logo


Οι Έλληνες είναι γνωστοί για πολλά πράγματα. Ανάμεσά τους και για τη φιλοξενία. Ο καλεσμένος, σε κάθε γωνιά της χώρας, σε χωριό, σε πόλη, οπουδήποτε, είναι το τιμώμενο πρόσωπο και ο οικοδεσπότης, οι οικοδεσπότες, σκίζονται για να τον εξυπηρετήσουν, να τον κάνουν να νιώσει σαν στο σπίτι του.

Αυτό το βασικό συστατικό του DNA μας ξεχάστηκε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Διονύσου. Εκεί καλεσμένος ήταν ο πρώην Δήμαρχος του Αγίου Στεφάνου Π. Βορριάς. Οικοδεσπότης η Δημοτική Αρχή. Αυτή τον είχε προσκαλέσει για να συμβάλει με την τοποθέτησή του στην πίεση προς τον ΟΣΕ και σε κάθε ασυναρμόδιο φορέα, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις γραμμές του τρένου, που κόβουν την πόλη στα δυο και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια, τη σωματική ακεραιότητα και τη ζωή πεζών και εποχούμενων.

Ο κ. Βορριάς δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει την τοποθέτησή του- δεν πρόλαβε καν να διαβάσει ούτε τη μισή. Ένας από τους παριστάμενους συνδαιτημόνες- δημοτικούς συμβούλους τον διέκοψε στη μέση μιας πρότασης, με στόχο- όπως ο ίδιος δήλωσε- να δείξει πως η ευαισθησία του Προέδρου του Σώματος ποικίλει ανάλογα με τον ομιλητή. Παρά τις εκκλήσεις μελών του Συμβουλίου, το αποτέλεσμα ήταν ο πρώην Δήμαρχος να αποχωρήσει. Προσβεβλημένος. Γιατί ο οικοδεσπότης- Δημοτική Αρχή δεν σηκώθηκε επί τόπου να υποστηρίξει τον καλεσμένο του, δείχνοντας την πόρτα σε όποιον δεν ήταν διατεθειμένος να τον ακούσει. Για ένα θέμα μάλιστα που βρίσκει στρατευμένη όλη την πόλη.

Αντ’ αυτού, επέλεξε το δρόμο των χλιαρών διαμαρτυριών, εκθέτοντας τον καλεσμένο της και προσβάλλοντας στο πρόσωπο του παλιού συναδέλφου της το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον οποίο αυτός ο καλεσμένος έχει έμπρακτα υπηρετήσει.

Να μπήκε άραγε στη ζυγαριά το γεγονός πως ο διαμαρτυρόμενος συνδαιτημόνας- δημοτικός σύμβουλος, λίγη ώρα αργότερα, θα αποδεικνυόταν ένθερμος υποστηρικτής της Δημοτικής Αρχής στη στρατηγική που ακολούθησε στο μέτωπο των Λατομείων; Στην ίδια στρατηγική, η οποία αποδοκιμάστηκε δριμύτατα από παρατάξεις και ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλους και τελικά οδήγησε στη διάλυση της διαπαραταξιακής επιτροπής;