logo


Η αποδοχή των μελών του Τοπικού Συμβουλίου Αγ. Στεφάνου στο πρόσωπο του Δ. Μπαμπανίκα ήταν σχεδόν καθολική, όπως αποδείχθηκε στη χθεσινή (26/4) ειδική συνεδρίαση του Σώματος, που πραγματοποιήθηκε για την εκλογή Προέδρου, ακολουθώντας τις επιταγές του νέου εκλογικού νόμου για τις Κοινότητες.

Στη μυστική ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Πολιτιστικού Αγ. Στεφάνου, τα 9 μέλη του Τοπικού Συμβουλίου- άπαντα παρόντα- κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα στον νυν Πρόεδρο και τον Γρ. Ίσσαρη, που ήταν πρώτος σε ψήφους στο ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο των εκλογών του 2019. Τα αποτελέσματα ανέδειξαν τον κ. Μπαμπανίκα Πρόεδρο, με 6 ψήφους, για το υπόλοιπο της θητείας που λήγει στις 31 Δεκεμβρίου του 2023, ενώ ένας σύμβουλος ψήφισε υπέρ του κ. Ίσσαρη. Βρέθηκαν ακόμη ένα άκυρο και ένα λευκό ψηφοδέλτιο.

Υπενθυμίζεται πως η παραπάνω διαδικασία επιβλήθηκε με τον πρόσφατο Ν. 5043/2023 για όσες Κοινότητες (σ.σ. πάνω από 700 σε όλη τη χώρα και τρεις στο Δήμο Διονύσου) δεν είχαν εξασφαλίσει την εκλογή Προέδρου με ποσοστό 50%+1. Χρειάστηκε, τότε, εγκύκλιος του ΥΠΕΣ που όριζε ότι σε Κοινότητες με πληθυσμό άνω των 300 κατοίκων, Πρόεδρος είναι ο σύμβουλος του πρώτου σε εκλογική δύναμη Συνδυασμού στην Κοινότητα, ο οποίος έλαβε τους περισσότερους σταυρούς προτίμησης, μετά και από την επικύρωση του αποτελέσματος από το Πρωτοδικείο.

Τη διαδικασία της ειδικής συνεδρίασης για την εκλογή Προέδρου αναμένεται να ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες και η Δροσιά και η Άνοιξη, με τα μέλη του Τοπικού Αγ. Στεφάνου, πάντως, να εμφανίζονται τουλάχιστον απογοητευμένα από τη μέχρι τώρα θητεία τους: “Ωραία, εκλέξαμε Πρόεδρο. Να ελπίζουμε πως τώρα θα μας δώσουν και αρμοδιότητες ή πάλι θα ασχολούμαστε με ταφές και εκταφές;” αναρωτιούνταν χαρακτηριστικά και μάλλον σκωπτικά.