logo


Ειδική αίθουσα θα διαμορφωθεί για πρώτη φορά σε όλα τα εκλογικά κέντρα της πόλης,  ώστε τα άτομα με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα να μπορέσουν να ψηφίσουν με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία στις εθνικές εκλογές της Κυριακής 21 Μαΐου, σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΥΠΕΣ. Πιο συγκεκριμένα, σε κάθε κατάστημα ψηφοφορίας όπου δεν καθίσταται δυνατό όλα τα εκλογικά τμήματα να βρίσκονται σε ισόγειο όροφο και να πληρούν τα κριτήρια προσβασιμότητας, προβλέπεται η λειτουργία χώρου υποδοχής και υποστήριξης εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα.Οι συγκεκριμένοι χώροι θα βρίσκονται στο ισόγειο κάθε σχολείου, όσο πιο κοντά γίνεται στην είσοδο.

Σχετική είναι και η ενημερωτική ανακοίνωση του Προέδρου της Κοινότητας Διονύσου Τ. Μπάση:

Αγαπητοί Συμπολίτες μας,

Σας ενημερώνουμε ότι την ημέρα των εκλογών 21/05/2023, στο Εκλογικό μας κέντρο που στεγάζεται στο Γυμνάσιο-Λύκειο Διονύσου στην οδό Αττάλου, στο χώρο του Λυκείου Διονύσου στο ισόγειο,  θα διαμορφωθεί ειδικός χώρος σε αίθουσα, για συμπολίτες μας με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα.

Στο χώρο αυτό μπορούν να προσέρχονται οι εν λόγω συμπολίτες μας, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία.

Επισημαίνεται ότι η είσοδος που διευκολύνει σχετικά, θα βρίσκεται στο πίσω μέρος του σχολείου (πλησίον του γραφείου των καθηγητών), ενώ θα υπάρχουν ειδικές σημάνσεις που θα οδηγούν στον συγκεκριμένο χώρο.

Με εκτίμηση.

Αναστάσιος Μ . Μπάσης

Πρόεδρος της Κοινότητας Διονύσου