logo


Στην τέταρτη εκδήλωση που συνδιοργανώνουν, καλούν τους πολίτες ο Δήμος Διονύσου και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Άνοιξης «Η Πρόοδος». Μετά την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, την ασφαλή οδήγηση και τη Γιορτή της Μητέρας, το Σάββατο 27 Μαΐου στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου σειρά έχει η κλιματική αλλαγή με ομιλήτρια τη Δρα Στ. Αποστολάκη:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Αντιδημαρχία Παιδείας, Ισότητας και Τουριστικής Ανάπτυξης και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος Άνοιξης «Η Πρόοδος» και σας προσκαλούν στη διάλεξη με θέμα: “Κλιματική Αλλαγή: Μύθοι και Αλήθειες, Επιπτώσεις, Προσαρμογή και Ανθεκτικότητα”.

Ομιλήτρια θα είναι η Δρ. Στέλλα Αποστολάκη, Περιβαλλοντολόγος, Επίκουρη Καθηγήτρια του Προγράμματος Περιβαλλοντικών Σπουδών και Εκτελεστική Διευθύντρια του Κέντρου Αριστείας για τη Βιωσιμότητα στο Deree – Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας.

Η ομιλήτρια θα αναλύσει την ανθρωπογενή Κλιματική Αλλαγή που αδιαμφισβήτητα πλέον αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλείται να αντιμετωπίσει ο πλανήτης. Οι επιπτώσεις του φαινομένου είναι πλέον εμφανείς σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη με άμεσες και έμμεσες επιδράσεις στην καθημερινότητα των πολιτών, οι οποίοι καλούνται να αντεπεξέλθουν ή να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής συχνά επηρεάζουν δυσανάλογα με τις ευθύνες τις διαφορετικές περιοχές και περιλαμβάνουν φαινόμενα όπως αυτό της ενεργειακής φτώχειας, του κινδύνου υποσιτισμού, απώλειας περιουσίας, επιπτώσεων στην υγεία και την ζωή των πολιτών, οικονομικές επιπτώσεις, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε το φαινόμενο της περιβαλλοντικής και κλιματικής μετανάστευσης, το οποίο προβλέπεται να γιγαντωθεί τα επόμενα χρόνια.

Σάββατο 27 Μαΐου 2023, 11:00 – 13:00

Πολιτιστικό – Πνευματικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου, Ε. Πεντζερίδη 1

Η παρουσία σας θα είναι για μας ιδιαίτερη τιμή

Για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας μέχρι τις 26/5 στο syllogos.h.proodos@gmail.com ή στο τηλέφωνο 69349766841.

Δρ. Σοφία Κατσίγιαννη

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Παιδείας, Ισότητας και Τουριστικής Ανάπτυξης

Φλωρεντία Καραβατά

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»