logo


Με μεικτό τρόπο, και δια ζώσης και με τηλεδιάσκεψη, θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου, το βράδυ της Τρίτης 6 Ιουνίου στις 7.30. Ανάμεσα στα 14 θέματα της Ημερήσιας Διάταξης περιλαμβάνονται:

*Η επικύρωση της αμοιβής που ζητεί η Αγγ. Χαροκόπου, ως εξωτερική συνεργάτης- δικηγόρος, για την εκδίκαση των 5 προσφυγών που έχουν ασκηθεί κατά ισάριθμων αδειών, τις οποίες έχει χορηγήσει η Αποκεντρωμένη Διοίκηση στην εταιρεία ΜΕΓΑΛΙΘΙΚΗ για τη διεξαγωγή λατομικής έρευνας στην Πεντέλη. Η αμοιβή τής κ. Χαροκόπου έχει εγκριθεί ήδη από την Οικονομική Επιτροπή Διονύσου, απαιτείται όμως η απόφαση και του Δημοτικού Συμβουλίου μια που το ύψος της αμοιβής (σ.σ. συνολικά 6.175 ευρώ) υπερβαίνει   τις τιμές που προβλέπει ο Κώδικας Δικηγόρων.

*Δεκαέξι εργάτες και δυο οδηγούς προτίθεται να προσλάβει ο Δήμος Διονύσου ως έκτακτο εποχικό προσωπικό και για 4 μήνες, στο πλαίσιο των ενεργειών για την πυροπροστασία. Το συγκεκριμένο θέμα, της πυροπροστασίας, είναι όπως κάθε χρόνο ψηλά στην τοπική ατζέντα, και αναμένεται να προκαλέσει μακρά συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο: Δεν πάει πολύς καιρός που το ίδιο θέμα συζητήθηκε και στο Τοπικό Συμβούλιο Διονύσου, με παρούσα τη μισή σχεδόν Δημοτική Αρχή, και με δεσμεύσεις για 24ωρη επάνδρωση των πυροφυλακίων, 7 ημέρες την εβδομάδα. Τότε είχε συζητηθεί και το ενδεχόμενο ανάθεσης της πυροφύλαξης σε εταιρεία security, που όμως στη συνέχεια συνάντησε νομοθετικά προσκόμματα και εγκαταλείφθηκε, τουλάχιστον για φέτος. Από την άλλη πλευρά, δεν λείπουν και οι καταγγελίες περί ανεπάρκειας των 4μηνιτών συμβασιούχων που τα προηγούμενα καλοκαίρια εστάλησαν στα πυροφυλάκια: Μετά από αιφνιδιαστικές επισκέψεις είτε του Κλιμακίου Εθελοντών Διονύσου είτε κατοίκων της περιοχής στο πυροφυλάκιο στο Διονυσοβούνι, διαπιστώθηκε πως οι εν λόγω υπάλληλοι είτε δεν προσέρχονταν καθόλου είτε “περί άλλα ετύρβαζαν”.

*Ήρθε ως θέμα εκτός Ημερησίας Διατάξεως στην προηγούμενη (23/5) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, αποσύρθηκε και επανέρχεται μεθαύριο, στην Ημερήσια Δάταξη αυτή τη φορά. Ο λόγος για τη δωρεάν παραχώρηση του γηπέδου ποδοσφαίρου Σταμάτας σε νεοσύστατο Σύλλογο με τον τίτλο “ΠΑΝΒΟΡΕΙΑΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ- ΠΑΣ”, μετά από σχετικό αίτημα που ο Σύλλογος είχε καταθέσει τον Οκτώβριο του 2022. Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως στο Δήμο Διονύσου, και σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα του, έδρα έχουν 27 αθλητικά σωματεία, από τα οποία 9 είναι είτε αποκλειστικά ποδοσφαίρου είτε διαθέτουν σχετικό τμήμα.

*Διαρροή λυμάτων στο οδόστρωμα σε Άγ. Στέφανο, Κρυονέρι κ.λπ. πιστοποίησε η Δημοτική Αστυνομία, επιβάλλοντας σχετικά πρόστιμα ύψους 1000 ευρώ το καθένα. Κατά του προστίμου αυτού, τρεις από τους υπόχρεους υπέβαλαν ισάριθμες ενστάσεις, τις οποίες καλείται να εξετάσει το Δημοτικό Συμβούλιο, με βάση τον ισχύοντα Κανονισμό Καθαριότητας και Περιβάλλοντος.

Τέλος, σε “πλατεία Μίμη Παπαϊωάννου”, ως φόρο τιμής στον επί χρόνια κάτοικο Σταμάτας, αρχηγό της ΑΕΚ και μέλος της προπονητικής ομάδας της Εθνικής, προτείνει να μετονομασθεί η σημερινή πλατεία Αγοράς, το Τοπικό Συμβούλιο Σταμάτας.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 1o: Έγκριση και Παραλαβή Μελέτης της σύμβασης: «Τοπογραφικές αποτυπώσεις για την υποστήριξη της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών», προϋπολογισμού 11.751,37€ με ΦΠΑ. (Αρ. Πρωτ.: 16534/23)

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ YΠΗΡΕΣΙΑΣ ΔΟΜΗΣΗΣ

ΘΕΜΑ 2ο: Λήψη απόφασης για την έναρξη διαδικασίας κύρωσης δικτύου κοινοχρήστων χώρων, σύμφωνα με το άρθρο 35 του Ν. 3937/2011, σε τμήμα του οικισμού Αγίου Στεφάνου (Αρ. Πρωτ.: 4523/23)

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

ΘΕΜΑ 3ο: ΑΜΟΙΒΗ ΝΟΜΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ (Αριθ. πρωτ: 17630/1-6-23)

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 4ο: Ορισµός υπευθύνου ∆ιαχειριστή λογαριασµού και Εισηγητή Εκκαθάρισης ∆απάνης της πράξης με τίτλο «Βιώσιμη μικροκινητικότητα μέσω συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων σε Δήμους της Χώρας (εκτός Δήμων Μητροπολιτικών Κέντρων)» με Κωδικό ΟΠΣ MIS 5163963 (Αρ. Πρωτ.: 15769/23)

Δ/ΝΣΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ

ΘΕΜΑ 5ο: Πρόσληψη εποχικού προσωπικού με τετράμηνες συμβάσεις για την αντιμετώπιση εποχικών αναγκών στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας έτους 2023 (Αριθ. πρωτ: 17628/1-6-23)

Δ/ΝΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 6ο: Διαγραφές χρεώσεων βεβαιωτικών καταλόγων (Αριθ. Πρωτ.: 17633/1-6-2023)

ΤΜΗΜΑ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ

ΘΕΜΑ 7ο: Εγκρίσεις αναδοχής χρεών.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 8ο: Παραχώρηση Αθλητικής Εγκατάστασης του Δήμου Διονύσου ως έδρα αγώνων και προπονήσεων στον «ΠΑΝΒΟΡΕΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ- ΠΑΣ» για την αγωνιστική περίοδο 2023 – 2025. (Αριθ. Πρωτ.: 13340/21-04-23)

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

ΘΕΜΑ 9ο: Διαβίβαση εγγράφων σχετικά με την εξέταση ένστασης των Κ……. Οδού Λ… (Αρ. Πρωτ.: 10982/23 )

ΘΕΜΑ 10ο: Διαβίβαση εγγράφων σχετικά με την εξέταση ένστασης της Τ********* Ε****** (Αρ. Πρωτ.: 10987/23 )

ΘΕΜΑ 11ο: Διαβίβαση εγγράφων σχετικά με την εξέταση ένστασης του Λ********* Σ******** (Αρ. Πρωτ.: 14056/23 )

ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση της 18/2020 απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Σταμάτας (κτηματολόγιο για το νεκροταφείο)

ΘΕΜΑ 13ο: Έγκριση της 1/2023 απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Σταμάτας (μετονομασία πλατείας)

ΘΕΜΑ 14ο: Έγκριση της 23/2023 απόφασης του Τοπικού Συμβουλίου Κρυονερίου για την αγορά διπλού οικογενειακού τάφου στον κο Δ.Σ.