logo


*Γράφει ο Π. Γεωργιάδης, Ιδρυτικό Μέλος της Παράταξης “Νέος Διόνυσος”- Ομότιμος Καθηγητής Πληροφορικής Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ)


Η καινοτομία δεν είναι στιγμιαία, ούτε υπόθεση  μιας μόνο ημέρας. Η καινοτομία είναι η διαρκής αναζήτηση νέων μεθόδων και υπηρεσιών που βελτιώνουν την καθημερινότητά μας και κατ’ επέκταση την ποιότητα απασχόλησης και διαβίωσης. Η καινοτομία προϋποθέτει καλύτερη εκπαίδευση, περισσότερο ουσιαστική και διερευνητική παιδεία, απαλλαγμένη από κοινοτυπίες και ξερές αναφορές στο όποιο παρελθόν που έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Το μέλλον δεν είναι αύριο, το μέλλον  είναι παρόν. Η τεχνική νοημοσύνη επελαύνει.

Με τις θετικές και τις αρνητικές επιπτώσεις σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης δραστηριότητας και ιδιαίτερα στην αναζήτηση εργασίας που απαιτεί νέες δεξιότητες για να μην οδηγηθούμε σε στρατιές ανεργίας και κοινωνικές αναταράξεις.

Για να είμαστε περισσότερο πρακτικοί και προωθητικοί στις νέες ιδέες, ας γνωστοποιήσουμε στους δημότες τους παρακάτω συνδέσμους

https://nationaldigitalacademy.gov.gr/

https://nationaldigitalacademy.gov.gr/faq

https://www.act.nationaldigitalacademy.gov.gr/

που αφορούν πρωτοβουλίες της Εθνικής Ακαδημίας Ψηφιακών Ικανοτήτων.

Μεγάλο πλήθος ελεύθερων διαδικτυακών μαθημάτων από τις απλούστερες βασικές έννοιες μέχρι τις πλέον προηγμένες τεχνικές ανάλογα με τις δεξιότητες και τις επιδιώξεις κάθε “μαθητευόμενου καινοτόμου”, παραδείγματος χάριν:

-Κινητές συσκευές, κοινωνικά δίκτυα, εφαρμογές επικοινωνίας, εργασία από το σπίτι.

-Ψηφιακό μάρκετινγκ, σύγχρονο επιχειρηματικό πλαίσιο.

-Υπολογιστικό Νέφος, Τεχνητή Νοημοσύνη,  Μηχανική Μάθηση, Μεγάλα Δεδομένα.

Η δημοτική παράταξη «Νέος Διόνυσος», αλλά και κάθε παράταξη και κάθε συλλογική οργάνωση, που θέλει να κομίζει το νέο και το καινοτομικό στο πρόγραμμά της οφείλει να πρωτοστατήσει στην καλλιέργεια γόνιμου κλίματος παρότρυνσης των δημοτών να συμμετάσχουν σε προγράμματα επιμόρφωσης. Για να συμβαδίζουν, αν όχι να προηγούνται, μιας νέας δημιουργικής εποχής που είναι ήδη παρούσα και απαιτητική.

Ο Νέος Διόνυσος θα καταθέσει στο προεκλογικό πρόγραμμα τις προτάσεις του και θα πρωτοστατήσει στην εφαρμογή τους ώστε η νέα Δημοτική Αρχή να πρωταγωνιστήσει στους  τομείς της νέας τεχνολογίας και της καινοτομίας προς όφελος όλων των δημοτών.