logo


Στις 7.30 το βράδυ, την Τρίτη 4 Ιουλίου θα συζητηθεί για μια ακόμη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο, που θα συνεδριάσει δια ζώσης, το θέμα για την ενεργειακή αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στους Κοινόχρηστους Χώρους του Δήμου Διονύσου, γνωστού και ως υπόθεση με τα LED. Υπενθυμίζεται πως τη συζήτηση προκάλεσαν 23 δημοτικοί σύμβουλοι, που με κοινό αίτημά τους στις 14 Ιουνίου, ζητούσαν  δυο πράγματα: Πρώτον, τη λήψη απόφασης ώστε το Δημοτικό Συμβούλιο, και όχι η Οικονομική Επιτροπή, να ασκήσει την αρμοδιότητα της αναθέτουσας Αρχής για το σχετικό διαγωνισμό και Δεύτερον, τη λήψη ακόμη μιας απόφασης περί ματαίωσης ή όχι του διαγωνισμού αυτού.

Έξι ημέρες αργότερα, στις 20 Ιουνίου, δηλαδή στην εκπνοή της σχετικής προθεσμίας που θέτει ο Κανονισμός Λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος του Σώματος Θ. Κρητικός απέστειλε την πρόσκληση, η οποία και αναρτήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου.

Αγνοείται εντούτοις η τύχη ακόμη ενός αιτήματος που υπέβαλαν οι επικεφαλής τεσσάρων παρατάξεων της μειοψηφίας (Δ. Ζαμάνης, Κ. Κουριδάκης, Τ. Παντελόγλου, Ν. Κλήμης) την ίδια μάλιστα ημέρα, στις 14 Ιουνίου. Πρόκειται πιο συγκεκριμένα, για αίτημα κατοίκων από τη Ροδόπολη, και ειδικά από την περιοχή Ρέθι, οι οποίοι από τον περασμένο Μάρτιο έχουν απευθυνθεί προς το Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας να εξετασθεί το πολεοδομικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς τους ως κληρούχων ή απογόνων κληρούχων με νόμιμους τίτλους. Το αίτημα αυτό παρέμενε σε εκκρεμότητα και αναπάντητο, μέχρι που οι παρατάξεις κίνησαν τη διαδικασία να συμπεριληφθεί στην Ημερήσια Διάταξη επόμενης συνεδρίασης.

Ειδικά για την Τρίτη 4 Ιουλίου η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα πραγματοποιηθεί με την παρακάτω Ημερήσια Διάταξη:

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΘΕΜΑ 1ο: Λήψη απόφασης άσκησης αρμοδιότητας Αναθέτουσας Αρχής από το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Διονύσου για τον Διαγωνισμό “Ενεργειακή Αναβάθμιση Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων – Εφαρμογές SmartCities με εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο Διονύσου” ΑΔΑ: 22PROC011924915 2022-12-29.

ΘΕΜΑ 2ο: Λήψη απόφασης ματαίωσης ή μη του διαγωνισμού “Ενεργειακή Αναβάθμιση Ηλεκτροφωτισμού Κοινοχρήστων Χώρων – Εφαρμογές SmartCities με εξοικονόμηση ενέργειας στο Δήμο Διονύσου” ΑΔΑ: 22PROC011924915 2022-12-29