logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συγκινητικές στιγμές ζήσαμε στις σχολικές γιορτές των σχολείων του Δήμου μας.

Στο Νέο Διόνυσο γνωρίζουμε καλά τα θέματα παιδείας. Αποτελούν βασικό άξονα της πολιτικής μας. Και γνωρίζουμε ότι οι συμπολίτες μας απαιτούν από εμάς την αμέριστη προσοχή και επιμέλειά μας. Χρειάζεται μακροχρόνιος σχεδιασμός, που να επιδιώκει την χωροθέτηση και δημιουργία νέων πολυδύναμων σχολείων (με αίθουσες εκδηλώσεων, γυμναστήρια και εργαστήρια) και παράλληλα βραχυχρόνια καθημερινή φροντίδα, που να εξασφαλίζει την λειτουργικότητα στα ήδη υπάρχοντα κτήριά μας. Απαιτείται συνεχής αρωγή στους εκπαιδευτικούς, στους γονείς και στα παιδιά μας.

Η παρουσία μας, επομένως, ήταν αυτονόητη, όχι για τυπικούς λόγους αλλά για την ουσία. Για να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια όλων, μαθητών, εκπαιδευτικών και γονέων.

Γιατί, όπως κάθε χρόνο, οι εκπαιδευτικοί μας με εξαιρετικό ζήλο φρόντισαν όχι μόνο να καλύψουν το γνωστικα κενά, αλλά και να φροντίσουν για την ισόρροπη πνευματική και ψυχική ανάπτυξη των μαθητών τους.

Και γιατί ειδικά φέτος, κάθε γιορτή μας, προσέφερε και κάτι διαφορετικό. Από την ομαδικότητα των κρητικών χορών, στη διαχρονική καταδίκη του πολέμου και στην επιδίωξη της Ειρήνης. Από την υπεράσπιση των πιο αδύναμων, στην υπενθύμιση των αλησμόνητων πατρίδων και στην ανάδειξη της ιστορίας μας. Από τα διδάγματα του παρελθόντος στον αγώνα του παρόντος και στην πίστη για ένα καλύτερο μέλλον.

Συγχαρητήρια σε όλες και όλους. Εκπαιδευτικούς, γονείς και παιδιά. Στο Νέο Διόνυσο αισθανόμαστε περήφανοι που αποτελείτε το ανθρώπινο δυναμικό της πόλης μας.

Στις ενδεικτικές φωτογραφίες διακρίνονται ο επικεφαλής του Νέου Διονύσου Νίκος Καρυστινός, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής και ιδρυτικό μέλος του Νέου Διονύσου Μίλτος Καρβούνης, η Διευθύντρια του Βδημοτικού Διονύσου Φιλιώ Δάλλα, η Διευθύντρια του ΑΔημοτικού Δροσιάς Βιβή Τζαμουράνη, η Διευθύντρια του ΒΔημοτικού Αγίου Στεφάνου Κατερίνα Μπρις και ο Διευθυντής του ΑΔημοτικού Διονύσου Φώτης Περρής.

ΥΓ: Εξαιρετικά διδακτική ήταν η πράξη συμπερίληψης των εκπαιδευτικών και των μαθητών του ΒΔημοτικού Αγίου Στεφάνου με τους ωφελούμενους της ΠΕΓΚΑΠ ΝΥ. Αξίζουν συγχαρητήρια στη Διευθύντρια, στους εκπαιδευτικούς και στα παιδιά που έδειξαν σε όλους μέσα σε μόλις 10 λεπτά τι σημαίνει ουσιαστική κοινωνική πολιτική.

Γραφείο Τύπου και Επικοινωνίας

Νέος Διόνυσος