logo


Ομόφωνα από το Τοπικό Συμβούλιο επανεξελέγη Πρόεδρος της Κοινότητας Δροσιάς ο Χ. Ποτίδης στην ειδική συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 28 Απριλίου. Υπενθυμίζεται ότι, με βάση πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση του ΥΠΕΣ, 3 Κοινότητες του Δήμου Διονύσου- Άγ. Στέφανος, Δροσιά και Άνοιξη- υποχρεώθηκαν σε επανεκλογή του Προέδρου, με τους τοπικούς συμβούλους να καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα στους πρώτους σε ψήφους συναδέλφους τους από τους δυο επικρατέστερους συνδυασμούς στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2019.

Όπως λίγες μέρες νωρίτερα στον Άγ. Στέφανο, έτσι και στη Δροσιά τα μέλη του Τοπικού Συμβουλίου κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα στον κ. Ποτίδη (ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο στις εκλογές του 2019) και τον Χ. Ιωαννίδη (Δύναμη Ευθύνης). Ο τελευταίος απέσυρε τελικά την υποψηφιότητά του, ενώ η Αιμ. Πανταζή δήλωσε παρούσα και δεν συμμετείχε στην ψηφοφορία. Η καταμέτρηση των ψήφων ανέδειξε τον κ. Ποτίδη ομόφωνα Πρόεδρο για τους υπόλοιπους 8 μήνες της παρούσας θητείας.

Ειδική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε την ίδια ημέρα και στην Άνοιξη, με τα μέλη του εκεί Τοπικού Συμβουλίου να ψηφίζουν ανάμεσα στον νυν Πρόεδρο Χ. Πιπέρη (ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο) και τον Γ. Κομνηνάκη (Δύναμη Ευθύνης), ο οποίος απέσυρε την υποψηφιότητά του, με αποτέλεσμα ο κ. Πιπέρης να συνεχίσει ομόφωνα τη θητεία του ως Προέδρου με 6 ψήφους (σ.σ. από τη συνεδρίαση απουσίαζε η Α. Λουκάτου).