logo


Νέο Πολιτιστικό Σωματείο ο ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ- ΠΥΡΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κάνει την εμφάνισή του στην πόλη μας. Και θα είναι ιδιαιτέρως ηχηρή, μια που μετά από δουλειά ενός και πλέον χρόνου ανεβάζει την παράσταση- εμβληματική ταινία του ελληνικού κινηματογράφου- “Τα Κόκκινα Φανάρια” για οκτώ παραστάσεις στο Κρυονέρι.

Το φιλόδοξο εγχείρημα ανήκει στον Γ. Κομνηνάκη, που για πρώτη φορά “βουτάει” σε μιας μεγάλης κλίμακας σκηνοθετική δουλειά για ενήλικες, όπως δηλώνει ο ίδιος, ενώ παίζει και στο έργο.

“Μικρό παιδί ήμουν, έβλεπα την ταινία στην τηλεόραση. Μουσικές που χαράζουν σαν γυαλί, ένα casting που πρωταγωνίστησε στο θέατρο και το σινεμά για τα επόμενα 35 χρόνια. Η νεοελληνική ομορφιά του απλού, η αξία του στοιχειώδους, η λεβεντιά, η εκμετάλλευση. Καθαροί, αρχετυπικοί χαρακτήρες. Και διλήμματα. Είναι η πόρνη εξ ορισμού ανήθικη; Μπορεί ένας προαγωγός να έχει καρδιά; Τι είναι η επιτυχία; Πού φωλιάζει η αγάπη; Τι ρόλο παίζει η θρησκεία σε όλα αυτά”; γράφει ο κ. Κομνηνάκης για την παράσταση.

Οι ηθοποιοί είναι ερασιτέχνες, τα σκηνικά συνέλαβαν και κατασκεύασαν η Φ. Μπλούκα και ο Χ. Γαλάνης. Κίνηση δίδαξε ο Μ. Ισαακίδης και η Χ. Ελευθεριάδη. Στα φώτα θα είναι ο Θ. Δούλας, ενώ τα κοστούμια επιμελήθηκε η Αγγ. Μπέσση. Στο μακιγιάζ η Ηλ. Μόρου. Τη μουσική επιμελήθηκαν οι Γ. Κομνηνάκης και η Αφ. Σφαιροπούλου. Στούντιο ηχογράφησης Ρ. Χατζή.

Επί σκηνής, οι Αφ. Σφαιροπούλου, Ηλ. Μόρου, Μ. Στίνη, Φρ. Παναγιωτίδου, Β. Κωβαίος, Άν. Άνθης, Ξ. Τσούμα, Στ. Απόκοτος, Μ. Τόρης, Στρ. Χαβιαρόπουλος, Κ. Τσαφίτσας, Στρ. Άνθης, Ν. Παππά και ο κ. Κομνηνάκης.

Οι συντελεστές ευχαριστούν θερμά την Ιφ. Λέκκα, ανηψιά του Αλ. Γαλανού, για την εμπιστοσύνη της και την παραχώρηση των πνευματικών δικαιωμάτων.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

Πολιτιστικό Κέντρο Κρυονερίου

Παρασκευές 12,13,14 Μαΐου

Σάββατα 19 και 20 Μαΐου

Κυριακές 26,27,28 Μαΐου

Είσοδος 7 ευρώ

Κατάλληλο άνω των 12 ετών

Τηλέφωνο κρατήσεων 690 6052599