logo


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Πνευματικό Κέντρο Αγ. Στεφάνου ομιλία για την Ασφαλή Οδική Συμπεριφορά, που συνδιοργάνωσε ο Σύλλογος «Η Πρόοδος» με την Αντιδημαρχία Παιδείας, Ισότητας & Τουριστικής Ανάπτυξης.

Σκοπός ήταν η βελτίωση της οδικής κουλτούρας, νοοτροπίας των πολιτών, συνανθρώπων μας και κατ’ επέκταση η ελαχιστοποίηση των δυστυχημάτων.

Ο ομιλητής, κ. Τάσος Μαρκουίζος, γνωστός σε όλους ως Ιαβέρης, με τον έντονο λόγο του χτύπησε ευαίσθητες χορδές. Μας προβλημάτισε, μας προκάλεσε και πέρασε σε θέματα που οι περισσότεροι τα θεωρούν δεδομένα, εύκολα ή ανώδυνα, αλλά στην πραγματικότητα είναι ταμπού και δεν θέλουμε να τα αντιμετωπίσουμε… Τα βίντεο που προβλήθηκαν ήταν γροθιά στο στομάχι. Τέτοια θα έπρεπε να προβάλλονται συστηματικά για την αφύπνιση των οδηγών και των πεζών.   

Σε όλους τους συμμετέχοντες διατέθηκε αντίτυπο του βιβλίου του Ιαβέρη «Εθνικό Θέμα».

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι μας τιμήσατε με την παρουσία σας!!!

Ευχαριστούμε για την παρουσία τους και την ενεργή συμμετοχή τους το Δήμαρχο, κ. Γιάννη Καλαφατέλη, τον Αντιδήμαρχο Στρατηγικού Χωροταξικού Σχεδιασμού & Υποδομών, κ. Γιάννη Φωτάκη, τον Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος & Πολιτικής Προστασίας,  κ. Μανώλη Κόκκαλη, τον επικεφαλής του Εύπολις, κ.κ. Κωστή Κουριδάκη,  τον Οργανωτικό Γραμματέα του Εύπολις κ. Μανώλη Ζωγραφάκη, τον Πρόεδρο της Δ.Κ. Αγ. Στεφάνου, κ. Δημήτρη Μπαμπανίκα, την τοπική σύμβουλο Δροσιάς, κ. Ιωάννα Κορνάρου, τον εκπρόσωπο του Γραφείου πολιτικής προστασίας του Δήμου Διονύσου,  κ. Απόλλωνα. Κούνη, τους εκπροσώπους των Εθελοντικών Δυνάμεων Δασοπυρόσβεσης & Διάσωσης – κλιμάκιο Ροδόπολης, την κ. Χριστίνα Βελουδάκη, τον ηθοποιό κ. Δημήτρη Γεροδήμο καθώς και τους συνδημότες μας που έθεσαν ερωτήματα.

Ευχαριστούμε τον Δήμο Διονύσου και την Αντιδημαρχία Παιδείας, Ισότητας & Τουριστικής Ανάπτυξης για τη συνδιοργάνωση. Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Αντιδήμαρχο Δρ. Σοφία Κατσίγιαννη.

Τέλος, ευχαριστούμε την κ. Χριστίνα Μουτσοπούλου από το Τμήμα Παιδείας του Δήμου και τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Αιμιλία Πανταζή, Καίτη Καλλιγάκη, Γιούλα Αθανασούλη και Κορνηλία Βαλσαμίδου για τη συνδρομή τους στην οργάνωση της εκδήλωσης.