logo


Αναρτήθηκε στη Διαύγεια με ημερομηνία 10/4 η απόφαση Δημάρχου με την οποία ορίζεται ο σύμβουλος της πράξης “Δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού του Δήμου Διονύσου”, καθώς και η αμοιβή του, ύψους 33.000 ευρώ. Το ποσόν αυτό αποτελεί μικρό κομμάτι της χρηματοδότησης των 1.120.000 ευρώ συνολικά που αναλογεί στο Δήμο μας, βάσει μεγέθους και πληθυσμού, από το Υπουργείο Ψηφιακής Ανασυγκρότησης και το ΕΣΠΑ, μετά και από σχετική μελέτη των υπηρεσιών.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της Οδού Διονύσου, στη διάρκεια της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, σήμερα 19 Απριλίου, ο Δήμαρχος Γ. Καλαφατέλης διευκρίνισε πως η παραπάνω μελέτη περιλαμβάνει δράσεις όπως οργάνωση Γραφείου Κίνησης και διαχείρισης του δημοτικού στόλου των οχημάτων, σύστημα διαχείρισης δημοτικών Κοιμητηρίων και ψηφιοποίηση φακέλων, σύστημα ηλεκτρονικής διακίνησης εγγράφων, σύστημα διαχείρισης ηλεκτρονικών πληρωμών, καθώς και την κεντρική ενιαία πλατφόρμα όπου θα συγκεντρωθούν όλες οι έξυπνες (smart) εφαρμογές και λειτουργίες του Δήμου. Από τη χρηματοδότηση το μεγαλύτερο ποσόν, ύψους 353.000 ευρώ, πηγαίνει στις έξυπνες, φιλικές προς ΑΜΕΑ, διαβάσεις πεζών- περίπου 350 διαβάσεις με φανάρια σε όλη την πόλη θα σημανθούν και θα φωτισθούν κατάλληλα, ώστε να πραγματοποιείται με ασφάλεια η διέλευση πεζών και εποχούμενων.

Σύμφωνα με τη σχετική πρόσκληση του Υπουργείου, το 2022, “Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια νέων εφαρμογών και τεχνολογικών μέσων που θα βελτιώσουν τη διαχείριση και λειτουργικότητα του αστικού περιβάλλοντος στις ελληνικές πόλεις. Η υλοποίηση ψηφιακών λύσεων που υποστηρίζονται από τοπικά παραγόμενα δεδομένα στοχεύει σε πιο αποδοτικές, καινοτόμες και υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, προς όφελος των κατοίκων, των επισκεπτών και των επιχειρήσεων, ενώ η αξιοποίηση τεχνολογιών για το Διαδίκτυο των Αντικειμένων (IoT) στοχεύει στην ενίσχυση της ζήτησης ευρυζωνικών υπηρεσιών”.

Οι 7 άξονες όπου εντάσσονται οι δράσεις της παραπάνω πρόσκλησης αφορούν:

-στη βιώσιμη μετακίνηση

-στην εξοικονόμηση ενέργειας, μείωση των δημοτικών τελών και μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος των δημοτικών κτιρίων

-στη βελτίωση της εξυπηρέτησης των πολιτών και των επιχειρήσεων

-στη βελτίωση της ποιότητας ζωής

-στην ενίσχυση της τοπικής δημοκρατίας, της διαβούλευσης και της διαφάνειας

-στην προστασία από κυβερνο-επιθέσεις και διασφάλιση της επιχειρησιακής συνέχειας

-στην ενίσχυση των ψηφιακών υποδομών