logo


Τουλάχιστον πέντε χρόνια, από το 2018, το Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις σε δυο καλλικρατικές θητείες, διαμαρτύρονταν έντονα και πιο έντονα, για τη συσσώρευση μπάζων από το έργο της αποχέτευσης, στη θέση Πηγαδάκι της Κοινότητας Διονύσου.

Τα μπάζα που εναπόθετε εκεί, στην αρχή ο ΤΟΞΟΤΗΣ και εν συνεχεία ο ΑΚΤΩΡ που τον διαδέχθηκε, είχαν φθάσει σε δυσθεώρητα ύψη, ενώ αποτελούσαν πλέον μέρος του τοπίου με ολοένα και περισσότερη βλάστηση στα πρανή!!!

Στις παραπάνω διαμαρτυρίες κοινή ήταν η απάντηση από δυο διαδοχικές Δημοτικές Αρχές, πως ο εργολάβος θα απομακρύνει τα μπάζα εν καιρώ.

Ο καιρός λοιπόν έφτασε, μια που εδώ και λίγες ημέρες μπουλντόζα φορτώνει φορτηγά του ΑΚΤΟΡΑ και τα απομακρύνει από το Πηγαδάκι, σύμφωνα μάλιστα με τις εκτιμήσεις του αρμόδιου Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδη θα χρειαστούν πάνω από 50 δρομολόγια για την πλήρη απομάκρυνση των μπάζων.

Προς τούτο χρειάστηκε επείγουσα ειδική πρόσκληση της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Διονύσου προς τον εργολάβο (σ.σ. ένα βήμα δηλαδή πριν από την έκπτωση), στην οποία περιγράφεται το ιστορικό δυστροπίας του ενώ περιλαμβάνονται μια σειρά ενεργειών που θα έπρεπε- αλλά δεν έχει ακόμη πραγματοποιήσει- όπως:

*Παραγγελία όλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού για τα αντλιοστάσια στις Κοινότητες Κρυονερίου και Διονύσου

*Εγκατάσταση συνεργείου για οριζόντιες διατρήσεις στην οδό Μουσών της Κοινότητας Διονύσου

*Εγκατάσταση ενός τουλάχιστον συνεργείου και έναρξη κατασευής των βαθέων σκαμμάτων σε δρόμους της ίδιας Κοινότητας (Γούναρη ή/και Εθν. Αντιστάσεως ή/και Προύσσης ή/και Μαγνησίας)

*Εγκατάσταση ενός τουλάχιστον συνεργείου κατασκευής ιδιωτικών συνδέσεων και ολοκλήρωσης 29 εξ αυτών στην Κοινότητα Διονύσου

*Ολοκλήρωση των εργασιών σύνδεσης τμήματος του δευτερεύοντος δικτύου της ίδιας Κοινότητας με το πρωτεύον, στη συμβολή της Λ. Διονύσου με την Πεζοναυτών και τη Μοσχονησίων

*Έλεγχος για τη διαπίστωση της έκτασης και του χαρακτήρα των αποκλίσεων από τις προδιαγραφές με βάση παρατηρήσεις από τον Ειδικό Σύμβουλο Ποιοτικού Ελέγχου (ΕΣΠΕΛ)

*Και βέβαια απομάκρυνση των μπάζων από το Πηγαδάκι.

Από τα παραπάνω αιτήματα, για την υλοποίηση των οποίων στην ειδική πρόσκληση τίθεται χρονοδιάγραμμα ενός μήνα, έχουν ξεκινήσει σχεδόν όλα! Ο εργολάβος απέστειλε στο Δήμο τα δελτία παραγγελίας για τον εξοπλισμό, συνεργείο δουλεύει για τις ιδιωτικές συνδέσεις στην περιοχή των οδών Μεθώνης, Πυθαγόρα, Κρίτωνος κ.λπ., άλλο συνεργείο αναμένεται να εγκατασταθεί άμεσα στη Μουσών για τις οριζόντιες διατρήσεις αλλά και στη Λ. Διονύσου για τη σύνδεση του δευτερεύοντος με το πρωτεύον δίκτυο, καθώς και στα ψηλά της Αιολίδας για τα βαθέα σκάμματα.

Στόχος της Διοίκησης είναι η εγκατάσταση εργοταξίου του ΑΚΤΟΡΑ στην περιοχή, που θα σημαίνει και την παραμονή του στην πόλη μέχρι να ολοκληρωθεί επιτέλους η εργολαβία.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως μέχρι σήμερα στον εν λόγω εργολάβο έχουν αποσταλεί τουλάχιστον τέσσερις ειδικές διαταγές και δυο ειδικές προσκλήσεις, η δεύτερη από τις οποίες- η πλέον πρόσφατη- ενέχει και το στοιχείο του τελεσίγραφου: “Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης σας ή εκτέλεσης μέρους μόνο των ανωτέρω εργασιών στις προθεσμίες που σας θέτουμε, θα εφαρμόσουμε τα προβλεπόμενα από το νόμο για την έκπτωσή σας από την εργολαβία”.