logo


Σε έκταση 45 στρεμμάτων, στο χώρο όπου παλαιότερα λειτουργούσαν φυτώρια του Δασαρχείου, θα στεγασθεί το πρώτο Νοσοκομείο περίθαλψης άγριας πανίδας! Ο χώρος, ιδιοκτησίας Δασαρχείου, που βρίσκεται μετά το Γερμανικό Νεκροταφείο προς Νέα Μάκρη,  παραχωρήθηκε, μετά από υπογραφή μνημονίου με το Υπουργείο Περιβάλλοντος, στο Σύλλογο Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής ΑΝΙΜΑ. Χθες Τρίτη 25 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η παράδοση και παραλαβή του χώρου, παρουσία του υφυπουργού ΠΕΝ Γ. Αμυρά. Ο Δήμαρχος Διονύσου Γ. Καλαφατέλης που παραβρέθηκε, γράφει σχετικά σε ανάρτησή του στο facebook:

Το πρώτο Νοσοκομείο περίθαλψης Άγριας Πανίδας της χώρας δημιουργείται στο Δήμο μας!
Παραχωρήθηκαν 45 στρέμματα έκτασης που υπήρχαν τα παλιά φυτώρια του Δασαρχείου, στο ΑΝΙΜΑ – Σύλλογος Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής.
Υπογράφτηκε μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του ΑΝΙΜΑ και του Υπουργείου Περιβάλλοντος προκειμένου να δημιουργηθεί το Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων.
Καθαρίσαμε τον περιβάλλοντα χώρο αλλά και τους εσωτερικούς χώρους.
Επ’ αφορμής των εγκαινίων, ελευθερώσαμε 2 γεράκια και 2 φιδαετούς.
Το Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων βρίσκεται επί της οδού Διονύσου μετά το γερμανικό νεκροταφείο. #Διόνυσος
Η ίδρυση του Νοσοκομείου εκτιμάται πως θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη στην πόλη, τόσο από τουριστικής πλευράς, με τις επισκέψεις σχολείων και φορέων, όσο και από περιβαλλοντικής σκοπιάς, μια που προβλέπεται και να ενισχυθεί η πυροπροστασία στην περιοχή αλλά και να εγκατασταθεί μια κατ’ εξοχήν ήπια παρέμβαση στο Πεντελικό. Αξιοπερίεργο πάντως παραμένει το γεγονός πως ουδείς ενημερώθηκε για την εξέλιξη αυτή, που κατά πληροφορίες της Οδού Διονύσου, συζητείτο ανάμεσα στο ΑΝΙΜΑ και το Υπουργείο για πάνω από 2 μήνες.