logo


Στο Δημαρχείο θα πραγματοποιηθεί, δια ζώσης πλέον, η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Διονύσου, αύριο Τρίτη 16 Μαΐου στις 8.30 το πρωί. Στην Ημερήσια Διάταξη περιλαμβάνονται 11 θέματα και ανάμεσά τους:

*Η ανακήρυξη του οριστικού αναδόχου για την προμήθεια καφέ κάδων και σάκων για τη συλλογή βιοαποβλήτων, στο πλαίσιο της ανάπτυξης δικτύου χωριστής διαλογής βιοαποβλήτων. Στον ανοιχτό διαγωνισμό, όπως φαίνεται από τα πρακτικά της αρμόδιας υπηρεσιακής επιτροπής, συμμετείχε ένας και μόνο ενδιαφερόμενος, του οποίου η προσφορά ανήλθε ακριβώς στον προϋπολογισμό δαπάνης, ύψους 200.892 ευρώ, χωρίς καμιά έκπτωση.

*Τέταρτη κατά σειρά εκδήλωση (σ.σ. μετά από αυτές για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, την ασφαλή οδήγηση και τη Γιορτή της Μητέρας) συνδιοργανώνει ο Εξωραϊστικός Σύλλογος “Η Πρόοδος” της Άνοιξης με το Δήμο Διονύσου και την Αντιδημαρχία Παιδείας, Ισότητας και Τουριστικής Ανάπτυξης, αυτή τη φορά για την κλιματική αλλαγή. Για την τεκμηριωμένη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα κλιματικής αλλαγής, οι συνδιοργανωτές της εκδήλωσης έχουν απευθυνθεί στην Δρα Στ. Αποστολάκη, Περιβαλλοντολόγο, Εκτελεστική Διευθύντρια του Κέντρου Αριστείας για την Αειφορία στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδας (ACG) και Επίκουρη Καθηγήτρια και Συντονίστρια του Προγράμματος Περιβαλλοντικών Σπουδών στο Τμήμα Επιστήμης και Μαθηματικών στο Deree – Αμερικάνικο Κολλέγιο Ελλάδας, η οποία θα κάνει εισήγηση στο εν λόγω θέμα με τίτλο: “Κλιματική Αλλαγή: Μύθοι και Αλήθειες, Επιπτώσεις, Προσαρμογή και Ανθεκτικότητα”, γράφει στην εισήγησή της η αρμόδια Αντιδήμαρχος Σ. Κατσίγιαννη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Μαΐου από τις 11πμ έως τη 1 μμ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου. Οι δαπάνες για την εκδήλωση (ηχοφωτιστική κάλυψη, μικρό κέρασμα, διαφημιστικά μέσα, αναμνηστικές πλακέτες) θα καλυφθούν από τις ετήσιες συμβάσεις του Δήμου.

*Μια ημέρα αργότερα, την Κυριακή 28 Μαΐου, ειδική εκδήλωση/τελετή θα πραγματοποιηθεί  στο γήπεδο ποδοσφαίρου στην Άνοιξη, που θα μετονομασθεί σε γήπεδο “ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”. Η ονοματοδοσία του γηπέδου αποφασίστηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Διονύσου τιμής ένεκεν για την ανιδιοτελή προσφορά τού επί 15 χρόνια Προέδρου του τοπικού Αθλητικού Ομίλου, ο οποίος έφυγε από ζωή το 2019.

*Από την Άνοιξη στο Κλειστό του Διονύσου, όπου το Σάββατο 17 Ιουνίου το καλλιτεχνικό τμήμα της Άνοιξης (μπαλέτο, ζούμπα, pilates, latin, σύγχρονος χορός) θα παρουσιάσει τη δουλειά του στην ετήσια παράσταση χορευτικών επιδείξεων για τη λήξη της χρονιάς.

*Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 18 Ιουνίου, στο Κλειστό Αγ. Στεφάνου θα πραγματοποιηθεί το 2ο ALL STAR GAME ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΙΟΝΥΣΟΥ”, στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Διονύσου στις δράσεις BE ACTIVE της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Το τουρνουά, δεύτερο κατά σειρά στην πόλη, θα πραγματοποιηθεί με την συμμετοχή αθλητών των συλλόγων καλαθοσφαίρισης της περιοχής και την διεξαγωγή 2 αγώνων (Ανδρών/Εφήβων και Παίδων /Παμπαίδων) από τις ομάδες «NORTH DIONYSOS» που θα αποτελείται από αθλητές των συλλόγων: ΟΙΟΝ Αγ. Στεφάνου, ΣΚ Άνοιξης ABC και ΓΣ ΑΝΟΙΞΗ 78 και «SOUTH DIONYSOS», που θα αποτελείται από αθλητές των συλλόγων: ΑΣ ΡΟΔΟΠΟΛΗΣ, ΝΙΚΗ ΔΡΟΣΙΑΣ και ΑΟ ΔΙΟΝΥΣΟΥ. Παρουσία θα έχει και o «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ Δ.Ε ΔΙΟΝΥΣΟΥ» με εκπροσώπηση τόσο στις δύο ομάδες αθλητών όσο και με τη διάθεση βοηθού προπονητή για τις ανάγκες της αθλητικής εκδήλωσης.

Στην εκδήλωση θα παρευρίσκονται διεθνείς και επιτυχημένοι  αθλητές του μπάσκετ ως επίτιμοι προσκεκλημένοι, που θα συμβάλουν στην ανάδειξη και προώθηση της ευγενούς άμιλλας και των αξιών του αθλητισμού / Ολυμπισμού, ενώ θα λειτουργήσουν σαν πρότυπο στη νεολαία και στην τοπική κοινωνία εν γένει ώστε να ασχοληθούν με την αθλητισμό, γράφει στη εισήγησή του ο εντεταλμένος σύμβουλος αθλητισμού Π. Λουκάτος. Το τουρνουά θα πραγματοποιηθεί με απ’ ευθείας ανάθεση, ύψους 3224 ευρώ.

*Ακόμη μια δράση προγραμματίζει ο Δήμος Διονύσου, και πιο συγκεκριμένα η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Αλληλεγγύης και η Γ. Κριεμάδη, στο πλαίσιο της οποίας ανασφάλιστες γυναίκες του Δήμου θα επισκεφτούν το Κέντρο Μαστού για τη διενέργεια μαστογραφίας. Η δράση, που επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και γίνεται σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας, το Σύλλογο Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου “Άγ. Ανάργυροι” και το Ελληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, είναι προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο και απευθύνεται σε γυναίκες 40-69 ετών, που δεν πάσχουν ή/και δεν έχουν εμφανίσει στο παρελθόν καρκίνο του μαστού.

*Σε επιστημονικό συνέδριο σχετικό με πρότυπες περιβαλλοντικές πρακτικές θα συμμετάσχει ο Δήμος Διονύσου στα τέλη Μαΐου. Το Συνέδριο, με τίτλο “Πράσινη Μετάβαση και Κυκλική Οικονομία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση”, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 2ου Attica Green Expo, θα διεξαχθεί στο Κλειστό Ολυμπιακό Γυμναστήριο- Tae Kwon Do Παλαιού Φαλήρου με συνδιοργανωτές την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ”, το φορέα επιμόρφωσης στελεχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Forum Training & Consulting” και το Δήμο Π. Φαλήρου. Συνολική διάρκεια 4 ημερών (24-27/5), με παράλληλη δράση εκαπίδευσης και ευασθητοποίησης, ώστε οι συμμετέχοντες να έλθουν σε επαφή με καινοτομίες και καλές περιβαλλοντικές πρακτικές. Στο Συνέδριο υπολογίζεται να συμμετάσχουν πάνω από 60 Δήμοι από όλη τη χώρα, υπό την αιγίδα και με τη στήριξη 5 Υπουργείων, με τη συμμετοχή 10.000 παιδιών, ενώ κεντρικός στόχος είναι η πληροφόρηση, μάθηση και εκπαίδευση των παιδιών, των μαθητών όλων των βαθμίδων και της νέας γενιάς.

Ειδικά για το Δήμο Διονύσου, προβλέπεται η συμμετοχή 400-500 μαθητών από τα Δημοτικά Σχολεία, τα οποία μέσω των δράσεων που έχουν σχεδιασθεί, θα μυηθούν και θα συνειδητοποιήσουν την αξία της ανακύκλωσης και της περιβαλλοντικής αγωγής.

Ερωτηματικά πάντως προκαλεί ο προϋπολογισμός, ύψους 22.000 ευρώ(!), για τη συμμετοχή του Δήμου, μια που στην εισήγηση, που υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γ. Τσουδερός, δεν διευκρινίζεται σε τι ακριβώς αντιστοιχεί και τι περιλαμβάνει η συμμετοχή αυτή που επιπλέον προτείνεται να γίνει με απ’ ευθείας ανάθεση.

Αναλυτικά η Ημερήσια Διάταξη:

Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση Πρακτικών  Νο1, Νο2 & Νο3 ανοιχτής διαγωνιστικής διαδικασίας με ηλεκτρονικό τρόπο για την “Προμήθεια Εξοπλισμού (Καφέ Κάδων- Σάκων) Απορριμμάτων για τη Συλλογή Βιοαποβλήτων” συνολικού προϋπολογισμού 200.892,40 € συμ/νου του αναλογούντος ΦΠΑ, 24% και λήψη σχετικής απόφασης.

ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΘΕΜΑ 2ο: Εξειδίκευση δαπάνης για τη συνδιοργάνωση εκδήλωσης για την Κλιματική Αλλαγή.

ΘΕΜΑ 3ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την εκδήλωση ονοματοδοσίας δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου Δ.Κ. Άνοιξης “ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ”.

ΘΕΜΑ 4ο: Εξειδίκευση πίστωσης για την υλοποίηση παράστασης χορευτικών επιδείξεων λήξης εκπαιδευτικής χρονιάς 2022-2023 καλλιτεχνικού τμήματος Άνοιξης.

Θέμα 5ο: Διοργάνωση και εξειδίκευση πίστωσης για την αθλητική εκδήλωση “2ο ALL STAR GAME ΜΠΑΣΚΕΤ ΔΙΟΝΥΣΟΥ”.

ΘΕΜΑ 6ο: Εξειδίκευση πίστωσης για μεταφορά ανασφάλιστων δημοτών γυναικών προς Κέντρο Μαστού, Τίρυνθος 2, Άνω Πατήσια.

ΘΕΜΑ 7ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Αριθ. Πρωτ.: 14769)

ΘΕΜΑ 8ο: Αποδοχή δωρεάς: Αναλώσιμα από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΙΔΡΥΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Διονύσου (Αριθ. Πρωτ.: 14742)

Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΠΡΑΣΙΝΟΥ

ΘΕΜΑ 9ο: Αποζημίωση των Μελών του  Γνωμοδοτικού Οργάνου (Επιτροπή Διαγωνισμού) του Άρθρου 221 του Ν. 4412/2016 (Α’ 147) που συγκροτήθηκε στο Πλαίσιο της Διακήρυξης της υπ’ Αριθ. 3941/32782/21.102022 (22PROC011471604 2022-10-24) του Δήμου με Τίτλο “Ανάπτυξη Δικτύου Χωριστής Συλλογής Βιοαποβλήτων Δήμου Διονύσου- ΥΠΟΕΡΓΟ 2: Προμήθεια Μηχανολογικού Εξοπλισμού για τη Διαχείριση Βιοαποβλήτων”.

ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ

Θέμα 10ο: Εξειδίκευση πίστωσης για τη συμμετοχή του Δήμου Διονύσου σε Επιστημονικό Συνέδριο.

ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

ΘΕΜΑ 11ο: Πληρωμή ποσού 3.558 ευρώ δυνάμει της Διαταγής Πληρωμής του Ειρηνοδικείου Μαραθώνα με αριθμό 83/2023.