logo


Από το χώρο του παλιού καφέ VERTIGO μέχρι και το υποκατάστημα της EUROBANK θα εκτείνεται η ανάπλαση της πρασιάς και η δημιουργία δημόσιου χώρου στάθμευσης στο κέντρο της Κοινότητας Δροσιάς, η οποία ήδη εκτελείται από το Δήμο Διονύσου.

Στην τελική της μορφή η διαμόρφωση θα ομαλοποιήσει τις υψομετρικές διαφορές, ενώ αναμένεται και να αναβαθμίσει αισθητικά το σημείο αλλά και να τακτοποιήσει τη χαώδη κατάσταση που επικρατεί στην κυκλοφορία οχημάτων και στη στάθμευση.

Στο πλαίσιο του έργου, που έχει προϋπολογισμό 70.000 ευρώ περίπου, σήμερα διαμορφώνεται ο χώρος μπροστά από το VERTIGO ενώ σύντομα, όπως έχουν ήδη ενημερωθεί οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων, θα ξεκινήσουν οι εργασίες μπροστά και στα υπόλοιπα καταστήματα και το υποκατάστημα της Τράπεζας.

Στο εν λόγω σημείο παραμένει, από την άλλη πλευρά, σε εκκρεμότητα η μεταφορά της άτυπης πιάτσας ταξί (σ.σ. αίτημα και του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου), που με απόφαση από το 2013(!) προβλέπεται να εγκατασταθεί στην προέκταση της Γρ. Λαμπράκη, κοντά στο εκκλησάκι του Αγ. Δημητρίου.

Θα πρέπει εδώ να προστεθεί και το απολύτως αναγκαίο έργο για την ευρύτερη περιοχή που αφορά στη διαμόρφωση της Λ. Μαραθώνος από το ύψος του Αρσακείου μέχρι το Ζάννειο. Για το έργο είχε δεσμευθεί το ποσόν των 2 εκατομμυρίων ευρώ στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων το 2018, όπως είχε ανακοινώσει στα τέλη του 2017 ο τέως Δήμαρχος Δ. Ζαμάνης. Η Διοίκηση Καλαφατέλη, πάντως, δεν βρήκε τίποτα σχετικό όταν ανέλαβε δυο χρόνια αργότερα, λέει στην Οδό Διονύσου ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδης. Ο ίδιος προσθέτει πως πλέον η Λ. Μαραθώνος, που διασχίζει την πόλη μας από την Εκάλη μέχρι την Εθνική Οδό, παρόλο που ανήκει στην Περιφέρεια, αντιμετωπίζεται από το Δήμο Διονύσου συνολικά, ουσιαστικά ενώνοντας τα δυο κομμάτια που από παλιά, προκαλλικρατικά, απασχολούσαν τις επιμέρους Κοινότητες. Γι’ αυτό έχει υποβληθεί για έγκριση και χρηματοδότηση στο Πρόγραμμα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ η σχετική μελέτη, στο πλαίσιο της οποίας θα αντιμετωπιστούν όσες απαλλοτριώσεις ιδιοκτησιών παραμένουν σε εκκρεμότητα και δεν έχουν ακόμη συντελεσθεί, φρενάροντας εδώ και πολλά χρόνια την υλοποίηση του έργου.