logo


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Είναι τρομακτικό το γεγονός ότι η δημοτική αρχή σε τεχνική έκθεση που κατέθεσε στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση παραδέχεται  ότι το νερό που πουλάει στους δημότες της είναι πολλές φορές «ακατάλληλο για κατανάλωση από τον κόσμο». Η τεχνική έκθεση με αριθ. πρωτ: 16188/19-05-2023 που καταρτίστηκε, όπως αναφέρθηκε από την Δ/νση Οικονομικών, και υπογράφεται από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Τσουδερό εισήχθη ως θέμα προς συζήτηση και έγκριση στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίαση του ΔΣ.

Συγκεκριμένα στην παράγραφο 3.3 αναφέρει:

Τα σχόλια είναι περιττά.

Η δημοτική αρχή παραδέχεται με υπογραφή της οικονομικής επιτροπής και την υπογραφή του αρμοδίου αντιδημάρχου ότι

ΤΟ ΝΕΡΟ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΠΟΣΙΜΟ ΣΤΟΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΟΥΣ.

ΠΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΙΝΟΥΜΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΝΕΡΟ;

Μετά από πίεσή μας για απαντήσεις ο Δήμαρχος απέσυρε την παράγραφο 3.3 και ψήφισε με οριακή πλειοψηφία 13 – 13 και διπλή ψήφο του προέδρου την υπόλοιπη τεχνική έκθεση, λες και υπήρχε λάθος μόνο στην συγκεκριμένη παράγραφο.

Εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση Διονύσου θα φτάσουμε το θέμα ως το τέλος και γι’ αυτό,

Καλούμε,

  • τους κατοίκους του Διονύσου, να πιέσουν με κάθε μέσο, να κινηθούν – κατά την κρίση τους – ακόμα και εναντίον της δημοτικής αρχής καθώς με την έκθεση αυτή παραδέχεται ότι τους δηλητηριάζει καθημερινά και για χρόνια και να απαιτήσουν άμεσα να λάβουν μέτρα για την βελτίωση του νερού που πίνουμε.
  • τη δημοτική αρχή να μας δώσει άμεσα, είναι δικαίωμά μας, τα αναλυτικά στοιχεία που βασίστηκε η έκθεση αυτή, εφόσον είναι επίσημο έγγραφο που δόθηκε στην δημοσιότητα με υπογραφές. 

Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται μετά από τα Τέμπη ότι  τα κέρδη τους είναι απέναντι από τις ζωές μας.

Είναι ΕΓΚΛΗΜΑ να πληρώνουμε πανάκριβα ένα ακατάλληλο νερό.

Από την Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Διόνυσου