logo


Ομαδόν επίθεση από τις περισσότερες παρατάξεις της μειοψηφίας δέχθηκε προχθές, 6 Ιουνίου, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, με αφορμή την επιστολή παραίτησης του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Χ. Μπακούρου και τις ευθείες βολές κατά του Δημάρχου που περιέχονται σ’ αυτήν.

Περιοριζόμενος στην ανακοίνωση περί λήξης τη συνεργασίας του Δήμου με τον κ. Μπακούρο και στη δήλωση πως η επιλογή του Γενικού Γραμματέα ως μετακλητού υπαλλήλου, και ό, τι αυτή συνεπάγεται, είναι αποκλειστική αρμοδιότητα και ευθύνη του Δημάρχου, ο κ. Καλαφατέλης ευχαρίστησε τον απελθόντα Γενικό Γραμματέα για τέσσερα πράγματα, στα οποία συνέβαλε τον ενάμιση χρόνο που έμεινε στο Δήμο Διονύσου:

Την προετοιμασία για την έγκριση του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών, το στήσιμο της νέας ιστοσελίδας του Δήμου, το ηλεκτρονικό σύστημα αδειών του προσωπικού, και τέλος τη συμβολή στην προσπάθεια για τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Αμέσως μετά, η Κ. Μαϊχόσογλου και ο Στ. Ουσταμπασίδης από τη μείζονα μειοψηφία, ο Κ. Κουριδάκης από τον Εύπολι, ο Ν. Κλήμης από τους «ΜΑΖΙ για τον Διόνυσο», αλλά και ο ανεξάρτητος Ν. Καρυστινός στάθηκαν ιδιαιτέρως στις σοβαρές αιτιάσεις, που περιέχονται στην επιστολή παραίτησης του Γενικού Γραμματέα, η οποία τους είχε κοινοποιηθεί λίγο νωρίτερα, ενώ ζήτησαν από το Δήμαρχο να τοποθετηθεί σχετικά:

“Είναι ο δεύτερος Γενικός Γραμματέας που παραιτείται στη θητεία σας, επικαλούμενος πως δεν εισακούστηκε. Πού αναφέρεται; Και ποια πράγματα θα γίνουν αντιληπτά στη συνέχεια, όπως προειδοποιεί στην επιστολή του”; αναρωτήθηκε η κ. Μαϊχόσογλου.

“Με αυτές τις έντονες αιχμές εναντίον σας, απαιτείται μια στοιχειώδης τουλάχιστον απάντηση”, είπε από την πλευρά του ο κ. Κουριδάκης.

“Ο Γενικός Γραμματέας στην επιστολή του δείχνει εσάς ως υπεύθυνο για τις δυσλειτουργίες του Δήμου. Δεν θα πρέπει να απαντήσετε με μια δημόσια δήλωση; Επιπλέον, πώς κρίνετε το γεγονός πως είναι ο δεύτερος Γενικός που παραιτείται; Μήπως πρόκειται για ακατάλληλες επιλογές”; συνέχισε ο κ. Κλήμης.

“Είναι λυπηρό που στενοί συνεργάτες σας, προσωπικές σας επιλογές, παραιτούνται με αιχμές εναντίον σας”, τόνισε ο κ. Καρυστινός, ζητώντας διευκρινίσεις για την αναφορά στην επιστολή ενός εμπιστευτικού εγγράφου του Γενικού Γραμματέα προς το Δήμαρχο.

“Δικαιωθήκαμε και εμείς της αντιπολίτευσης αλλά και οι εργαζόμενοι στο Δήμο, όταν καταγγέλλαμε  εκδικητικές και άδικες εσωτερικές μεταθέσεις”, συμπλήρωσε ο κ. Ουσταμπασίδης.

Λίγο αργότερα στο θέμα επανήλθε, πολύ οξύτερος, ο επικεφαλής της μείζονος και τέως Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης, στη θητεία του οποίου υπηρέτησαν επίσης δυο Γενικοί Γραμματείς:

“Αλλά κανείς τους δεν έφυγε βρίζοντάς με”, υπενθύμισε ο κ. Ζαμάνης. Ο ίδιος ανεβάζοντας τους τόνους υπογράμμισε πως “ορθώς οι Γενικοί Γραμματείς σας αποχωρούν ο ένας μετά τον άλλον, αφού πρώτα επισημάνουν δημοσίως το πόσο άχρηστοι και επικίνδυνοι είστε. Με καθαρή συνείδηση λέει πως αποχωρεί ο Μπακούρος, άρα βρώμικη είναι η συνείδηση του Δημάρχου. Αυτό λέει η επιστολή του πρώτου τη τάξει διοικητικού υπαλλήλου του Δήμου. Τι άλλο να πούμε εμείς, όταν οι άνθρωποι που έχουν ηγηθεί της διοικητικής δομής του Δήμου βρίζουν το Δήμαρχο;”

Στις παραπάνω επιθέσεις των συμβούλων της μειοψηφίας απάντησε λίγο αργότερα, αναφερόμενος στον κακοσχεδιασμένο, όπως τον χαρακτήρισε, θεσμό των Γενικών Γραμματέων ο Αντιδήμαρχος Χωροταξικού Σχεδιασμού Γ. Φωτάκης: «Ο Γενικός Γραμματέας ανήκει στο πολιτικό, μετακλητό, προσωπικό ενώ ο ίδιος ο θεσμός ενέχει σύγκρουση και αντίθεση και τελικά αποδεικνύεται αναποτελεσματικός, όπως φάνηκε και από τις παραιτήσεις των δυο προηγούμενων Γενικών Γραμματέων επί Διοίκησης Ζαμάνη», κατέληξε ο Αντιδήμαρχος.