logo


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ιδιωτικοποιημένος ΟΣΕ και πιο συγκεκριμένα η ΕΡΓΟΣΕ ενοικίασε χώρο στην VODAFONE για να τοποθετήσει τερατώδη κεραία στο κέντρο του Αγίου Στεφάνου, στο τέλος της ράμπας του ΟΣΕ, μόλις είκοσι μέτρα από μόνιμες κατοικίες, λιγότερο από χιλιόμετρο από τα 4 νηπιαγωγεία του Αγίου Στεφάνου.

Η τοποθέτηση της κεραίας ΜΑΜΟΥΘ θα έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της γύρω περιοχής, όπως και συνολικά θα υποβαθμίσει το ήδη βεβαρημένο κέντρο της πόλης.

Αντί της υπογειοποίησης των γραμμών του ΟΣΕ, η οποία ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ στις σημερινές συνθήκες της ηλεκτροκίνησης και των μεγάλων ταχυτήτων, που αναπτύσσουν τα τραίνα μέσα στο κέντρο του οικισμού, η ΕΡΓΟΣΕ, η εταιρεία που προέκυψε από την ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ με ευθύνη όλων των Κυβερνήσεων, προχωρά στην δήθεν «αξιοποίηση» μέσω της ενοικίασης σε τρίτους των τελευταίων ελεύθερων χώρων που έχουν μείνει στην πόλη μας.

Έτσι στο όνομα του κέρδους τα «κοράκια» της VODAFONE και των εταιρειών παρόχων τηλεφωνικών γραμμών θα σπείρουν τον καρκίνο στην περιοχή μας.

Η δημοτική αρχή του Διονύσου έχει ευθύνη, καθώς ενώ ήξερε δεν δημοσιοποίησε το γεγονός από την αρχή, από τότε που έσκαβαν για τα θεμέλια, που θα ήταν πιο εύκολο από τον κόσμο να σταματήσει την κατασκευή της. Ακόμα και στις επίμονες ερωτήσεις στον εργολάβο, που έκανε την εκσκαφή των θεμελίων πριν 2 μήνες, από τους εκλεγμένους με την Λαϊκή Συσπείρωση, η απάντηση ήταν ότι φτιάχνουν κόμβο κεραία για την τηλεδιοίκηση των  τραίνων, δηλαδή έλεγαν εσκεμμένα ψέματα με σκοπό να προχωρήσει το έργο.

Η δημοτική αρχή όμως ήξερε και δεν έκανε τίποτα.

Ούτε τα δικαστήρια, ούτε οι νόμοι όλων των Κυβερνήσεων δεν θα σταματήσουν την κεραία, το ζήσαμε και με τον αγώνα, 9 χρόνια πριν, για την κεραία της ΚΑΜΕΛΙΑΣ, δυστυχώς ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ. Τα δικαστήρια δεν μπορούν παρά να τους δικαιώσουν. Δεν είναι τυχαίο ότι η δημοτική αρχή, που δεν εμπόδισε την τοποθέτησή της από την αρχή λέει σήμερα ότι θα κάνει μήνυση «κατά αγνώστου».

Ποιος είναι ο άγνωστος, η ΕΡΓΟΣΕ, η VODAFONE ή ο εργολάβος;

Απλά ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ και θέλουν να κερδίσουν χρόνο για να παγιωθεί η εγκατάσταση και η λειτουργία της κεραίας ΜΑΜΟΥΘ.

Επίσης τους θυμίζουμε ότι οι κάτοικοι ήταν εκείνοι, που είχαν αποτρέψει και παλιότερα σχέδια της ΕΡΓΟΣΕ και των επιχειρηματιών που είχαν βάλει στο μάτι τον συγκεκριμένο χώρο για την κατασκευή πλυντηρίου αυτοκινήτων.

Έτσι και τώρα θα πετύχουν το σταμάτημα των έργων, να μην προχωρήσει η κεραία σε λειτουργία και να προστατευτεί η υγεία όλων και κυρίως των παιδιών μας.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΣΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ

Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου