logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Συνεδρίαση Απολογισμού

Όσοι πολίτες – λιγότεροι από 30 – είχαν την Ιώβειο υπομονή να παρακολουθήσουν την τοποθέτηση του Δημάρχου στον κατ’ ευφημισμό απολογισμό των πεπραγμένων της ΔΑ απογοητεύτηκαν πλήρως για το περιεχόμενο της ομιλίας του.

Ο Δήμαρχος κατέβαλε φιλότιμη προσπάθεια σε μια αγχώδη ομιλία 45 λεπτών να εμπλέξει βασικές έννοιες όπως τον απολογισμό με τον προγραμματισμό, που αφορά στο μέλλον του Δήμου. Δυστυχώς για τον ίδιο, όμως, κανείς δεν έμεινε ικανοποιημένος από τον απολογισμό του και κάνεις δεν εμπιστεύεται πλέον τον προγραμματισμό του. Προκαλεί εντύπωση το γεγονός πως στην -σημειωτέον- νευρική ομιλία του κυριάρχησαν ρήματα και εκφράσεις όπως πχ διεκδικούμε, προχωρούμε, εξετάζουμε, σχεδιάζουμε, ξεκινάμε, μελετάμε… κλπ, προσδίδοντας προεκλογικό χαρακτήρα σε μια ειδική δημόσια συνεδρίαση που συνεκλήθη μετά από πολλά χρόνια παραβιάζοντας κάθε θεσμική πρόνοια και ουσιαστικές διατάξεις του Κανονισμού Λειτουργίας του ΔΣ.

Ως Νέος Διόνυσος είχαμε εξαρχής με σαφήνεια επισημάνει όλα τα θέματα παραβίασης του κανονισμού. Συνεπώς, σε μια παρατύπως συγκληθείσα συνεδρίαση, όπως συνομολογήθηκε και από όλες τις άλλες δημοτικές παρατάξεις, δεν είχε κανένα νόημα να συμμετέχουμε ούτε να δώσουμε προσχήματα νομιμοφάνειας. Θα ήταν προτιμότερο όλες οι δημοτικές παρατάξεις να είχαμε επιμείνει στην αναβολή, ώστε θεσμικά να τηρηθούν οι προβλεπόμενες από τον Κανονισμό ΔΣ διατάξεις.

Ως Νέος Διόνυσος έχουμε τοποθετηθεί σαφώς για όλα τα βασικά προβλήματα της πόλης (το δασικό – οικιστικό, για τα λατομεία, για τα έργα υποδομής, όπως το αντιπλημμυρικό -αποχετευτικό – ύδρευση, φωτισμός, οδικοί άξονες, καθαριότητα, ανακύκλωση) και δεν θεωρούμε πως η εκ νέου κατάθεση των προτάσεών μας – με την ευκαιρία της ειδικής συνεδρίασης – ήταν αναγκαία.

Ως Νέος Διόνυσος έχουμε καταθέσει προτάσεις που περιλαμβάνουν θεσμικές αλλαγές , σχετικά με τη δημοκρατική λειτουργία των αρμοδίων οργάνων, οι οποίες δύνανται να εξασφαλίσουν ουσιαστική λογοδοσία και διαφάνεια με αξιοποίηση της νέας τεχνολογίας. Οι μονόλογοι τόσο της Δημοτικής Αρχής που θεωρεί ότι πράττει αποκλειστικά το άριστο, όσο και δυστυχώς εκείνων που κηρύττουν μεν ανένδοτο αγώνα, αλλά τελικά συμμετέχουν στις παράτυπες και αντικανονικές συνεδριάσεις – όπως και οι ίδιοι τις χαρακτηρίζουν – πρέπει να εξαλειφθούν και να αντικατασταθούν από συνθέσεις και σοβαρή προετοιμασία ενός προγράμματος ρεαλιστικού, που θα μπορεί να υλοποιηθεί με συστηματική εποπτεία μέσα σε ένα σαφώς προσδιορισμένο χρονικό πλαίσιο.

Προς αυτή την κατεύθυνση η παράταξη  Νέος Διόνυσος εργάζεται μεθοδικά.