logo


Ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την περασμένη Τρίτη 6 Ιουνίου, και αποσύρθηκε- αλλά εντωμεταξύ πρόλαβε να προκαλέσει πολλά ερωτήματα και να θίξει ένα από τα προβλήματα που αποτελούν διαχρονικά αγκάθι και αιτία προστριβών εντός της αίθουσας συνεδριάσεων και στα γήπεδα της πόλης. Ο λόγος για το αίτημα που κατέθεσε το νεοσύστατο Σωματείο “Πανβορειακός Αθλητικός Σύλλογος- ΠΑΣ” να του παραχωρηθεί γήπεδο του Δήμου ως έδρα για τη διεξαγωγή αγώνων, κάτι που απαιτείται για την καταχώρησή του στο Μητρώο αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Στην εισήγηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Αθλητισμού Χ. Πέππα δεν ήταν σαφές αν το Σωματείο πληρούσε όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα νόμιμο καταστατικό, ενώ καμιά πληροφορία δεν δινόταν για το ίδιο το Σωματείο-τα μέλη του, το Προεδρείο, τυχόν εντοπιότητα ή όχι κ.λπ.

Επιπλέον, ερωτηματικά δημιούργησε η αναφορά τόσο του κ. Πέππα όσο και- λίγο αργότερα- του εντεταλμένου για τον Αθλητισμό Π. Λουκάτου, στην υποχρέωση του Δήμου να παραχωρεί αθλητικές εγκαταστάσεις του σε όποιον τις ζητήσει εφόσον πληροί τις εκ του νόμου προϋποθέσεις: “Ο νόμος λέει πως ο Δήμος δύναται, και όχι υποχρεούται. Και αν δεν έχουμε αθλητικούς χώρους, τι να παραχωρήσουμε»; επέμεινε ο επικεφαλής της μείζονος Δ. Ζαμάνης. “Εδώ υπάρχουν Σωματεία που χωρίζουν τα γήπεδα στα 4 για να κάνουν τις προπονήσεις τους”, συμπλήρωσε η Κ. Μαϊχόσογλου, δημοτική σύμβουλος της ίδιας παράταξης, υποψήφια Δήμαρχος με τον “Διόνυσο του Αύριο” και Πρόεδρος η ίδια του ΟΙΟΝ Αγ. Στεφάνου.

“Τους δίνετε το γήπεδο της Σταμάτας, το ίδιο που είχαμε δώσει παλιότερα και σε άλλο Σωματείο. Το οποίο εξαιτίας της τραγικής κατάστασης των εγκαταστάσεων, πηγαίνει για προπονήσεις στο Κόκκινο Χωράφι, με αποτέλεσμα τις προστριβές με τρίτο Σωματείο που ήδη χρησιμοποιεί το γήπεδο αυτό”, επεσήμανε ο Στ. Ουσταμπασίδης.  “Αν ο Δήμος είναι εκ του νόμου υποχρεωμένος να παραχωρήσει το γήπεδο, τότε γιατί απαιτείται απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου;” ρωτούσε η Λ. Φέρμελη από τους “ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο”.

Στην ίδια ανήκει εξάλλου και το ερώτημα που βρίσκεται στην καρδιά του προβλήματος: Πόσα επιτέλους αθλητικά σωματεία αντέχει ο Δήμος Διονύσου, με τις δεδομένες, περιορισμένες και όχι αυξανόμενες, αθλητικές εγκαταστάσεις; Και γιατί μέχρι τώρα δεν έχει γίνει από καμία Δημοτική Αρχή η οποιαδήποτε ενέργεια ενθάρρυνσης της συνένωσης, και αντ’ αυτής “κάθε εβδομάδα συστήνεται και από ένα”; Από κοντά και ο Δ. Αλεξανδρής εκ μέρους του Εύπολι, που αναρωτήθηκε τι καινούργιο φέρνει το νέο Σωματείο, που δεν του επιτρέπει να ενταχθεί σε ένα από όσα ήδη λειτουργούν στην πόλη.

Και παρόλο που όλοι λίγο πολύ, και μάλιστα διαχρονικά, συμφωνούν, από την άλλη πλευρά το ίδιο συμφωνούν πως ουδείς μπορεί να φρενάρει το δικαίωμα 20 πολιτών να συστήνουν Σωματεία- όπως ανέφερε σε πρόσφατη ανάρτησή της η Οδός Διονύσου, μόνο στην ιστοσελίδα του Δήμου 27 αθλητικά Σωματεία εμφανίζονται να έχουν την έδρα τους στην πόλη, άρα όλα δικαιούνται να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου, δηλαδή των 4 Κλειστών Γυμναστηρίων (σ.σ. που στην πραγματικότητα είναι σχολικοί χώροι) και των 7 ανοιχτών γηπέδων. 

 

Στη συζήτηση παρενέβη ο Πρόεδρος του Πανβορειακού Γ. Τσιγκρίτης που επεχείρησε να δώσει το στίγμα και τους στόχους του νέου Σωματείου, εντωμεταξύ όμως ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, υπό την πίεση των παρατάξεων της μειοψηφίας, πρότεινε την απόσυρση του θέματος για περαιτέρω διευκρινίσεις και εμπλουτισμό της εισήγησης, με αποτέλεσμα την επαναφορά του στη μεθαυριανή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αφού βέβαια παρασχεθούν στους δημοτικούς συμβούλους όλα τα απαιτούμενα στοιχεία (σ.σ. τα οποία βρίσκονται ήδη αναρτημένα στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου ως συνημμένα στην εισήγηση για το εν λόγω θέμα).