logo


Ικανοποιημένη εμφανίζεται η Δημοτική Αρχή από την προσέλευση κόσμου στο Πολιτιστικό Κέντρο του Αγ. Στεφάνου, χτες Δευτέρα 8 Μαΐου, όπου παρακολούθησαν τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής- αυτή τη φορά προς τους πολίτες- με το γενικό σύνθημα “Δημιουργούμε αξία για τον τόπο μας!” . Η αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη- παρά τη διεξαγωγή κρίσιμου ποδοσφαιρικού αγώνα την ίδια ώρα- ενώ οθόνη είχε στηθεί και εκτός του Πολιτιστικού, ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τον απολογισμό και όσοι προτίμησαν να παραμείνουν στον εξωτερικό χώρο.

Σημαντική ήταν η παρουσία αυτοδιοικητικών στελεχών από Δήμους, αλλά και από την Περιφέρεια Αττικής. Ήταν εκεί ο Δήμαρχοι Κηφισιάς Γ. Θωμάκος, Ωρωπού Γ. Γιασημάκης, Ν. Ηρακλείου Ν. Μπάμπαλος, Νίκαιας- Ρέντη Γ. Ιωακειμίδης, Περιστερίου Αν. Παχατουρίδης, Αχαρνών Σπ. Βρεττός, Φυλής Χρ. Παππούς, Παιανίας Ισ. Μάδης– καθώς και οι Πρόεδροι της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) και Ένωσης Δημάρχων Αττικής (ΕΝΔΑ) Γ. Μαρκόπουλος (Δήμος Γαλατσίου) και Π. Καμάρας (πρώην Δήμαρχος Πεύκης) αντιστοίχως.

Ο κ. Μαρκόπουλος, μάλιστα, χαιρέτισε την εκδήλωση αποδίδοντας τα εύσημα στο συνάδελφό του Δήμαρχο Διονύσου και υπογραμμίζοντας πως “ο Γιάννης Καλαφατέλης ζει και αναπνέει για την πόλη του”, ενώ για το αξιακό πλαίσιο και το ήθος του Δημάρχου μίλησε αμέσως μετά η Π. Ζούνη, ηθοποιός και άμισθη σύμβουλος πολιτισμού.

Παρόντες και οι Αντιπεριφερειάρχες Οικονομικών Ν. Πέππας, Πολιτικής Προστασίας Β. Κόκκαλης και Αν. Αττικής Θ. Αυγερινός. Δεν έλειψαν, τέλος, και οι παρουσίες υποψηφίων βουλευτών στις επερχόμενες εθνικές εκλογές, όπως του Τ. Αγγέλικα με τη Νέα Δημοκρατία, των Π. Ασπραδάκη, Σπ. Βρεττού, Γ. Σμέρου και Σ. Κατσίγιαννη με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και του Στ. Φωτόπουλου με την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ.

Στα 22 θετικά βήματα, που συντελέστηκαν στο Δήμο Διονύσου κατά το διάστημα των τριάμιση προηγούμενων ετών, με δράσεις και έργα συνολικής χρηματοδότησης άνω των 106 εκατομμυρίων ευρώ, αναφέρθηκε στην ομιλία του ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης, τονίζοντας πως τρεις ήταν οι άξονες, στους οποίους βασίστηκε η καθαρή εντολή από τους πολίτες πριν από κοντά τέσσερα χρόνια:

Δουλειά για να πάει ο Δήμος μπροστά

Σεβασμός και αξιοποίηση του δημοτικού χρήματος

Νέοι δρόμοι ανάπτυξης

Παραθέτοντας αναλυτικά στοιχεία για τα παραπάνω 22 βήματα, όπως είχε κάνει και λίγες ημέρες νωρίτερα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος δήλωσε περήφανος να κοιτάει τους πολίτες στα μάτια, μια που αποδεδειγμένα οι τρεις αυτοί στόχοι, παρά τις δυσκολίες στην κυβερνησιμότητα, την πανδημία, τις πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές, την ενεργειακή κρίση και βέβαια τα προβλήματα δεκαετιών που μαστίζουν το Δήμο Διονύσου, υλοποιήθηκαν και βάζουν την πόλη σε τροχιά προόδου, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Καλαφατέλης προσέθεσε επιπλέον πως η Διοίκησή του καταπιάστηκε με όλα ανεξαιρέτως τα προβλήματα του Δήμου, χωρίς να τα κρύψει κάτω από το χαλί και κάλεσε τους δημότες να αρνηθούν δεύτερες σκέψεις και πισωγυρίσματα: “Η δημοτική μας Αρχή έχει τη βούληση αλλά και την εμπειρία να ολοκληρώσει το έργο που ξεκίνησε και να πει τον τόπο μπροστά” κατέληξε χειροκροτούμενος από τους παρισταμένους.

Στον απολογισμό παρευρέθηκαν επίσης οι Τ. Μπάσης και Δ. Κωστάκης, δημοτικοί σύμβουλοι από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, οι πρώην δημοτικοί σύμβουλοι Λ. Παπαπαναγιώτου, Π. Μπιτάκος, Ν. Παππάς, Γ. Κανατσούλης, Σπ. Σπηλιώτης, Γ. Ζυγούνας, Κ. Κοντάκης και Αν. Στασινοπούλου, οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων Αγ. Στεφάνου Δ. Μπαμπανίκας, Δροσιάς Χ. Ποτίδης και Κρυονερίου Η. Χιώτης, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Διονύσου Ν. Πίλτσης και Ε. Γαλαίου αντιστοίχως, καθώς και πολλοί τοπικοί σύμβουλοι από όλες τις Κοινότητες του Δήμου.