logo


Γράφει ο Κ. Κουριδάκης, Υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου, επικεφαλής της παράταξης «Εύπολις»

Τα χρόνια περνούν και ο τόπος ταλανίζεται μεταξύ των ίδιων πρακτικών, των ίδιων τακτικισμών, των ίδιων νοοτροπιών. Βάζουμε πολλούς στόχους που ξέρουμε ότι οι περισσότεροι δεν μπορούν να υλοποιηθούν στα χρονικά πλαίσια μιας θητείας. Γεμίζουμε σελίδες προεκλογικών προγραμμάτων με έργα σκοπούς και οράματα προκειμένου να εντυπωσιάσουμε, να επηρεάσουμε και εν τέλει να παραπλανήσουμε τους συμπολίτες μας.

Χρησιμοποιούμε τους συμπολίτες μας ως πολιτικούς κομπάρσους σε ένα θίασο όπου το θεατρικό έργο είναι αποτυχία, και παραδόξως, τόσα χρόνια επαναλαμβάνουμε την ίδια αποτυχία. Ανθρωποφαγία, ανθρωποκοροϊδία, ευτελισμός και εκμαυλισμός.

Θα δούμε επιτέλους τον τόπο μας αλλιώς;

Αν ναι, τότε οφείλουμε να πιστέψουμε ότι η συλλογική προσπάθεια μπορεί να οδηγήσει βήμα-βήμα στην υλοποίηση  των αυτονόητων. Είναι καθήκον να νοιώσουμε ότι έχουμε την ευθύνη και το χρέος να είμαστε ειλικρινείς, να μην διχάζουμε τους πολίτες, να μην τους πουλάμε φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Πρέπει να σκεφτόμαστε τα λάθη του χθες, τις δυσκολίες του σήμερα και τα προβλέψιμα «απρόβλεπτα» του αύριο.

«Συγκάτοικοι είμαστε όλοι στη τρέλα», «βράζουμε στο ίδιο καζάνι», μας αρέσουν οι ιστορίες αλλά δεν μαθαίνουμε από την πολιτική ιστορία, λες και είμαστε ανήμποροι να καταλάβουμε. Και παρότι ξέρουμε την αδυναμία του θιάσου συμμετέχουμε ως κομπάρσοι στο ίδιο, αποτυχημένο, έργο  θεατές.

Για να δούμε αλλιώς τον Δήμο μας θα πρέπει να δούμε αλλιώς και την προεκλογική περίοδο. Δεν πρέπει να είναι χαμένος χρόνος, τα προβλήματα είναι μεγάλα και πολλά δυσεπίλυτα. Οι ελλείψεις πολλές και απαιτούν πολιτική βούληση, εμπειρία, νου και γνώση.

Η αρχέγονη πορεία της σταγόνας της βροχής την μετασχηματίζει σε νερό, για να ποτίσει και να καρπίσει τη γη, να γίνει ρυάκι, ποτάμι, λίμνη, θάλασσα, να προσφέρει ζωή, χαρά, ομορφιά, να εξατμιστεί και να ξαναρχίσει από την αρχή.

Είμαστε «σταγόνες» με σοφία και δύναμη, ας δώσουμε ροή, πνοή και ζωή στα όνειρά μας.

Κωστής Κουριδάκης

Πολιτικός μηχανικός ΕΜΠ

Υποψήφιος Δήμαρχος Διονύσου