logo


Εκεί που σταμάτησαν στη Ροδόπολη, ξεκίνησαν οι ασφαλτοστρώσεις για την Κοινότητα Διονύσου, που μάλιστα θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο δυο εργολαβιών.

Η πρώτη εκτελείται ήδη σε δρόμους στο εύρος όλης της πόλης, όπως για παράδειγμα στη Δροσιά, στην Άνοιξη και στον Άγ. Στέφανο, έχει συνολικό προϋπολογισμό 5 εκατομμυρίων ευρώ και αυτή τη στιγμή εκτελείται η πρώτη εκτελεστική σύμβαση, ύψους 3,1 εκατομμυρίων ευρώ. Στο πλαίσιό της θα ασφαλτοστρωθούν στην περιοχή της Κοινότητας Διονύσου οι οδοί Κοραή, Κυδωνιών, Αιολίδος και Κίου. Σύμφωνα, μάλιστα με δηλώσεις του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Στ. Κριεμάδη στην Οδό Διονύσου, σήμερα το βράδυ το συνεργείο του εργολάβου θα ασφαλτοστρώσει την οδό Κυδωνιών μπροστά από το 2ο Δημοτικό Διονύσου ενώ αύριο το πρωί, Σάββατο 29/4, θα φρεζάρει τη Λεωφόρο Αιολίδος.

Η δεύτερη εργολαβία, προϋπολογισμού 2,8 εκατομμυρίων ευρώ, έρχεται με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και αφορά στη βελτίωση της οδικής ασφάλειας κυρίως στην Κοινότητα Διονύσου, και του συνόλου των δρόμων στο κομμάτι ανάμεσα στη Μητρ. Κυδωνιών και την Καΐρη μέχρι τα όρια της Ροδόπολης και δεξιά μέχρι και τα Λατομεία.

Στη διαδικασία, πάντως, της ασφαλτόστρωσης των δρόμων, «που όμοιά της δεν είχε γίνει για 50 χρόνια στην πόλη» δεν σταματά να επαναλαμβάνει η Διοίκηση του Δήμου, δεν λείπουν και τα απρόοπτα, όπως το πρόσφατο ατύχημα του συμπολίτη από τη Δροσιά που βρέθηκε με σφηνωμένη τη ρόδα του οχήματός του σε όρυγμα από φρεάτιο. Ή των διαμαρτυριών από κατοίκους στο Διόνυσο που θέλουν την καθυστέρηση της ασφαλτόστρωσης προκειμένου να πραγματοποιηθούν πρώτα οι συνδέσεις με την αποχέτευση (σ.σ. υπενθυμίζεται πως το ζήτημα των συνδέσεων, είτε με την αποχέτευση είτε με τις οπτικές ίνες, σε σχέση με τις ασφαλτοστρώσεις αποτελούσε δίλημμα για τη Δημοτική Αρχή, όπως είχε αναφέρει ο Αντιδήμαρχος σε συνέντευξή του στην Οδό Διονύσου). Ή ακόμη την αντίδραση κατοίκου της Δροσιάς που διαμαρτυρήθηκε για την ασφαλτόστρωση, επειδή επιτρέπει στους οδηγούς να αναπτύσσουν μεγαλύτερες ταχύτητες, και ζήτησε να ανοίξουν πάλι οι λακούβες!