logo


Με τρεις ξεχωριστές χρηματοδοτήσεις, συνολικού ύψους 11,5 εκατομμυρίων ευρώ, πραγματοποιούνται και θα συνεχίσουν και τα επόμενα χρόνια οι ασφαλτοστρώσεις σε όλο το εύρος του οδικού δικτύου στο Δήμο Διονύσου.

Εδώ και λίγους μήνες πραγματοποιούνται εργασίες σε κεντρικούς, κυρίως, δρόμους σε όλες τις Κοινότητες, με εργολαβία που χρηματοδοτείται από Ίδιους Πόρους, συνολικού ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτή η εργολαβία χωρίζεται σε δυο εκτελεστικές συμβάσεις με την πρώτη να ολοκληρώνεται σιγά σιγά, αφού ασφαλτοστρώθηκαν πάνω από 70 δρόμοι. Ακολουθεί αμέσως μετά η δεύτερη εκτελεστική σύμβαση που σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Τεχνικής Υπηρεσίας περιλαμβάνει συνολικά την ασφαλτόστρωση σε μήκος 33.015 μέτρων οδικού δικτύου ή επιφάνεια 168.430 τετρ. μέτρων.

Ενδεικτικά, συνεργεία θα μπούν στον Άγ. Στέφανο και στις οδούς 25ης Μαρτίου, Κέννεντυ, Χρ. Σμύρνης, Ευξ. Πόντου, Καραϊσκάκη, Ολύμπου, Μακρυγιάννη, Παλαμά, Παπάγου, Καραολή Δημητρίου κ.λπ.

Στην Άνοιξη ασφαλτοστρώσεις θα γίνουν στην κεντρική πλατεία, και στις οδούς Ρ. Φεραίου, Πανοράματος, Ελ. Στρατού, Ιπποκράτους, Δεληγιάννη, Κρήτης, Βουτσέλη, Ακροπόλεως, Ανοίξεως- Σταμάτας, Κύπρου κ.λπ.

Στη Δροσιά και στις οδούς Αμαδρυάδων, Ανθουσών, Νίκης και Θυώνης.

Στην Κοινότητα Διονύσου, όπου πρόσφατα ασφαλτοστρώθηκαν κεντρικοί δρόμοι εκατέρωθεν της Λ. Διονύσου, η δεύτερη εκτελεστική σύμβαση προβλέπει ασφαλτοστρώσεις στις οδούς Πεζοναυτών, Μαγνησίας, Κίου- Κυβέλης, Στρ. Καρρά, Βοσπόρου, Αττάλλου, Λ. Δημοκρατίας με διάνοιξη τμήματος και Μουσών.

Το Κρυονέρι εμφανίζεται στη λίστα με τέσσερις δρόμους- Δάφνης, Πολυτεχνείου, Λ. Ανοίξεως και Πάρνηθος.

Το μεγαλύτερο ποσοστό ασφαλτοστρώσεων προβλέπεται στη σύμβαση αυτή για την Κοινότητα Σταμάτας, με μήκος κοντά στα 8000 μέτρα ή επιφάνεια 50.298 τετρ. μέτρων, για τις οδούς: Παπαδάκη, Τραπεζούντος, Μ. Αλεξάνδρου, Χίου, Πιπεροπούλου, Λ. Κων/λεως, Αγ. Ιωάννου, Μπουμπουλίνας, 28ης Οκτωβρίου, καθώς και στις οδούς Μαραθώνος, Πραστείου, Αγ. Σοφίας, Μ. Ασίας, στην πλατεία Αγ. Τιμόθεου και στο Κοιμητήριο, όπου προβλέπονται και διανοίξεις.

Στη Ροδόπολη, τέλος, οι ασφαλτοστρώσεις θα συνεχιστούν στις οδούς Καραϊσκάκη, 25ης Μαρτίου, Μαραθωνομάχων και Κολοκοτρώνη.

Μέχρι τον Ιούλιο υπολογίζει η Διοίκηση να έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος για το δεύτερο έργο των ασφαλτοστρώσεων, που προέρχεται από χρηματοδότηση 2,8 εκατομμυρίων ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης στο πλαίσιο του Προγράμματος “Βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας” στο Δήμο.

Το έργο αυτό, πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της Τεχνικής Υπηρεσίας, θα περιλαμβάνει δρόμους κυρίως ανάμεσα στη Ροδόπολη και στην Κοινότητα Διονύσου, “κουμπώνοντας” ουσιαστικά και ολοκληρώνοντας το έργο που σήμερα εκτελείται από Ίδιους Πόρους.

Ενδεικτικά αναφέρονται οι οδοί Καρκαβίτσα, Πορφύρα, Παπαδιαμάντη, Λ. Δημοκρατάς, Σολωμού, Καβάφη, Ραγκαβή, Βιζυηνού, Παλαμά, Μεθώνης, Μπουμπουλίνας, Κανάρη, Μαυρομιχάλη, Ικαρίας, Τσακάλωφ, Διάκου, Καραϊσκάκη, Ρ. Φεραίου, Κολοκοτρώνη, Μπότσαρη, Ξάνθου, Σκουφά, Ολύμπου, Μετεώρων, Χρυσοκελλαρείας, Αρκαδίας, Κορώνης και Μητρ. Κυδωνιών. Συνολικό μήκος στα 12.498 μέτρα ή επιφάνεια 93.487 τετρ. μέτρων.

Τέλος, αναμένεται η χρηματοδότηση έργου επιπλέον ασφαλτοστρώσεων από την Περιφέρεια, ύψους 3,7 εκατομμυρίων ευρώ, που όμως δεν αναμένεται να ξεκινήσει μέσα στο 2023.

Αξίζει εδώ να σημειωθεί πως το συνολικό μήκος του οδικού δικτύου στο Δήμο Διονύσου ανέρχεται σε 500 χιλιόμετρα, με δυο από τις κεντρικές αρτηρίες- τη Λ. Μαραθώνος και τη Λ. Διονύσου- να ανήκουν στην ευθύνη της Περιφέρειας. Εξαιτίας της άθλιας μέχρι σήμερα κατάστασης αυτού του οδικού δικτύου, έχουν δαπανηθεί από τον καλλικρατικό Δήμο Διονύσου χιλιάδες ευρώ ως αποζημίωση σε εποχούμενους για ζημιές των οχημάτων τους από τις λακούβες.