logo


Για την επόμενη Τρίτη 4 Ιουλίου έχει προσδιορισθεί να πραγματοποιηθεί η 15η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που- μετά από αίτημα παρατάξεων και ανεξάρτητων- θα αφορά στα LED, αλλά για την περασμένη Τρίτη 28 Ιουνίου κάλεσε ο Πρόεδρος το Σώμα στη 16η συνεδρίασή του με 8 θέματα στη Ημερήσια Διάταξη.

Αντιδρώντας στην παραπάνω ανακολουθία, για την οποία πιθανολογούν κάποιου είδους σκοπιμότητα, τέσσερις από τις παρατάξεις της μειοψηφίας (Ανοιχτοί Ορίζοντες, Εύπολις, Λαϊκή Συσπείρωση και ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο) και ένας ανεξάρτητος (Β. Φώτος), μετά από κοινή απόφαση αλλά χωρίς να προηγηθεί όπως το συνηθίζουν αντίστοιχη ανακοίνωση, απείχαν από την προχθεσινή συνεδρίαση, με αποτέλεσμα τη ματαίωσή της.

Εξαίρεση στις απουσίες αποτέλεσε ο ανεξάρτητος Ν. Καρυστινός, υποψήφιος Δήμαρχος με το Νέο Διόνυσο, ο οποίος προσήλθε κανονικά και έθεσε το αυτονόητο ερώτημα: “Πώς γίνεται και η 16η συνεδρίαση προηγήθηκε της 15ης; Αν και δεν υπάρχει σχετική νομολογία που να την καθιστά παράνομη, έχετε ερευνήσει αν η ανακολουθία αυτή δημιουργεί ή όχι προβλήματα νομιμότητας στις δυο συνεδριάσεις”;

Όσοι παρακολούθησαν τα λίγα λεπτά αυτής της στιχομυθίας, από το βίντεο της σύντομης διαδικασίας στο YouTube, δεν άκουσαν την απάντηση του Προέδρου Θ. Κρητικού, μια που ο τελευταίος μίλησε εκτός μικροφώνου: “Η οποιαδήποτε Διοίκηση δεν δεσμεύεται να ορίσει τις συνεδριάσεις με αριθμητική σειρά, εφόσον εντωμεταξύ προκύψουν άλλες ανάγκες. Εν προκειμένω, οι παρατάξεις ζήτησαν να συγκληθεί το Συμβούλιο για να συζητήσει τα LED. Η Δημοτική Αρχή, ως όφειλε, έστειλε πρόσκληση για τις 4 Ιουλίου. Εντωμεταξύ όμως προέκυψε η ανάγκη να αποδεχθούμε μέχρι τις 30 Ιουνίου πάνω από δυο εκατομμύρια ευρώ (σ.σ. είχε περάσει εκτός Ημερησίας Διατάξεως από την Οικονομική Επιτροπή το ίδιο πρωί και αφορούσε σε 4.000 περίπου υδρόμετρα στη Δροσιά), να αποδεχθούμε την επιχορήγηση για τη συντήρηση των σχολείων, αλλά και να τροποποιήσουμε την απόφασή μας για 3 κοινωνικές δομές. Γι’ αυτό και στείλαμε πρόσκληση για τη 16η συνεδρίαση”.

Στην εκπνοή της προθεσμίας που της δίνει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας για τα LED η Δημοτική Αρχή. Η οποία θα μπορούσε κάλλιστα να ορίσει τη συνεδρίαση, και γι’ αυτό και για τα υπόλοιπα θέματα, την περασμένη Τρίτη. Η μεθόδευση όμως που ακολούθησε δείχνει κάποια σκοπιμότητα, και γι’ αυτό αρνηθήκαμε να συμμετάσχουμε στη συνεδρίαση, απαντούν από την πλευρά τους οι μειοψηφίες. Και δίνουν ραντεβού την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και αναμένεται ακόμη μια αντιπαράθεση με τη Δημοτική Αρχή.