logo


«Παράτυπη» χαρακτηρίζει ο Εύπολις την πρόσκληση για την αυριανή (4/5) συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με μοναδικό θέμα τον απολογισμό πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής Διονύσου, την οποία κατηγορεί για επικοινωνιακές πρακτικές παραπλάνησης του πολίτη, με στόχο να παρουσιάσει τη δική της, εικονική, πραγματικότητα. Στο σχετικό Δελτίο Τύπου, πάντως, δεν διασαφηνίζεται αν η παράταξη της μειοψηφίας εξετάζει το ενδεχόμενο της μη συμμετοχής της στη συνεδρίαση, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο «Νέος Διόνυσος»:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σκέτος  παραλογισμός ο «απολογισμός πεπραγμένων» της Δημοτικής Αρχής…

Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας σχετικά με τον Απολογισμό των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής, αντιγράφοντας από τον κανονισμό για ενημέρωση  των πολιτών:

«Το Δημοτικό Συμβούλιο συνεδριάζει κάθε χρόνο σε ειδική δημόσια συνεδρίαση, σύμφωνα με το άρθρο 217 του Ν. 3463/2006, όπου γίνεται απολογισμός των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής σε ό, τι αφορά την διοίκηση του Δήμου, την εφαρμογή του ετήσιου προγράμματος δράσης και την εν γένει οικονομική κατάσταση του δήμου. Στην ίδια συνεδρίαση παρουσιάζεται από τον Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης η ετήσια έκθεσή του. Η ειδική δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου γίνεται μέχρι τέλος Ιουνίου και ανακοινώνεται δεκαπέντε (15) τουλάχιστον ημέρες νωρίτερα, με κάθε πρόσφορο τρόπο, με ευθύνη του Προέδρου. Σε αυτήν καλούνται οι κάτοικοι και όλοι οι φορείς της πόλης. Το Δημοτικό Συμβούλιο επιλέγει τον προσφορότερο χώρο για τη διεξαγωγή της ανωτέρω συνεδρίασης. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου επιμελείται σε συνεργασία με το Δήμαρχο και τις αρμόδιες υπηρεσίες, για τη σωστή οργάνωση της συνεδρίασης και την εμπεριστατωμένη σύνταξη του απολογισμού των πεπραγμένων της Δημοτικής Αρχής στους τομείς που αφορούν την οικονομική κατάσταση, τη Διοίκηση του Δήμου και την εφαρμογή του προγράμματος δημοτικής δράσης. Με ευθύνη του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου πέντε (5) μέρες πριν από τη συνεδρίαση βρίσκονται στη διάθεση των δημοτικών παρατάξεων το κείμενο του απολογισμού πεπραγμένων με όλα τα στοιχεία που το συνοδεύουν.»

Δεν θα αναλύσουμε τα παραπάνω προβλεπόμενα γιατί δεν έχει εφαρμοστεί ο κανονισμός, ούτε καν στα τυπικά. Καλούμαστε λοιπόν να πάμε σε μία κάλπικη συνεδρίαση,  επί της ουσίας παράτυπη και προσχηματική. Και να νομιμοποιήσουμε με την παρουσία μας στο Δ.Σ. τη Δημοτική αρχή που, μονίμως, παρανομεί και εξαπατά τόσο τους δημοτικούς συμβούλους των παρατάξεων, που εκπροσωπούν, στο σύνολο τους, την πλειοψηφία των πολιτών του Δήμου μας, ενώ, καταστρατηγεί και τους Κανονισμούς προσβάλλοντας το κύρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Παράλληλα ο Δήμαρχος, λίγες ημέρες μετά την συνεδρίαση του Δ.Σ. , οργανώνει επικοινωνιακή φιέστα (απολογισμού) καθαρώς προεκλογικού χαρακτήρα μετά από τριάμισι χρόνια, για να παρουσιάσει το «μαύρο άσπρο»!  Την συγκεκριμένη «φιέστα  απολογισμού» την διαφημίζει τόσο στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου όσο και με πληρωμένες καταχωρίσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αναρωτιόμαστε  και ζητάμε απαντήσεις αν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου  της 4/5/2023   έχει τύχει της αντίστοιχης  προώθησης με την  «φιέστα  απολογισμού».

Έχει δημοσιευθεί κάπου αλλού εκτός των e-mail των Δημοτικών Συμβούλων;

Έχει  προωθηθεί με όλα τα πρόσφορα μέσα;

Έχουν σταλεί προσκλήσεις στα Τοπικά Συμβούλια;

Έχουν ενημερωθεί οι συλλογικοί φορείς, αθλητικοί, πολιτιστικοί, εξωραϊστικοί σύλλογοι, σωματεία, σύλλογοι γονέων, ενοριακές επιτροπές κλπ;

Έχει ενημερωθεί η Επιτροπή Διαβούλευσης;

Έχουν ενημερωθεί όλοι οι ανωτέρω προκειμένου η συνεδρίαση του Δ.Σ. να έχει την ευρεία ενημέρωση ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να την παρακολουθήσει και να ακούσει όλες τις απόψεις;

Οι απαντήσεις στα ερωτήματα θα επαληθεύσουν την προσχηματική διαδικασία που επέλεξε ο Δήμαρχος  να χειριστεί άλλο ένα σοβαρό θέμα. Επιλέγει επικοινωνιακές πρακτικές και τεχνάσματα παραπλάνησης των πολιτών! Τα «θα» και τα «όχι μεν αλλά» που θα ακουστούν, είναι για το δικό του κοινό,  περιορισμένης εμβέλειας χωρίς την παρουσία άλλων που θα του χαλάσουν την εικονική πραγματικότητα που θέλει να παρουσιάσει.

Η καθημερινότητα του πολίτη όλα αυτά τα χρόνια, χωρίς απολογισμούς, είναι: Σκουπίδια, κλαδιά πεταμένα εδώ κι εκεί, αποχέτευση τριτοκοσμική, δρόμοι απαράδεκτοι, πεζοδρόμια ανύπαρκτα, φωτισμός ελλιπής, απευθείας αναθέσεις κατά το δοκούν για ήσσονος σημασίας έργα, ανασφάλεια και ελλιπή προστασία, κατασπατάληση δημοτικού χρήματος κλπ

Ο πραγματικός «Απολογισμός» του Δημάρχου είναι αυτό που ζει καθημερινά ο Δημότης και όχι η φιέστα της Δευτέρας!

Δηλώνουμε ότι η πρόσκληση για το Δημοτικό Συμβούλιο της 4/5/2023  είναι ΠΑΡΑΤΥΠΗ.  Θυσιάζουν την ουσία χάριν της προεκλογικής σκοπιμότητας, της μικροπολιτικής των στενών συμφερόντων.

Οι πολίτες έχουν γυρίσει την πλάτη στον Δήμαρχο, δεν ανέχονται τον λαϊκισμό και την παραπλάνηση απ΄ όπου κι αν προέρχεται. Οι Δημότες απαιτούν ουσία, έργα και όχι λόγια.

Το τρίπτυχο διαφάνεια, εποπτεία, λογοδοσία μέσα από δια-παραταξιακή συνεννόηση, διασφαλίζει την αποτελεσματική λειτουργία των οργάνων τής διοίκησης, αλλά, κυρίως την εφαρμογή και υλοποίηση των στόχων με τελικό αποδέκτη τον πολίτη και την ποιότητα ζωής του.

Με πραγματικό αίσθημα ευθύνης, ειλικρίνεια και αντίληψη πολιτικής ηθικής, δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε μικροπολιτικές πρακτικές προεκλογικού χαρακτήρα, προσωπικού οφέλους και φτηνής προπαγάνδας.

Κωστής Δ. Κουριδάκης

Υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου επικεφαλής «Εύπολις»