logo


Χωρίς καμιά επίσημη ενημέρωση από πλευράς της Δημοτικής Αρχής, ισχυρές είναι εντούτοις  οι φήμες πως ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Διονύσου Χ. Μπακούρος έχει παραιτηθεί, με τη σχετική επιστολή του να βρίσκεται ήδη στα χέρια του Δημάρχου Γ. Καλαφατέλη.

Υπενθυμίζεται πως κ. Μπακούρος ήρθε στο Δήμο το 2021, διαδεχόμενος στη θέση αυτή τον Στ. Μιχιώτη. Η θητεία του θεωρείται εξαιρετικά αμφιλεγόμενη, μια που στη διάρκειά της κατηγορήθηκε από υπάλληλο του Δήμου για ανοίκεια συμπεριφορά, στα όρια της παρενόχλησης, θέμα που απασχόλησε έντονα το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ συγκέντρωσε την μήνι πολλών ακόμη υπαλλήλων, όπως φάνηκε και σε πρόσφατη κινητοποίησή τους, όταν εμφανίστηκαν πολλά συνθήματα που τον φωτογράφιζαν ως υπαίτιο για αντιεργατικές πρακτικές. Παράλληλα δεν είναι λίγοι αυτοί, και από τους κόλπους των εργαζομένων, που του πιστώνουν την τροποποίηση του απαρχαιωμένου Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών, η οποία καθυστερούσε επί σειρά ετών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Οδού Διονύσου, ο Γενικός Γραμματέας στην επιστολή παραίτησής του απευθύνει βολές κατά της Δημοτικής Αρχής, κατηγορώντας την ότι δεν ακολούθησε τις υποδείξεις του σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στο ανθρώπινο δυναμικό, όπως οι εσωτερικές μετακινήσεις εργαζόμενων, η κινητικότητα κ.λπ., με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί αναστάτωση στις υπηρεσίες, εξού και η παραίτησή του.

Αυτός είναι ο έκτος Γενικός Γραμματέας που περνάει από τον καλλικρατικό Δήμο Διονύσου (Κ. Αμπατζή και Αν. Μαλάτος στην πρώτη Διοίκηση Καλαφατέλη, Μ. Χριστάκης και Γ. Πετρουλάκης στη Διοίκηση Ζαμάνη, Στ. Μιχιώτης και Χ. Μπακούρος στη νυν Διοίκηση). Από αυτούς, απολογισμό έργου έχει δώσει στη δημοσιότητα μόνον ο κ. Μιχιώτης.