logo


Με αναπροσαρμογές σε ορισμένα από τα ποσά των επιχορηγήσεων προς τους Αθλητικούς Συλλόγους της πόλης, το τελικό ποσόν, το οποίο- σύμφωνα με δήλωση του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη– αποτελεί την πρώτη δόση, διαμορφώνεται στις 97.500 ευρώ έναντι των 94.500 ευρώ, όπως υπολογιζόταν στην αρχική εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Χ. Πέππα. Στην αναπροσαρμογή αυτή συνετέλεσε η βαθμολογική άνοδος αθλητικών τμημάτων, όπως συνέβη στο ποδόσφαιρο και το βόλλεϋ- σε εθνική κατηγορία μάλιστα- του Αθλητικού Ομίλου Άνοιξης, αλλά και με τον Γυμναστικό Σύλλογο Αγ. Στεφάνου.

Στον προϋπολογισμό του Δήμου έχει εγγραφεί το ποσό των 150.000 ευρώ, ως επιχορήγηση προς όλα τα Σωματεία- αθλητικά και πολιτιστικά- της πόλης, όμως πιθανόν, μέσω αναμορφώσεων και ανάλογα με την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού, να δοθεί η δυνατότητα για αύξηση των εν λόγω ποσών. Σημαντικό στοιχείο για την κατανομή των επιχορηγήσεων, που επιμελήθηκε η Αντιδημαρχία Αθλητισμού με την αρμόδια Διεύθυνση, στάθηκαν τα προγράμματα δράσης του κάθε Συλλόγου, μια που “ούτε Σωματεία, επιχορηγούμε ούτε λειτουργικές δαπάνες παρά μόνο δράσεις. Αλλιώς δεν φτάνουν στην Ταμειακή Υπηρεσία για να πληρωθούν”, τόνισε ο κ. Καλαφατέλης.

Τα παραπάνω ακούστηκαν στη σημερινή (20/6) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Διονύσου, στην οποία για πρώτη φορά μετά από 23 συναπτές συνεδριάσεις επανεμφανίστηκε μέλος από τις παρατάξεις της μειοψηφίας, και πιο συγκεκριμένα ο επικεφαλής της μείζονος Δ. Ζαμάνης (σ.σ. Στην Οικονομική Επιτροπή συμμετέχει ακόμη εκπρόσωπος της παράταξης “Εύπολις”, η οποία συνεχίζει να απουσιάζει). Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως αυτές οι 23 συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής αντιστοιχούν σε διάστημα 6 μηνών, από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι σήμερα 20 Ιουνίου, κατά το οποίο εκπρόσωποι των μειοψηφιών- είτε τακτικά είτε αναπληρωματικά μέλη- δεν παρέστησαν ούτε μια φορά.

Εν προκειμένω ο κ. Ζαμάνης μειοψήφησε στο θέμα των επιχορηγήσεων προς τους Συλλόγους, διερωτώμενος με ποια κριτήρια και με ευθύνη ποιου κατανεμήθηκαν τα ποσά στους Συλλόγους, οι οποίοι στην πλειονότητά τους είχαν ζητήσει μεγαλύτερα ποσά. Ο ίδιος ζήτησε να του δοθούν τα προγράμματα δράσης για όλα τα Σωματεία που έχουν υποβάλει αίτημα επιχορήγησης, “τα οποία προγράμματα κανονικά θα έπρεπε να συνοδεύουν την εισήγηση”, συμπλήρωσε χαρακτηριστικά. Επιπλέον ο κ. Ζαμάνης αμφισβήτησε τη νομιμότητα της πρόσκλησης για τη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, μια που δεν αναγράφεται σαφής διεύθυνση πραγματοποίησής της.

Για την ιστορία να σημειωθεί πως τα ποσά που κατανέμονται σε 19 αθλητικά Σωματεία, που κατέθεσαν τα απαραίτητα δικαιολογητικά, καθώς και τα προγράμματα δράσης τους, έχουν ως εξής:

1.Α.Σ. ΑΕΚ Αγ. Στεφάνου 4500 ευρώ

2.Αθλητικός Γυμναστικός Σύλλογος ΕΑΡ Αγ. Στεφάνου 1500 ευρώ

3.Α.Ο. Κρυονερίου 7.500 ευρώ

4.ΔΙΑΓΟΡΑΣ Άνοιξης 1000 ευρώ

5.Α.Γ.Σ. Αγ. Στεφάνου “ΤΟ ΟΙΟΝ” 9.500 ευρώ

6.Αθλητικός Ποδοσφαιρικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Αγ. Στεφάνου 8.000 ευρώ

7.Σύλλογος μαχητικών και δυναμικών αθλημάτων Δροσιάς 2.000 ευρώ

8.Αθλητικός Όμιλος Σταμάτας 7.000 ευρώ

9.Αθλητικός Όμιλος Γιάννης Παθιακάκης 5.000 ευρώ

10.Αθλητικός Όμιλος Διονύσου 8.000 ευρώ

11.Αθλητικός Σύλλογος Ροδόπολης 6.000 ευρώ

12.Αθλητικός Όμιλος Αγ. Στεφάνου (βόλλεϋ) 4.000 ευρώ

13.Αθλητικός Όμιλος ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ Δροσιάς 2.000 ευρώ

14.Σύλλογος Ολυμπιακών αθλημάτων “ΕΡΜΗΣ” 1500 ευρώ

15.Αθλητικός Όμιλος ΦΑΝΑΣ 1500 ευρώ

16.Α.Ο. Άνοιξης 11.500 ευρώ

17.Αθλητικός Σύλλογος Δροσιάς “ΝΙΚΗ” 6.000 ευρώ

18.ΔΟΞΑ Άνοιξης 4.000 ευρώ

19.Α.Σ. Άνοιξης Διονύσου 7.000 ευρώ