης για το νόμιμο των διαδικασιών, γιατί προέβη, εκ των υστέρων μάλιστα, σε μήνυση «κατά παντός υπευθύνου», η οποία, κατόπιν και των τετελεσμένων, δεν πρόκειται να έχει κανένα αποτέλεσμα;

 Τα πράγματα είναι απλά: Ο κ. δήμαρχος προσπάθησε να καπηλευθεί πολιτικά τις ανησυχίες των πολιτών, να επιδείξει και να προβάλει ευαισθησίες που δεν διαθέτει και να πείσει, ενόψει των εκλογών του Οκτωβρίου, ότι του αξίζει μια ακόμη θητεία. Επέλεξε, δυστυχώς, να παραπλανήσει και να εμπαίξει πολιτικά τους δημότες, φορώντας το προσωπείο του δημάρχου που νοιάζεται για την υγεία των συμπολιτών του

 Όμως, εάν ο κ. δήμαρχος ενδιαφερόταν πραγματικά για την υγεία των δημοτών του Διονύσου, θα φρόντιζε να μην έχει δημιουργήσει αμφιβολίες για την ποιότητα του νερούου προκλήθηκαν από τις ανεύθυνες εισηγήσεις της διοίκησής του), θα φρόντιζε να έχουν νερό, όλο το 24ωρο, 7 μέρες την εβδομάδα σε όλες τις περιοχές του Δήμου. Θα είχε εξασφαλίσει τις προϋποθέσεις, ώστε να μην συντελεστεί το περιβαλλοντικό έγκλημα στα λατομεία Διονύσου. Δεν θα επέτρεπε την απόρριψη λυμάτων στους δρόμους και θα απέτρεπε τα παράνομα μπαζώματα που έχουν αλλάξει τη μορφή του τοπίου στην περιοχή του Προφήτη Ηλία στη Σταμάτα και την απόθεση επικίνδυνων για την υγεία υλικών δίπλα ακριβώς από τη γεώτρηση της Σταμάτας.

 Ο κ. δήμαρχος είχε όλο τον χρόνο και τα μέσα. Δεν είχε, όμως, την βούληση.

 Προκειμένου να υπάρξει αντικειμενική και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για το θέμα των κεραιών, που εύλογα ανησυχούν με τις τελευταίες εξελίξεις, προτείνουμε να διοργανώσει ο Δήμος ημερίδα που να αφορά την ανάλυση των αποτελεσμάτων των μετρήσεων της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία των 41 εγκατεστημένων κεραιών στην περιοχή και, αν και κατά πόσο αυτά επηρεάζουν θέματα υγείας.

 Για το σύνολο των προβλημάτων του τόπου η παράταξή μας «Νέος Διόνυσος» έχει επεξεργαστεί και έχει έτοιμες υλοποιήσιμες προτάσεις που ήδη δημοσιοποιούνται στα ΜΚΔτύπο και θα κοινοποιηθούν στο σύνολό τους με το πρόγραμμά μας.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Νέος Διόνυσος