logo


Χθες Τρίτη 2 Μαΐου, η Οικονομική Επιτροπή αποφάσισε να αποζημιώσει συμπολίτη του οποίου το όχημα έπαθε ζημιά από κάδο απορριμμάτων που έπεσε επάνω του λόγω του σφοδρού ανέμου. Αύριο, Πέμπτη 4 Μαΐου, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής θα συζητηθεί η χωροθέτηση 54 συνολικά κάδων των 1100 λίτρων- ανακύκλωσης και οικιακού απορρίμματος- μηχανικής αποκομιδής, καθώς και η τοποθέτηση συστήματος σταθεροποίησής τους (bump stop).

Το θέμα φέρνει ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Μ. Κόκκαλης, στον οποίο ανήκει η εισήγηση και για το αμέσως επόμενο θέμα, που αφορά στη χωροθέτηση συστημάτων υπόγειων κάδων οικιακού απορρίμματος. Στο Δήμο Διονύσου από το 2020, και με βάση απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής την ίδια χρονιά, έχουν τοποθετηθεί 6- από τα συνολικά 19 προβλεπόμενα- τέτοια συστήματα υπόγειων κάδων, στον Άγ. Στέφανο, στη Δροσιά, στην Άνοιξη, στο Κρυονέρι και στη Ροδόπολη, μετά και από υπόδειξη των Τοπικών Συμβουλίων. Εντωμεταξύ ο Δήμος προχώρησε σε νέα διαγωνιστική διαδικασία προμήθειας συστημάτων υπόγειων κάδων και ζήτησε και πάλι τις υποδείξεις των Τοπικών Συμβουλίων για τη χωροθέτησή τους, που ανταποκρίθηκαν- αυτή τη φορά και ο Διόνυσος και η Σταμάτα- με 35 επιπλέον σημεία. Στην εισήγησή του ο κ. Κόκκαλης ζητεί την επικαιροποίηση της απόφασης του 2020, ως προς τα σημεία που δεν έχουν τοποθετηθεί συστήματα, καθώς και την έγκριση των επιπλέον προτάσεων από τις Κοινότητες.

Στην Ημερήσια διάταξη των 8 θεμάτων περιλαμβάνεται ακόμη η κυκλοφοριακή μελέτη στο κέντρο του Αγ. Στεφάνου, και πιο συγκεκριμένα γύρω από τα 4 Νηπιαγωγεία της περιοχής,  δίπλα στις γραμμές του ΟΣΕ, όπου δημιουργείται καθημερινά κυκλοφοριακό κομφούζιο, με κίνδυνο για εποχούμενους και πεζούς, ανάμεσά τους και τα μικρά παιδιά με τους γονείς τους. Σύμφωνα με την εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας, που υπογράφει ο Αντιδήμαρχος Στ. Κριεμάδης, στόχος είναι η εκπόνηση συνολικής κυκλοφοριακής μελέτης για όλο το Δήμο. Μέχρι τότε, όμως, στο συγκεκριμένο σημείο “οι κινήσεις πραγματοποιούνται σε τυχαίες τροχιές… ευάλωτοι χρήστες διασχίζουν ανεξέλεγκτα τις οδούς… η τακτοποίηση της κυκλοφορίας είναι απαραίτητη… η οδική ασφάλεια κρίνεται ως ανεπαρκής” σταχυολογούμε από την εισήγηση. Έτσι, και στο πλαίσιο του έργου των ασφαλτοστρώσεων, ο ανάδοχος, με τη βοήθεια συγκοινωνιολόγου, συνέταξε κυκλοφοριακή μελέτη κυκλικού κόμβου επί των οδών Ηρ. Πολυτεχνείου- Πεντζερίδη- Αγ. Λαύρας, με τις προτεινόμενες παρεμβάσεις να ανέρχονται στις 40.000 ευρώ περίπου, κόστος που θα πληρωθεί από τις πιστώσεις του έργου των ασφαλτοστρώσεων.

Τέλος, 15 δέντρα- 14 πεύκα και 1 πλάτανος- προτείνεται να κοπούν μέσα στο χώρο του περιμετρικού στίβου στο ανοιχτό γήπεδο ποδοσφαίρου της Κοινότητας Διονύσου, ώστε να επιστρωθεί με ειδικό τάπητα και να αδειοδοτηθεί η εγκατάσταση για τη διεξαγωγή αγώνων, στο πλαίσιο του εκτελούμενου έργου για την επισκευή των αθλητικών εγκαταστάσεων σε Δροσιά, Διόνυσο, Άνοιξη και Άγ. Στέφανο. Σύμφωνα με την εισήγηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών, οι ρίζες των δέντρων εμποδίζουν την ομαλή διάστρωση του τάπητα, ενώ οι κορμοί τους βρίσκονται πολύ κοντά στον τάπητα και εκτός ορίων ασφαλείας, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Όσα δέντρα κοπούν, θα αντικατασταθούν με άλλα σε διαφορετικά σημεία του χώρου, διαβεβαιώνει ο Αντιδήμαρχος.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 9 το πρωί με τηλεδιάσκεψη, ενώ η Ημερήσια Διάταξη αναλυτικά έχει ως εξής:

Ενημερώσεις- Ανακοινώσεις

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση εισόδου – εξόδου οχημάτων επί της οδού Ασκληπιού της Δ.Κ. Κρυονερίου για την εγκατάσταση της εταιρείας “DEMO A.B.E.E.” (Κτίριο Δ’)

ΘΕΜΑ 2ο: Διατύπωση σύμφωνης γνώμης για την έγκριση απότμησης – υποβιβασμού στάθμης πεζοδρομίου επί της Λεωφ. Κρυονερίου στη Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου σε θέση του υπό ίδρυση μικτού πρατηρίου υγραερίου και υγρών καυσίμων με πλυντήριο αυτοκινήτων της εταιρείας «PROGAS E.E.»

ΘΕΜΑ 3ο: Λήψη απόφασης για την κοπή δέντρων στο ανοικτό γήπεδο ποδοσφαίρου και στίβου της Δ.Κ. Διονύσου στα πλαίσια του έργου: “ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ”.

ΘΕΜΑ 4ο: Λήψη απόφασης για τη Χωροθέτηση Κάδων Απορριμμάτων & Ανακύκλωσης μηχανικής αποκομιδής και Τοποθέτηση bump stop (στοπ τροχών τύπου park it ) με ανακλαστήρες.

ΘΕΜΑ 5ο: Λήψη απόφασης για τη Χωροθέτηση Εγκατάστασης Συστημάτων Υπόγειων Κάδων Οικιακών Απορριμμάτων.

ΘΕΜΑ 6ο: Έγκριση ή μη κοπής δέντρων που φύονται σε κοινόχρηστους χώρους του Δήμου.

ΘΕΜΑ 7ο: Εξέταση αιτημάτων για κλάδεμα και κοπή δέντρων λόγω έκτακτων συνθηκών.

ΘΕΜΑ 8ο: Έγκριση της: «ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΥΚΛΙΚΟΥ ΚΟΜΒΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΗΡ. ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ – ΠΕΝΤΖΕΡΙΔΗ – ΑΓ. ΛΑΥΡΑΣ ΤΗΣ Δ.Κ. ΑΓ. ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ».