logo


Δια περιφοράς θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου Διονύσου την Πέμπτη 23 Ιουνίου στη μία μετά το μεσημέρι, με δυο θέματα στην Ημερήσια Διάταξη.

Το σημαντικότερο αυτό που αφορά στην ονοματοδοσία αίθουσας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου στη μνήμη της Μόσχας Φραγκάκη, που έστησε τη Βιβλιοθήκη και επί σειρά ετών προσέφερε εκεί τις υπηρεσίες της εθελοντικά.

Στην εισήγησή του ο Πρόεδρος της Κοινότητας Διονύσου Τ. Μπάσης γράφει χαρακτηριστικά:

Με αφορμή τα 2 χρόνια από το θάνατό της και τιμώντας την πολύ μεγάλη προσφορά της στην τοπική κοινωνία του Διονύσου, θέτω στο Τοπικό Συμβούλιο προς ψήφιση, με την σύμφωνη γνώμη και πρόταση του Δημάρχου, να ονομαστεί η αίθουσα που στεγάζει τώρα τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου, στην Κοινότητα Διονύσου (Πλαστήρα 50), “Μόσχα Φραγκάκη”. Το όνομα αυτό ια παραμείνει στη συγκεκριμένη αίθουσα, ακόμη και εάν η Δημοτική Βιβλιοθήκη μετεγκατασταθεί και ο χώρος αυτός παραμείνει ως παράρτημά της.

Η Μόσχα Φραγκάκη ήταν μία από τους πρωτεργάτες που έστησαν την Κοινοτική, αρχικά, και μετά Δημοτική Βιβλιοθήκη Διονύσου. Ανέλαβε την θέση της Υπεύθυνης με τη σύμφωνη γνώμη των τότε εθελοντριών και δούλεψε εθελοντικά, σε δύσκολες συνθήκες- καθώς ο χώρος είχε πολλές ελλείψεις όπως απουσία θέρμανσης, υγρασία, ελάχιστο εξοπλισμό κ.ά.- για πάνω από 15 χρόνια. Κατάφερε να δημιουργήσει μια σοβαρή συλλογή βιβλίων, να έχει πιστά μέλη και εθελοντές, να σχεδιάσει και υλοποιήσει εκδηλώσεις και συνεργασίες και να την οδηγήσει στην μετάβαση προς τη σύγχρονη Βιβλιοθήκη που έχουμε πλέον.

Η Κοινότητα Διονύσου και πλέον ο Δήμος Διονύσου τής οφείλει τομή και αναγνώριση και το ελάχιστο που της χρωστάμε είναι να μείνει το όνομά της στον χώρο που τόσο αγάπησε και υπηρέτησε αφήνοντας μια πολύτιμη προίκα στις μελλοντικές γενιές του τόπου μας.   

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Θέμα 1ο: Ονοματοδοσία αίθουσας Δημοτικής Βιβλιοθήκης Διονύσου

Θέμα 2ο: Αίτηση παράτασης ταφής