logo


Εξαντλήθηκαν, την ίδια ημέρα που άνοιξε η πλατφόρμα, οι θέσεις στα summercamps του Δήμου Διονύσου, που θα πραγματοποιηθούν φέτος για 9η συνεχόμενη χρονιά.

Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίασή του την περασμένη Τρίτη 6 Ιουνίου, όπου το θέμα αναδείχθηκε μετά από σχετική ερώτηση του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τ. Παντελόγλου. Ο κ. Παντελόγλου, πιο συγκεκριμένα, τόνισε πως φέτος το 1ο Δημοτικό Αγ. Στεφάνου δεν θα φιλοξενήσει τις καλοκαιρινές δραστηριότητες, το ίδιο και το Δημοτικό της Ροδόπολης για τις αθλητικές δραστηριότητες που έχει περιορισμένες θέσεις. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να εξαντληθούν από τη δεύτερη κιόλας ημέρα της υποβολής αιτήσεων οι θέσεις για τα  summercamps του Δήμου, με κίνδυνο πολλά παιδιά να μείνουν εκτός.

“Έχουμε πονοκέφαλο, αλλά ευχάριστο κατά κάποιον τρόπο, με την πληθώρα των αιτήσεων και την εξάντληση των θέσεων από την πρώτη μέρα για τα camps”, απάντησε ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης. Ο ίδιος προσέθεσε πως έχει ζητήσει λεπτομερή αναφορά για τον αριθμό των αιτήσεων, που τις υπολόγισε πάνω από 1000, τις θέσεις που ακόμη δεν έχουν πληρωθεί ανά περιοχή, τις αιτήσεις που απορρίφθηκαν από το σύστημα, ενώ πιθανολόγησε πως πολλά παιδιά έχουν κάνει αιτήσεις και για τις τρεις περιόδους των καλοκαιρινών δραστηριοτήτων του Δήμου. Με την επεξεργασία των παραπάνω στοιχείων, μέσα και από συνεργασία με το αρμόδιο Τμήμα Πολιτισμού και Παιδείας, επιδιώκεται ο εξορθολογισμός των πολλαπλών αιτήσεων, ώστε να εξασφαλισθούν θέσεις για όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά του Δήμου, κάτι που θα φανεί τις επόμενες ημέρες.