logo


Χρήσιμες διευκρινίσεις σχετικά με τη διαχείριση των βιοαποδομήσιμων, κλαδεμάτων και κηπαίων σε απλά ελληνικά, παραθέτει ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας Μ. Κόκκαλης, ιδιαιτέρως που διανύουμε ήδη το δεύτερο μήνα της αντιπυρικής περιόδου και οι γειτονιές είναι πνιγμένες στα κλαδιά:

Διευκρινίσεις σχετικά με την εναπόθεση μεγάλων όγκων κλαδεμάτων και υπολειμμάτων καθαρισμών

Όπως γνωρίζουμε όλοι, διανύουμε ήδη την αντιπυρική περίοδο.

Δεν δικαιολογείται πλέον η αυθαίρετη εναπόθεση μεγάλων όγκων κλαδεμάτων και υπολειμμάτων από καθαρισμούς οικοπέδων χωρίς να έχει προηγηθεί συνεννόηση με τις κατά τόπους Δ. Κ. ή την Διεύθυνση Περιβάλλοντος.

Η αυθαίρετη και χωρίς  προσυνεννόηση απόθεση τέτοιων αποβλήτων, όγκου άνω των 3 κυβικών μέτρων ετησίως, σε κοινοχρήστους χώρους, συνιστά παράβαση του κανονισμού καθαριότητας (και ως τέτοια τιμωρείται με πρόστιμο).

Υπενθυμίζεται ότι για διευκόλυνση των κατοίκων και στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε τις γειτονιές μας καθαρές, λειτουργεί στον Δήμο Διονύσου μια νέα υπηρεσία, πλέον της καθιερωμένης αποκομιδής με φορτηγά αρπάγες.

Η υπηρεσία αφορά στη δωρεάν τοποθέτηση κάδου βιοαποδομήσιμων  χωρητικότητας 10 m3 κατόπιν προγραμματισμένων ραντεβού.

Πώς προγραμματίζουμε τα ραντεβού μας

-Καλούμε ή στέλνουμε μήνυμα “Viber” στο 6930074751,  καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός αργιών), από τις 9:00 έως τις 13:00, και προγραμματίζουμε ραντεβού σύμφωνα με την διαθεσιμότητα των κάδων.

-Φροντίζουμε να κλείσουμε το ραντεβού 2 τουλάχιστον εικοσιτετράωρα πριν τις προγραμματισμένες εργασίες στον κήπο  μας.

-Φροντίζουμε ώστε στο σημείο που θα τοποθετηθεί ο κάδος να υπάρχει ελεύθερος χώρος μήκους τουλάχιστον 6 μέτρων.

-Φροντίζουμε ώστε οι εργασίες να ολοκληρώνονται την ημέρα που έχει προγραμματιστεί το ραντεβού για την τοποθέτηση του κάδου.

-Οι τοποθετήσεις των κάδων  γίνονται καθημερινά, από Δευτέρα έως Σάββατο. Επίσης κατόπιν συνεννόησης προγραμματίζεται η αυθημερόν απομάκρυνσή τους.

Τι πετάμε στον κάδο

Στους κάδους απορρίπτουμε βιοαποδομήσιμα που προκύπτουν από κλαδέματα στις ιδιοκτησίες μας.

Δεν πετάμε αδρανή υλικά (μπάζα), οργανικά ή άλλα απορρίμματα. Δεν πετάμε ανακυκλώσιμα.